Predviđene vrednosti u grupama

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U programu Excel Online možete da projektujete vrednosti u grupi pomoću funkcija radnog lista ili da kliknete i prevučete pokazivač za popunjavanje da biste kreirali linearni trend brojeva. Međutim, pomoću pokazivača za popunjavanje ne možete kreirati trend rasta.

Evo kako da koristite pokazivač za popunjavanje da biste kreirali linearni trend brojeva u programu Excel Online:

  1. Izaberite najmanje dve ćelije koje sadrže početne vrednosti trenda.

    Ako želite da povećate tačnost trenda grupe, izaberite dodatne početne vrednosti.

  2. Prevucite regulator za popunjavanje u smeru u kome želite da izvršite popunjavanje rastućim ili opadajućim vrednostima.

    Popunjavanje linearne grupe

Korišćenje funkcija za projektovanje vrednosti

Funkcija FORECAST izračunava ili predviđa buduće vrednosti na osnovi postojećih. Za datu x-vrednost predviđena vrednost je y-vrednost. Poznate vrednosti su postojeće x-vrednosti i y-vrednosti, a nova vrednost se predviđa korišćenjem linearne regresije. Ovu funkciju možete da koristite za predviđanje buduće prodaje, potrebnih zaliha i trendova potrošnje.

Funkcijama TREND i GROWTH mogu se predvideti buduće y-vrednosti koje proširuju pravu liniju ili eksponencijalnu krivu koja najbolje opisuje postojeće podatke. Takođe, pomoću ovih funkcija mogu se dobiti samo y-vrednosti zasnovane na poznatim x-vrednostima za najbolje uklopljenu liniju ili krivu. Za crtanje linije ili krive koje opisuju postojeće podatke koristite postojeće x-vrednosti i y-vrednosti koje se dobijaju pomoću funkcije TREND ili GROWTH.

Funkciju LINEST ili LOGEST možete koristiti da biste iz postojećih podataka izračunali pravu liniju ili eksponencijalnu krivu. Funkcije LINEST i LOGEST daju različitu statistiku regresije, uključujući nagib i odstupanje od najbolje uklopljene linije.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×