Predstavljanje okna zadataka „Kontrola dizajna“

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

U Microsoft Office InfoPath 2007, možete da dizajnirate predložak obrasca koji može da se otvori pomoću programa InfoPath ili Veb pregledača. Ako predložak obrasca može da se otvori pomoću pregledača, to se zove predloška obrasca kompatibilnog sa pregledačem. Takođe možete da dizajnirate predloške obrazaca koji rade u programu InfoPath 2003 pored Office InfoPath 2007ili da konvertujete obrasce kreirane u programu Microsoft Office Word ili drugim programima u Office InfoPath 2007 predloške obrazaca.

Kada radite ove stvari, međutim, možete naići na probleme sa kompatibilnošću ili druge probleme. Na primer, određene InfoPath funkcije nisu podržane u predloške obrazaca kompatibilne sa pregledačem, a to može dovesti do problema tokom procesa objavljivanja. Isto tako, neke Office InfoPath 2007 funkcije ne rade u programu InfoPath 2003 predložaka obrazaca, a neke Word funkcije nisu podržane u programu InfoPath i su odbačena kada InfoPath uvozi Word obrasca.

Najbrži način za identifikovanje ovakva problema u predlošku obrasca je tako što ćete koristiti okno zadataka Kontrolor dizajna . Zatim možete da rešite probleme pre nego što objavite predložak obrasca.

Ovaj članak sadrži:

Okno zadataka „Kontrola dizajna“

Greške naspram poruka: Koja je razlika?

Slučajevi u kojima InfoPath proverava da li postoje problemi

Okno zadataka „Kontrola dizajna“

Najbolji način da obezbedite pravilan rad predloška obrasca je da koristite okno zadataka Kontrola dizajna za pregledanje radi mogućih problema.

Pomoću okna zadataka Kontrola dizajna možete da:

  • Pronađete potencijalne probleme u kompatibilnosti u predlošku obrasca. U nekim slučajevima, InfoPath automatski rešava probleme i obaveštava vas o tome, a u drugim je potrebno da ih rešite ručno. Na primer, da biste uspešno objavili predložak obrasca koji je kompatibilan sa pregledačem, možda ćete morati da uklonite nepodržanu kontrolu ili da je zamenite nekom drugom kontrolom. Ako želite da objavite predložak obrasca koji je kompatibilan sa pregledačem, možete odabrati da prikažete informacije o serveru u oknu zadataka Kontrola dizajna.

  • Promenite postavku kompatibilnosti za predložak obrasca, tako da, na primer, samo korisnici koji imaju InfoPath na svojim računarima mogu otvoriti i popuniti obrasce koji se zasnivaju na vašem predlošku obrasca. Ako želite da predložak obrasca funkcioniše i u Web pregledaču, u oknu zadataka Kontrola dizajna kliknite na hipervezu Promeni postavke kompatibilnosti da biste pristupili opcijama kreiranja predloška obrasca koji je kompatibilan sa pregledačem, a ne obrasca namenjenog posebno za InfoPath. Greške i poruke u oknu zadataka Kontrola dizajna se ažuriraju shodno sa menjanjem postavke kompatibilnosti.

Deo okna zadatka „Kontrolor dizajna“

1. Tekst na vrhu okna zadataka označava da je predložak obrasca trenutno kompatibilan sa programom Office InfoPath 2007 i sa serverom na kojem je pokrenuta usluga InfoPath Forms Services. Kliknite na hipervezu Promeni postavke kompatibilnosti ako želite da promenite ovu postavku.

2. Greške se pojavljuju u oknu zadataka ako predložak obrazaca koji je kompatibilan sa pregledačem sadrži nepodržane kontrole. Trebalo bi da uklonite ove kontrole da biste uspešno objavili predložak obrasca koji je kompatibilan sa pregledačem.

