Pregled aplikacije „Osobe“

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Aplikacija Osobe je mesto na kom se skladište lični kontakti i gde možete da prikažete sve adresare koji su podešeni za organizaciju. Da biste prikazali stranicu Osobe u programu Outlook Web App:

 1. Prijavite se u Outlook Web App. Ako vam je potrebna pomoć, pogledajte članak Prijavljivanje u Outlook na vebu.

 2. Na vrhu stranice izaberite stavku Osobe. Odnosno, izaberite pokretanje aplikacija Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ , a zatim izaberite stavku Osobe.

  Opcije za navigaciju usluge Office 365

U ovom članku

Šta ćete videti u aplikaciji „Osobe“

Kreiranje novog kontakta

Kreiranje grupe

Kreiranje deljene grupe

Kreiranje kontakta iz poruke

Uređivanje kontakta

Povezivanje kontakata i raskidanje veze sa njima

Korišćenje programa Outlook Web App na mobilnom uređaju

Mogu li da delim fasciklu sa kontaktima sa drugim osobama iz programa Outlook Web App?

Šta ako želim da znam više?

Šta ćete videti u aplikaciji „Osobe“

Prikaz „Osobe“

 1. Kreirajte novi kontakt tako što ćete izabrati stavku novo Novi.

 2. Sva mesta na kojima možete pronaći kontakt informacije.

 3. Pretraga. Ovde otkucajte ime osobe da biste je potražili u kontaktima i adresaru organizacije. Više informacija potražite u članku Pretraga u programu Outlook Web App.

 4. Spisak svih kontakata u trenutnoj fascikli.

 5. Kartica kontakta za izabranu osobu.

 6. Radnje koje su vam dostupne direktno sa kontakt kartice. Izaberite ikone da biste poslali poruku, započeli sesiju razmene trenutnih poruka ili kreirali poziv za sastanak.

Vrh stranice

Kreiranje novog kontakta

Da biste kreirali kontakt, u okviru Moji kontakti izaberite fasciklu u kojoj želite da kreirate kontakt, a zatim izaberite stavku novo Novi i stavku Kreiraj kontakt.

prazankontakt

Ovo će otvoriti prazan obrazac kontakta. Popunite željene detalje. Kliknite na ikonu Nova pošta da biste videli još opcija za taj tip informacija. Na primer, ako osoba koju dodajete u kontakte ima više brojeva telefona, kliknite na dugme Nova pošta pored stavke Telefon da biste dodali brojeve telefona.

Kada završite, kliknite na dugme Čuvanje Sačuvaj da biste sačuvali promene ili na dugme odbaci Odbaci da biste otkazali.

Napomena : Ako želite da kreirate novi Lync kontakt, otvorite program Lync na računaru ili uređaju gde ste ga instalirali, a zatim odatle dodajte kontakt. Više informacija potražite u članku Dodavanje kontakta u programu Lync.

Kreiranje grupe

Možete kreirati dva tipa grupa u programu Outlook Web App. Prvi je lična grupa, koja predstavlja grupu uskladištenu u fascikli „Kontakti“ i može da sadrži stavke iz ličnih kontakata i iz adresara organizacije.

Da biste kreirali ličnu grupu, u okviru Moji kontakti izaberite fasciklu u kojoj želite da kreirate grupu, a zatim izaberite stavku novo Nova i izaberite stavku Kreiraj grupu.

Nova lična grupa

Ovo će otvoriti prazan obrazac grupe. Unesite željeno ime grupe i sve napomene. Da biste dodali članove, u polju Članovi otkucajte ime osobe koju želite da dodate. Outlook Web App će potražiti ime koje se podudara u vašim kontaktima i u adresaru organizacije. Ako se ne pronađe podudaranje, možete potražiti tu osobu. Takođe možete direktno da otkucate e-adresu u polju Članovi. Pritisnite taster Enter da biste svoj izbor dodali u grupu.

Kada završite, kliknite na dugme Čuvanje Sačuvaj da biste sačuvali promene ili na dugme odbaci Odbaci da biste otkazali.

Kreiranje deljene grupe

U zavisnosti od postavki naloga, možda ćete moći da kreirate grupe koje će se pojavljivati u adresaru organizacije. Da biste saznali kako da kreirate deljene grupe i upravljate njima, pogledajte članak Grupe za distribuciju.

