Pregled administratorske uloge i zadaci pretrage

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak opisuje zadatke vezane za pretragu koje se izvršavaju administratori, vlasnici lokacija i krajnjim korisnicima u Microsoft Office SharePoint Server 2007. Veza ka temama pomoći na pretraživanju i konfigurisanju pretrage pojavljuju se u odeljku Takođe pogledajte .

Ovaj članak sadrži:

Pretraga uloga u sistemu Office SharePoint Server 2007

Pretraga i deljenih usluga nivou administratora

Pretraga i administrator kolekcije lokacija

Pretraga i lokacije vlasnici

Pretraga i pretrage korisnika

Pretraga uloga u Office SharePoint Server 2007

Kada izaberete opseg pretrage za pretraživanje i pokretanje upita, pretraživač savetnik indeksa od dostupnih lokacija i daje rezultata koji se podudaraju na stranice sa rezultatima pretrage. Stranica sa rezultatima pretrage je organizovani sa preporučeni rezultate i najbolji pokušaji lokacije na vrhu, jezgro rezultati sortiraju ispod njih i spoljne rezultate sa spoljnim lokacijama na jednoj strani.

Saradnje među onima u vašoj organizaciji koje doprinose za pretragu možete značajno poboljšati rezultate pretrage. Osobe u različite uloge možete da preduzmete korake da biste pretrage produktivniji. Ovo su ključni ulogama za Office SharePoint Server 2007:

 • Deljene usluge nivo administratori napravite indeks za pretraživanje konfigurisanje upravljanih svojstava i definisanje deljene opsege pretraživanja. Primarni administrator deljenih usluga nivou je administrator kolekcije lokacija u kolekciji lokacija deljenim uslugama i oni možete postaviti dozvole za drugu lokaciju administratori kolekcija, što im omogućava pristup deljenim uslugama kolekcije lokacija Kako bi oni možete da izmenite određene postavke na nivou deljenim uslugama.

 • Administratori kolekcije lokacija definišete Opsezi pretrage, ključne reči i najbolji pokušaji za korišćenje na lokacijama.

 • Vlasnici Veb lokacija konfigurisanje instance polja za pretragu i lokacije centra za pretraživanje i upravljanje deljenim bibliotekama i listama.

 • Sadržaja kreatora dodelite naslova, imenima datoteka i vrednosti imovine njihov sadržaj.

 • Pretraga korisnici pokretanje upita da biste pronašli informacije.

Sledeći odeljci opisuju zadatke vezane za pretragu koje su preduzete za svaku od ovih uloga da suzite i poboljšavanje rezultata pretrage.

Vrh stranice

Pretraga i deljenih usluga nivou administratora

Administrator deljenih usluga nivou ima široka ovlašćenja da definišete i konfigurisanje funkcije pretrage koje utiču na sve kolekcije lokacija. Slede važne elemenata ulogu deljenih usluga nivou administratora:

Napomena: Podrazumevano deljenih usluga nivou administrator takođe ima dozvole potrebne da biste upravljali podrazumevana kolekcija lokacija koja uključuje centar za pretraživanje i će služiti kao vlasnik lokacije.

 • Izvorima sadržaja    Deljenih usluga nivou administrator određuje koje lokacije i koje vrste sadržaja će biti indeksirane i učinili dostupnim na pretrage.

 • Indeksiranje    Kada korisnik pokreće upit, pretraživač savetnik indeks dostupne sadržaja da biste pronašli rezultate pretrage. Ovaj indeks redovno se ažurira tako što ćete automatski agent koji se zove za popisivanje. Deljenih usluga nivou administrator planira koliko često se popisivača ponovo gradi indeks i određuje koje lokacije i skladišti popisivača skeniranja.

 • Upravljanog svojstva    Svojstva koja su dodeljene sadržaja u okviru lokacije kolekcije ili podaci skladište se skladište tokom indeksiranja. Deljenih usluga nivou administrator možete da mapirate svojstva određene sadržaja sa kontrolisanim svojstvima. Ovo su svojstva koja korisnicima možete da izaberete iz svojstava lista sa Više opcija pretraživanjaili da ručno otkucate u polju za pretragu .