InfoPath automatski proverava da li postoje problemi kada:

  • Otvorite predložak obrasca

  • Promenite postavku kompatibilnosti za predložak obrasca

  • Sačuvate ili objavite predložak obrasca

  • Uvezete Microsoft Office Word dokument u InfoPath

Listu grešaka i poruka u oknu zadataka Kontrola dizajna možete ažurirati ako u oknu zadataka kliknete na dugme Osveži. Ovo može biti korisno ako želite da uklonite stavke iz liste dok rešavate probleme u predlošku obrasca.

Napomena: Poruke koje se pojavljuju kao rezultat uvoz Word dokumenta u InfoPath neće ažurirati tako što ćete kliknuti na dugme Osveži . Ako želite da uklonite Uvoz poruka iz okna zadataka Kontrolora dizajna , morate da biste otvorili dijalog Datoteke resursa ("Alatke "), a zatim uklonite datoteku pod imenom ImportErrors.xml. Ove datoteke se automatski kreira kada uvozite Word dokumenta u InfoPath. Kada uklonite ImportErrors.xml datoteku, u oknu zadataka Kontrolora dizajna da biste trajno izbrisali poruke uvoz kliknite na dugme Osveži . ImportErrors.xml datoteke nije potreban za predložak obrasca u ispravno funkcionisati. Zapravo, iz bezbednosnih razloga, je preporučuje da uklonite ovu datoteku pre nego što objavite predložak obrasca.

Vrh stranice

Greške naspram poruka: Koja je razlika?

Kada dizajnirate predložak obrasca, možete naići i na poruke i na greške. U većini slučajeva, neophodno je da ispravite greške da biste uspešno objavili predložak obrasca. Na poruke možete odgovoriti ako želite.

The following table describes the difference between errors and messages in the Design Checker task pane.

Icon

Tip

Opis

Slika ikone

Error

The form template will not function correctly. You should fix the errors before you publish the form template.

Slika ikone

Message

The form template may not function as expected. Messages are less serious than errors. You can choose whether to address the messages before you publish the form template.

Vrh stranice

Slučajevi u kojima InfoPath proverava da li postoje problemi

Sledeća tabela opisuje različite vrste problema koji se mogu pojaviti u oknu zadataka Kontrola dizajna i pruža informacije o tome kada se ovi problemi najčešće javljaju u predlošku obrasca.

Vrsta problema

Opis

Kompatibilnost pregledača

Office InfoPath 2007 predložak obrasca koji je dizajniran da se prikazuje i popunjava u Web pregledaču naziva se predložak obrasca koji je kompatibilan sa pregledačem. Problemi sa kompatibilnosti pregledača se obično javljaju kada promenite standardni InfoPath predložak obrasca u predložak koji je kompatibilan sa pregledačem. Na primer, ako korisnici popune obrazac odštetnog zahteva u programu InfoPath, a vi želite da im omogućite popunjavanje obrasca u pregledaču, potrebno je da promenite postavku kompatibilnosti za predložak obrasca.Kao posledica ovih promena, u oknu zadataka Kontrola dizajna će se pojaviti greške i poruke. Na primer, ako originalni predložak obrasca sadrži korisničke uloge, kada promenite postavku kompatibilnosti, jer korisničke uloge nisu podržane u predlošku obrasca koji je kompatibilan sa pregledačem, u oknu zadataka Kontrola dizajna pojaviće se greška.

Napomena: Ako u oknu zadataka Kontrola dizajna potvrdite izbor Proveri na serveru, moći ćete da pregledate greške i poruke koje je prijavio server na kojem je pokrenuta usluga InfoPath Forms Services, kao i sve greške i poruke koje otkrije InfoPath. Ove greške i poruke se mogu pojaviti u oknu zadataka Kontrola dizajna, ispod naslova Kompatibilnost pregledača (verifikuje se na serveru).

Optimizacija pregledača

Do problema sa optimizacijom pregledača može doći ako u oknu zadataka Kontrola dizajna potvrdite izbor Proveri na serveru. Greške i poruke koje se pojave pri optimizaciji prijavljuje server i mogu vam pomoći da poboljšate performanse obrasca u pregledaču.

