Pregled načina za deljenje Excel podataka i zajednički rad sa njima

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Deljenje Excel podataka

Postoji mnogo načina za deljenje, analizu i prenos poslovnih informacija i podataka u programu Microsoft Excel. Način na koji odaberete za deljenje podataka zavisi od mnogo faktora, uključujući kako želite da druge osobe da biste prikazali ili rad sa podacima. Na primer, da li želite da zadržite osetljivih ili važnih informacija onemogućavanje izmene ili da li želite da omogućite korisnicima da promenite i uredite podatke? Možda treba da delite podatke sa korisnicima koji imaju Excel ili imaju različite verzije programa Excel na računarima. Možda želite da delite osnovna verzija radne sveske koja se može lako poslate e-poštom i odštampa.

Pomoću programa Excel Online, vi i vaše kolege možete otvoriti i da rade na istoj Excel radnoj svesci. Ovo se zove koautorstva. Kada ste radili, možete brzo videti sve promene – u samo nekoliko sekundi. Pogledajte članak saradnja na Excel radne sveske u isto vreme pomoću koautorstva za više informacija.

Prilikom objavljivanja radne sveske, cela radna sveska je sačuvana na serveru, ali možete da navedete samo one delove radne sveske (kao što su pojedinačne radne listove, imenovani opsezi ili grafikoni) koje želite da prikažete u Veb pregledaču. Ako koristite Excel 2010 u članku objavljivanje radne sveske na SharePoint lokaciji .

Možete da pošaljete radne sveske iz programa Excel ili iz programa e-pošte. Da biste poslali radnu svesku iz programa Excel, otvorite radnu svesku koju želite da pošaljete, izaberite karticu datoteka , kliknite na dugme Sačuvaj i pošaljii izaberite stavku Pošalji putem e-pošte.

Kada želite za razmenu radnih svezaka sa drugim korisnicima koji koriste starije verzije programa Excel, možete da sačuvate radnu svesku u Excel 97-2003 formatu (.xls) umesto Excel XML ili binarnom formatu (.xlsx ili .xlsb) i da rade na dokumentu u režimu kompatibilnosti. Režim kompatibilnosti je automatski omogućena kada otvorite radnu svesku programa Excel 97-2003. Vizuelni signal Režim kompatibilnosti se pojavljuje na naslovnoj traci programa kada radite u stariju verziju formata datoteke.

Više informacija o tome kako da radite u režimu kompatibilnosti potražite u članku Korišćenje Excel sa starijim verzijama programa Excel.

Možete da sačuvate Excel podataka u PDF (Portable Document Format) ili XPS (XML Paper Specification) format za štampanje, objavljivanje, i distribuciju e-poštom. Čuvanje radnog lista kao PDF ili XPS datoteke omogućava vam da uhvatite informacije u obrascu lako Distribuirano koji zadržava sve karakteristike oblikovanja, ali ne zahteva drugih korisnika u programu Excel da biste mogli da pregledate ili štampanje izlaz.

Za više informacija o konvertovanju radne sveske u PDF ili XPS formatu, pogledajte članak Čuvanje kao PDF ili XPS formatu.

Excel radne sveske možete sačuvati u različitim formatima datoteka tako da se one koji nemaju Excel mogu otvoriti u drugim programima ili sistemima podataka.

Excel datoteke možete da sačuvate kao XML datoteke, tekstualne datoteke, Veb stranica (HTML datoteke) i drugim osobama. Formati koje možete da sačuvate na listu potražite u članku formati datoteka koji su podržani u programu Excel.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×