Pregled osoba – Outlook Web App

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Osoba je se skladište vaši Lični kontakti i kojem možete prikazati sve adresare koji su podešeni za vašu organizaciju. Da biste prikazali stranicu " osobe " u Outlook na vebu:

 1. Prijavite se u Outlook Web App. Ako vam je potrebna pomoć, pogledajte članak Prijavljivanje u Outlook na vebu.

 2. Na vrhu stranice izaberite stavku Osobe. Odnosno, izaberite pokretanje aplikacija Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ , a zatim izaberite stavku Osobe.

  Opcije za navigaciju usluge Office 365

U ovom članku

Šta ćete videti u aplikaciji „Osobe“

Kreiranje novog kontakta

Kreiranje grupe

Kreiranje deljene grupe

Kreiranje kontakta iz poruke

Uređivanje kontakta

Povezivanje kontakata i raskidanje veze sa njima

Korišćenje programa Outlook Web App na mobilnom uređaju

Mogu li da delim fasciklu sa kontaktima sa drugim osobama iz programa Outlook Web App?

Šta ako želim da znam više?

Šta ćete videti u aplikaciji „Osobe“

Prikaz „Osobe“

 1. Kreirajte novi kontakt tako što ćete izabrati stavku novo Novi.

 2. Sva mesta na kojima možete pronaći kontakt informacije.

 3. Pretraga. Otkucajte ime osobe da ih traže u kontakata i u adresaru organizacije. Više informacija potražite u članku Pretraga u aplikaciji osobe.

 4. Spisak svih kontakata u trenutnoj fascikli.

 5. Kartica kontakta za izabranu osobu.

 6. Radnje koje su vam dostupne direktno sa kontakt kartice. Izaberite ikone da biste poslali poruku, započeli sesiju razmene trenutnih poruka ili kreirali poziv za sastanak.

Vrh stranice

Kreiranje novog kontakta

Da biste kreirali kontakt, u okviru Moji kontakti izaberite fasciklu u kojoj želite da kreirate kontakt, a zatim izaberite stavku novo Novi i stavku Kreiraj kontakt.

prazankontakt

Ovo će otvoriti prazan obrazac za kontakt. Unesite detalje koje želite. Izaberite ikonu Nova pošta da biste videli više opcija za taj tip informacija. Na primer, ako osoba koje dodajete u kontakte ima više brojeva telefona, izaberite Nova pošta pored telefona da biste dodali brojeve telefona.

Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj Sačuvaj da biste sačuvali promene ili na dugme odbaci Odbaci da biste otkazali.

Napomena : Ako želite da kreirate novi Lync kontakt, otvorite program Lync na računaru ili uređaju gde ste ga instalirali, a zatim odatle dodajte kontakt. Više informacija potražite u članku Dodavanje kontakta u programu Lync.

Kreiranje grupe

Možete da kreirate dva tipa grupa u Outlook na vebu. Prva je ličnu grupu, što je grupe koji su uskladišteni u fascikli "Kontakti" i može da sadrži stavke iz Lični kontakti i adresar u vašoj organizaciji.

Da biste kreirali ličnu grupu, u okviru Moji kontakti izaberite fasciklu u kojoj želite da kreirate grupu, a zatim izaberite stavku novo Nova i izaberite stavku Kreiraj grupu.

Nova lična grupa

Ovo će otvoriti praznu grupu obrasca. Unesite ime grupe koju želite i sve beleške. Da biste dodali članove, otkucajte ime osobe koju želite da dodate u članova. Outlook na vebu će tražiti podudaranje u kontakata i u adresaru organizacije. Ako se podudaranje ne pronađe, možete da pretražujete za tu osobu. Možete da upišete adresu e-pošte direktno u članova. Pritisnite taster Enter da biste dodali izbor grupe.

Kada završite, kliknite na dugme Sačuvaj Sačuvaj da biste sačuvali promene ili na dugme odbaci Odbaci da biste otkazali.

Kreiranje deljene grupe

U zavisnosti od postavki naloga, možda ćete moći da kreirate grupe koje će se pojavljivati u adresaru organizacije. Da biste saznali kako da kreirate deljene grupe i upravljate njima, pogledajte članak Grupe za distribuciju.