 • Deljeni opsezi     Na nivou dobavljača deljenih usluga administrator možete da izmenite podrazumevani deljeni opsezi ili dodajte nove deljene opsege za korišćenje tako što ćete kolekcija lokacija. Administratori kolekcije lokacija možete izabrati deljene opsege za korišćenje u okviru njihove kolekcije lokacija. Administrator kolekcije lokacija možete da koristite deljen kao-, ili ga kopirali i zatim izmenite kopiju po potrebi da biste kreirali prilagođeni opseg.

 • Pouzdanih stranica    Deljenih usluga nivou administrator može da odredi određene kritičnih Veb stranice, na primer tima portala, kao relevantne stranice. Kada stranice je označen kao relevantne, rangiranje sadržaja sa ove stranice je poboljšano i njen sadržaj pojavljuje se ranije u rezultatima pretrage ne bi u suprotnom.

 • Stavi prefiks u niski za spoljnim lokacijama     Deljenih usluga nivou administrator može da se usmerava upite koji počinju sa specijalnih termina ili frazu do spoljne lokacije i unapred da konfigurišu ih da biste se vratili određene vrste sadržaja. Na primer, upit na termin vremenske prognoze za određeni Poštanski možda usmerena vremenske prognoze uslugu, kao zahtev da biste se vratili lokalne predviđanja za poštanski broj obezbeđene.

Vrh stranice

Pretraga i administrator kolekcije lokacija

Administrator kolekcije lokacija može da kreiraju nove Veb lokacije, im dodelite vlasnici lokacija, dodavanje Opsezi pretrage, raspoređivanje opsega u prikazanim grupama, definišete ključne reči, odredi najbolji pokušaji lokacijama i Prilagođavanje lokacija Centra za pretragu . Slede važne elemente uloge administratora kolekcije lokacija za:

Napomena: U Office SharePoint Server 2007, deljenih usluga nivou administrator može da posluži kao administrator kolekcije lokacija.

 • Kreiranje lokacije     Administrator kolekcije lokacija kreira nove lokacije pruža vlasnicima lokacija dozvole za uređivanje i obezbeđuje standardni predlošci za kreiranje Veb stranica, galerije Veb segmenata da dodate, a podrazumevani Veb opisa stila.

 • Opseg prikazali grupe     Opsezi direktno pretrage da ostvarite ili uži opseg lokacije ili sadržaj označene neke vrednosti svojstava. Administrator kolekcije lokacija možete kreirati nove grupe za prikaz i rasporedite opsega u okviru njih. Ovo omogućava vlasnicima lokacija koji uređuju instance programa za Veb segment pretrage na njihove stranicama za popunjavanje njihove opseg liste sa alternativne izbore.

 • Prilagođena opsega     Administrator kolekcije lokacija može da izmenite kopije podrazumevani deljeni opsezi ili dodajte nove opsege za korišćenje u kolekciji lokacija. Kada vlasnici lokacija želite da prikažete nove opsege na njihove Veb stranica, koji zahtevaju da se doda prilagođenih opsega, a zatim koristite prikaz grupu koja sadrži prilagođeni opseg za popunjavanje listi opsega na stranici.

 • Ključne reči sa najboljim pokušajima     Svaku ključnu reč, koji je definisan u kolekciji lokacija mogu da skladište definiciju, listu sinonima i veze ka najbolji izbor lokacije sa povezani sadržaj. Kada vršite pretragu na ključnu reč ili jedan njegov sinonima, definiciju te ključne reči i njegove najbolje veze su istaknute na vrhu rezultata pretrage.

  Termine koji se često pojavljuju u pretragama proverite korisne ključne reči. Administrator može biti korisno da upućuju na liste popularne lokacije, procesi i alatke u vašoj organizaciji kada definišete ključne reči.

Vrh stranice

Pretraga i lokacije vlasnici

Vlasnici lokacija upravljanje lokalne lokacijama i sadržaju. Oni konfigurisanje instance polja za pretragu i njegove opsega liste i upravljanje deljenim bibliotekama i listama koje dodelite svojstva sadržaja. Slede važne elemenata vlasnik lokacije uloga:

Napomena: Administrator kolekcije lokacija takođe može da posluži kao vlasnik lokacije na podrazumevanu lokaciju centra za pretragu.

 • Razvoj sadržaja     Vlasnici lokacija zahtev, organizovanje i upravljanje sadržajem za svoje lokacije. Su gradite Veb stranice iz standardnih predloške i Veb segmente, i možete dodati sadržaj biblioteke i liste, a zahtev sadržaja za njih.