Kreiranje kontakta iz poruke

Svaki kontakt koji vidite u poruci možete dodati u svoje kontakte. Da biste dodali kontakt iz poruke:

 1. Izaberite ime da biste videli kontakt karticu.

 2. Izaberite stavku Dodaj u kontakte.
  Dodaj kontakt sa kartice

 3. Dodajte dodatne informacije koje želite.

 4. Kliknite na dugme Čuvanje Sačuvaj da biste dodali karticu u kontakte ili na dugme odbaci Odbaci da biste otkazali.

Uređivanje kontakta

Pronađite i izaberite kontakt koji želite da uredite. Možete urediti samo kontakte u fasciklama u okviru Moji kontakti. Kada izaberete kontakt, videćete njegove detalje u oknu za čitanje. Da biste uredili njegove informacije, kliknite na dugme Uredi. Izvršite željene poruke i kliknite na dugme Čuvanje Sačuvaj da biste sačuvali promene ili na dugme odbaci Odbaci da biste otkazali.

Vrh stranice

Povezivanje kontakata i raskidanje veze sa njima

Outlook Web App otkriva kontakte koji imaju ista ili veoma slična imena za prikaz i povezuje ih u jedan prikaz. Da biste videli koji kontakti su povezani, odaberite kontakt karticu i u oknu za čitanje u odeljku „Povezani kontakti“ izaberite stavku Upravljaj. Možete i da odaberete kontakte koje želite da povežete.

upravljanje profilima za kontakt

Ovo će prikazati povezane kontakte za tu karticu ukoliko oni postoje.

stranica sa povezanim kontaktima

 1. Prikažite sve kontakte povezane sa ovom kontakt karticom. Ako je dodata veza koju želite da uklonite, kliknite na nju da biste je prikazali ili raskinuli.

 2. Predložene veze prikazuju veze koje se mogu podudarati sa ovom osobom.

 3. Dodatne kontakte za povezivanje možete pronaći pretragom.

Sve promene koje izvršite biće sačuvane automatski kada ih unesete. Kada završite, kliknite na dugme odbaci da biste zatvorili prozor.

Korišćenje programa Outlook Web App na mobilnom uređaju

Ako Outlook Web App koristite na mobilnom uređaju kao što je tablet ili pametni telefon, možda ćete videti nešto drugačije od onog na slikama iznad.

Osobe

Većina funkcija radi isto kao i kad Outlook Web App koristite na stonom ili laptop računaru, ali neke stvari funkcionišu malo drugačije.

Dodirnite ikonu za navigaciju Navigacija u donjem uglu da biste se prebacivali između stavki „Pošta“, „Kalendar“ i „Osobe“.

Da biste pretraživali, dodirnite ikonu pretrage Pretraga . Dodirnite ikonu za dodavanje u kontakte Dodaj u kontakte da biste izabranu stavku iz adresara organizacije dodali u kontakte. Dodirom ikone za još opcija Više opcija prikazaće se dodatni izbori.

Nove stavke kreirate dodirivanjem ikone za novu stavku Novo . Potražite ikone ševrona Ševron nagore Ševron nalevo da biste razvili ili skupili deo ekrana na kome se pojavljuju.

Da biste otvorili odeljak „Opcije“ dok koristite mobilni uređaj, dodirnite ikonu za još opcija Više opcija , a zatim stavku Opcije. Više informacija potražite u članku Opcije na mobilnom uređaju.

U članku OWA za iPad i OWA za iPhone pronaći ćete informacije o programu OWA za uređaje.

Mogu li da delim fasciklu sa kontaktima sa drugim osobama iz programa Outlook Web App?

Funkcija deljenja ili prikaza deljene fascikle sa kontaktima nije podržana u programu Outlook Web App. Ako želite da delite kontakte sa osobama unutar svoje organizacije ili izvan nje, preporučujemo da koristite funkciju deljenja kontakata u programu Outlook 2013. Informacije potražite u članku Deljenje fascikle sa kontaktima sa drugim osobama. Kontakte sa osobama u svojoj organizaciji možete da delite i korišćenjem deljenog poštanskog sandučeta. Deljeno poštansko sanduče može kreirati samo administrator u organizaciji. Pomoću deljenog poštanskog sandučeta korisnici koji imaju dozvolu za njega mogu da pristupaju deljenom poštanskom sandučetu, kalendaru i kontaktima.

Šta ako želim da saznam više?

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže grešaka u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Deli Facebook Facebook Twitter Twitter E-pošta E-pošta

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×