Pregled osoba - programa Outlook Web App

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Osoba je se skladište vaši Lični kontakti i kojem možete prikazati sve adresare koji su podešeni za vašu organizaciju.

Da biste prikazali stranicu " osobe " u Outlook Web App, uradite sledeće:

 1. U veb pregledaču se prijavite u Outlook Web App pomoću URL adrese koju ste dobili od osobe koja upravlja e-poštom u vašoj organizaciji. Unesite korisničko ime i lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijavljivanje.

 2. Na vrhu stranice, izaberite stavku osobe.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Office 365 ili Exchange Server 2016, program e-pošte je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Prikaz „Osobe“

 1. Kreiranje kontakta tako što ćete izabrati stavku Novi.

 2. Sva mesta na kojima možete naći informacije kontakta.

 3. Pretraga. Otkucajte ime osobe da ih traže u kontakata i u adresaru organizacije. Više informacija potražite u članku Pretraga u aplikaciji osobe.

 4. Spisak svih kontakata u trenutnoj fascikli.

 5. Kartica kontakta za izabranu osobu.

 6. Radnje koje možete izvršiti direktno sa kontakt kartice. Izbor ikone da biste poslali poruku ili kreiranje poziva za sastanak.

Vrh stranice

Da biste kreirali kontakt, izaberite fasciklu u okviru Moji kontakti koje želite da kreirate kontakt, kliknite na dugme novoi zatim izaberite stavku Kreiraj kontakt.

prazankontakt

Ovo će otvoriti prazan obrazac za kontakt. Unesite detalje koje želite. Izaberite ikonu Nova pošta da biste videli više opcija za taj tip informacija. Na primer, ako osoba koje dodajete u kontakte ima više brojeva telefona, izaberite Nova pošta pored telefona da biste dodali brojeve telefona.

Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj Sačuvaj da biste sačuvali promene ili na dugme odbaci Odbaci da biste otkazali.

Napomena : Ako želite da kreirate novi kontakt Lync , otvorite Lync na računaru ili uređaju koji je instaliran na, a zatim dodajte kontakt odatle. Više informacija potražite u članku Dodavanje osoba na spisak kontakata.

Možete da kreirate dva tipa grupa u Outlook Web App. Prva je grupu kontakata, što je grupe koji su uskladišteni u fascikli "Kontakti" i sadrži stavke iz Lični kontakti i adresar u vašoj organizaciji.

Da biste kreirali grupu kontakata, izaberite fasciklu u okviru Moji kontakti koje želite da kreirate grupu, izaberite stavku novo, a zatim izaberite Kreiraj grupu.

Nova lična grupa

Ovo će otvoriti praznu grupu obrasca. Unesite ime grupe koju želite i sve beleške. Da biste dodali članove, otkucajte ime osobe koju želite da dodate u članova. Outlook Web App će tražiti podudaranje u kontakata i u adresaru organizacije. Ako se podudaranje ne pronađe, možete da pretražujete za tu osobu. Možete da upišete adresu e-pošte direktno u članova. Pritisnite taster Enter da biste dodali izbor grupe.

Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj Sačuvaj da biste sačuvali promene ili na dugme odbaci Odbaci da biste otkazali.

U zavisnosti od postavki naloga, možda ćete moći da kreirate grupe koje će se pojavljivati u adresaru organizacije. Da biste saznali kako da kreirate deljene grupe i upravljate njima, pogledajte članak Grupe za distribuciju.

Svaki kontakt koji vidite u poruci možete dodati u svoje kontakte. Da biste dodali kontakt iz poruke:

 1. Izaberite ime, kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Prikaži detalje da biste videli kontakt karticu.

 2. Izaberite stavku Dodaj u kontakte.
  Dodaj kontakt sa kartice

 3. Dodajte dodatne informacije koje želite.

 4. Izaberite stavkuSačuvaj da biste dodali karticu u kontakte ili odbaci Odbaci da biste otkazali Sačuvaj .

Pronađite i izaberite kontakt koji želite da uredite. Možete urediti samo kontakte u fasciklama u okviru Moji kontakti. Kada izaberete kontakt, videćete njegove detalje u oknu za čitanje. Da biste uredili njegove informacije, kliknite na dugme Uredi. Izvršite željene poruke i kliknite na dugme Sačuvaj Sačuvaj da biste sačuvali promene ili na dugme odbaci Odbaci da biste otkazali.

Vrh stranice

Outlook Web App otkriva kontakte koji imaju iste ili slične prikaz imena i će da ih povežete u jedan prikaz. Da biste videli kontakte koji su povezane, odaberite karticu kontakta, a zatim u oknu za čitanje u okviru povezani kontakti, izaberite stavku Upravljanje. Takođe možete odabrati kontakte koje želite da se povežete.

upravljanje profilima za kontakt

Ovo će prikazati povezane kontakte za tu karticu ukoliko oni postoje.

stranica sa povezanim kontaktima

 1. Prikažite sve kontakte povezane sa ovom kontakt karticom. Ako je dodata veza koju želite da uklonite, kliknite na nju da biste je prikazali ili raskinuli.

 2. Veze koje se mogu podudarati sa ovom osobom prikazane su u veza.

 3. Dodatne kontakte za povezivanje možete pronaći pretragom.

Sve promene koje izvršite biće sačuvane automatski kada ih unesete. Kada završite, kliknite na dugme odbaci da biste zatvorili prozor.

Deljenje ili prikazivanje "Deljeni kontakti" nije podržana u Outlook Web App. Ako želite da delite kontakte sa osobama unutar i izvan vaše organizacije, preporučujemo da koristite funkciju "deljenje kontakata" na Outlook 2013. Više informacija potražite u članku Deljenje fasciklu sa kontaktima sa drugim osobama. Drugi način kontakata možete da delite sa osobama u vašoj organizaciji je tako što ćete koristiti deljeno poštansko sanduče. Deljeno poštansko sanduče se samo administrator u vašoj organizaciji mogu da se kreiraju. Sa deljenim poštanskim sandučetom, osobe koje imaju dozvolu za deljeno poštansko sanduče možete da pristupite deljeno poštansko sanduče, kalendar i kontakte.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×