 • Imenovanje sadržaja     Veb lokacija i vlasnike sadržaja trebalo bi da sarađuju dati dokument naslova, imenima datoteka i fascikli strukture jasno i dosledni imena. Osnovne informacije o tome lakšim za pronalaženje da su imena i svojstva koja su dodeljene sadržaj.

 • Svojstva sadržaja    Vlasnici lokacije možete da dodate kolone listama i bibliotekama kako biste dodelite svojstva stavke kao njihovog dodavanja. Ovo je koristan i za pronalaženje stavki na listi, zato što možete da pretražujete stavke po tipu svojstvo. Na primer, lista može da sadrži prilagođene kolone za brojeve kupaca koji su potrebni tokom unosa podataka. Broj kolona kupca sada postaje svojstvo liste i samim tim može da se koristi kada tražite stavke na listi. Kada listu obuhvata prilagođene kolone tipove, ovi postaju nova svojstva svake stavke na listi.

  Savet: Biblioteke dokumenata možete da definišete vrste dokumenata koje zahtevaju vlasnike sadržaja za dodelu vrednosti imovine kao oni prijavljivanje datoteka.

 • Upravljanog svojstva    Svojstva sadržaja i njihove vrednosti skladište svaki put kada se indeksira kolekcije lokacija. Administrator kolekcije lokacija mapirati određena svojstva za sadržaj upravljanih svojstava koja su dostupne za pretraživanje. Ovo su svojstva koja korisnicima možete da izaberete sa lista svojstva na stranici napredne pretrage centra za pretragu ili u polju za pretragu otkucajte ručno.

  Vlasnik lokacije je dobro pozicioniranje da vas obavesti administrator kolekcije lokacija da biste sadržaj svojstva koja bi trebalo da mapirati sa upravljanim svojstvom. Na primer, biblioteku ili listu bi mogla da identifikuje autora stavke kada je svojstvo pod imenom pisac, dok skladište podataka može da koristi svojstvo pod imenom korisnika. Važno je da biste se uverili da su svojstva sa različitim imena, ali slične svrhe mapirani uobičajenih upravljano svojstvo, tako da korisnici mogu pretraživati po tom svojstvu.

 • Lokacije organizacije    Vlasnici lokacija sastavljanje stranica pomoću predložaka i galerije za Veb segment, uređivanje njihovih funkcija i rasporedite ih o radu SharePoint lokacije. Raspored na lokaciji može da utiče na rangiranje njenog sadržaja. Određene važne stranice, kao što je organizacioni portala, mogu biti označene administrator kolekcije lokacija pouzdane izvore sadržaja. Ovo će uzrokovati njihov sadržaj i da li na stranicama blizu da se pojave istaknutije u rezultatima pretrage.

Vrh stranice

Pretraga i pretrage korisnika

Korisnici mogu da iskoriste kako administratori usluge SharePoint i vlasnike lokacija Podešavanje lokacije centra za pretragu kada vrše pretraživanje informacija bez ikakvih na sledeći način:

 • Odaberite opseg koji će direktno pretrage tako da je najverovatniji izvore sadržaja koji vam je potrebna. Ako je pretragu za širok opseg kao što su Sve lokacije daje previše rezultata, izaberite uži opseg koji je usredsređena na izvore sa većim koncentracijom korisnog sadržaja.

 • Isprobajte alternativne upiti predložio na da li ste mislili? funkcije na stranici rezultata pretrage.

 • Koristite svojstva sadržaja da biste suzili pretragu po autoru ili druge stavke svojstvo koje je sličan željene rezultate. Upotrebite svojstvo pretrage za identifikovanje sadržaja pouzdan autora ili iz pouzdanog izvora. Možete da uporedite vrednosti svojstava za pronalaženje rezultata na određenoj temi ili rezultata koji koriste određene tehnologije ili jezik.

 • Kada najbolji pokušaji lokacije su dodati rezultate pretrage, možda ćete biti ponuđena dodatne veze za više informacija. Na primer, upit koji sadrži termin plate mogu se prikazati vezu u vašoj organizaciji plate lokaciju. Možete da kliknete na vezu da biste otvorili plate Veb lokacije.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×