Kreiranje kontakta iz poruke

Svaki kontakt koji vidite u poruci možete dodati u svoje kontakte. Da biste dodali kontakt iz poruke:

 1. Izaberite ime da biste videli kontakt karticu.

 2. Izaberite stavku Dodaj u kontakte.
  Dodaj kontakt sa kartice

 3. Dodajte dodatne informacije koje želite.

 4. Kliknite na dugme Sačuvaj Sačuvaj da biste dodali karticu u kontakte ili na dugme odbaci Odbaci da biste otkazali.

Uređivanje kontakta

Pronađite i izaberite kontakt koji želite da uredite. Možete urediti samo kontakte u fasciklama u okviru Moji kontakti. Kada izaberete kontakt, videćete njegove detalje u oknu za čitanje. Da biste uredili njegove informacije, kliknite na dugme Uredi. Izvršite željene poruke i kliknite na dugme Sačuvaj Sačuvaj da biste sačuvali promene ili na dugme odbaci Odbaci da biste otkazali.

Vrh stranice

Povezivanje kontakata i raskidanje veze sa njima

Outlook na vebu otkriva kontakte koji imaju iste ili veoma slične prikaz imena i će da ih povežete u jedan prikaz. Da biste videli kontakte koji su povezane, odaberite karticu kontakta i zatim u oknu za čitanje u okviru povezani kontakti, izaberite stavku Upravljanje. Takođe možete odabrati kontakte koje želite da se povežete.

upravljanje profilima za kontakt

Ovo će prikazati povezane kontakte za tu karticu ukoliko oni postoje.

stranica sa povezanim kontaktima

 1. Prikažite sve kontakte povezane sa ovom kontakt karticom. Ako je dodata veza koju želite da uklonite, kliknite na nju da biste je prikazali ili raskinuli.

 2. Predložene veze prikazuju veze koje se mogu podudarati sa ovom osobom.

 3. Dodatne kontakte za povezivanje možete pronaći pretragom.

Sve promene koje izvršite biće sačuvane automatski kada ih unesete. Kada završite, kliknite na dugme odbaci da biste zatvorili prozor.

Korišćenje programa Outlook na Vebu na mobilnom uređaju

Ako koristite Outlook na vebu na mobilnom uređaju, kao što je tablet ili pametni telefon, možda ćete videti nešto drugačije od onog na slikama iznad.

Osobe

Većina funkcija radi isto kao kad koristite Outlook na vebu na stonom ili laptop računaru, ali neke stvari funkcionišu malo drugačije.

Dodirnite ikonu za navigaciju Navigacija u donjem uglu da biste se prebacivali između stavki „Pošta“, „Kalendar“ i „Osobe“.

Da biste pretraživali, dodirnite ikonu pretrage Pretraga . Dodirnite ikonu za dodavanje u kontakte Dodaj u kontakte da biste izabranu stavku iz adresara organizacije dodali u kontakte. Dodirom ikone za još opcija Još opcija prikazaće se dodatni izbori.

Nove stavke kreirate dodirivanjem ikone za novu stavku Novo . Potražite ikone ševrona Ševron nagore Ševron nalevo da biste razvili ili skupili deo ekrana na kome se pojavljuju.

Da biste otvorili odeljak „Opcije“ dok koristite mobilni uređaj, dodirnite ikonu za još opcija Još opcija , a zatim stavku Opcije. Više informacija potražite u članku Opcije na mobilnom uređaju.

U članku OWA za iPad i OWA za iPhone pronaći ćete informacije o programu OWA za uređaje.

Mogu da delim fasciklu sa kontaktima sa drugim osobama iz programa Outlook na Vebu?

Funkcija za deljenje ili prikaz fascikle "Deljeni kontakti" nije podržana u Outlook na vebu. Ako želite da delite kontakte sa osobama unutar i izvan vaše organizacije, preporučujemo da koristite funkciju "deljenje kontakata" na Outlook 2013. Informacije potražite u članku delite fasciklu sa kontaktima sa drugim osobama. Drugi način kontakata možete da delite sa osobama u vašoj organizaciji je tako što ćete koristiti deljeno poštansko sanduče. Deljeno poštansko sanduče se samo administrator u vašoj organizaciji mogu da se kreiraju. Sa deljenim poštanskim sandučetom, korisnici koji imaju dozvolu za deljeno poštansko sanduče možete da pristupite deljeno poštansko sanduče, kalendar i kontakte.

Šta ako želim da saznam više?

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×