Kompatibilnost sa prethodnim verzijama

Office InfoPath 2007 predlošci obrasca koji se mogu koristiti i u programu InfoPath 2003 se nazivaju predlošci obrasca koji su kompatibilni sa prethodnim verzijama. Problemi u kompatibilnosti sa prethodnim verzijama se javljaju kada u predložak obrasca dodate kontrolu ili funkciju koja ne može da se koristi u programu InfoPath 2003. Za većinu Office InfoPath 2007 predložaka obrasca nije neophodno da budu kompatibilni sa programom InfoPath 2003. Zbog toga, Office InfoPath 2007 automatski sakriva greške i poruke o kompatibilnosti sa prethodnim verzijama koje se pojave u oknu zadataka Kontrola dizajna.

Greške i poruke o kompatibilnosti sa prethodnim verzijama se podrazumevano prikazuju samo kada otvorite InfoPath 2003 predložak obrasca u Office InfoPath 2007 režimu za dizajniranje ili kada u dijalogu Sačuvaj ili Sačuvaj kao, iz liste Sačuvaj kao tip izaberete stavku InfoPath 2003 predložak obrasca. U ostalim slučajevima, neophodno je da ručno podesite prikazivanje grešaka i poruka o kompatibilnosti sa prethodnim verzijama u oknu zadataka Kontrola dizajna, tako što ćete u dijalogu Opcije obrasca, izabrati stavku Kompatibilnost, a zatim potvrditi izbor Prikaži izveštaj o kompatibilnosti sa programom InfoPath.

Uvoz

Problemi sa uvozom se mogu javiti pri uvozu obrasca iz nekog drugog programa, poput programa Microsoft Office Word, kada InfoPath pokuša da uveze funkcije koje ne podržava. U nekim slučajevima, InfoPath uklanja nepodržane funkcije ili ih zamenjuje slikom čuvara mesta. Na primer, InfoPath ne podržava obeleživače ili efekte za animirani tekst, tako da će ove funkcije biti uklonjene iz konačnog predloška obrasca. U drugim slučajevima, funkcija može biti delimično podržana. Na primer, kada uvozite Word dokument, sve hiperveze se konvertuju, ali ako hiperveza ne koristi protokol HTTP, HTTPS, FILE, FTP ili MAILTO, hiperveza neće funkcionisati kada korisnik klikne na nju.

Napomena: Za konvertovanje Microsoft Office Excel radnih listova u InfoPath predloške obrazaca možete koristiti čarobnjak za uvoz. Međutim, za razliku od problema koji se pojavljuju u oknu zadataka pri uvozu Word dokumenata, problemi koji se javljaju prilikom uvoza Excel radnih listova se ne pojavljuju u oknu zadataka Kontrola dizajna.

Kompatibilnost sa radom van mreže

Kada omogućite rad sa predloškom obrasca van mreže, može doći do problema koji se javljaju pri radu van mreže. U zavisnosti od dizajna predloška obrasca, korisnici mogu u radu van mreže pristupati podacima koji se prosleđuju iz upita u baze podataka i druge izvore podataka, uz neke izuzetke. Ti izuzeci se beleže u oknu zadataka Kontrola dizajna.

Komponenta predloška

Ako predložak obrasca sadrži deo predloška i ako ste dodali noviju verziju komponente predloška u okno zadataka Kontrole, okno zadataka Kontrola dizajna će vas obaveštavati kada za predložak komponente bude dostupna ispravka.

Povezivanje podataka

Povezivanje problema može doći kada veza između kontrole na predlošku obrasca i odgovarajućeg polja ili grupe u izvoru podataka nije ispravna. Ako su problemi u povezivanju da prouzrokuju nepravilno u obrascu korisnika funkcionisanje kontrole, zatim oni će se pojaviti u oknu zadataka Kontrolora dizajna . Ako su problemi u povezivanju manje ozbiljno, neće da vidite greške ili poruku u oknu zadataka Kontrolora dizajna iako ćete videti plavi ili crvenu ikonu se pojavljuju u gornjem desnom uglu kontrole u predlošku obrasca. Da biste saznali više o problemu, kliknite desnim tasterom miša na kontrolu, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Više detalja .

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×