Prebacivanje rasporeda ili tipa SmartArt grafike

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Odabraćete raspored iz kategorije ili tipa SmartArt grafike kada je kreirate. Svaki tip obuhvata raznolikost rasporeda. Na primer, iz tipa Ciklus možete da izaberete raspored Radijalni ciklus.

Ovaj članak sadrži:

Pregled promena rasporeda i tipova za SmartArt grafike

Promena rasporeda za SmartArt grafike

Promena tipa za SmartArt grafike

Pregled menjanja rasporeda i tipova za SmartArt grafike

Neki rasporedi za SmartArt grafike obuhvataju fiksni broj oblika. Na primer, raspored Uravnotežene strelice u tipu Odnos dizajniran je da predstavi samo dve suprotstavljene ideje ili dva suprotstavljena koncepta, tako da se tekst može nalaziti samo u dva oblika.

Raspored „Strelice u protiv teži“

Ako treba da izrazite više od dve ideje, prebacite se u drugi raspored koji ima više od dva oblika za tekst – kao što je raspored $$$Lista piramide. Imajte na umu da izmena rasporeda ili tipova za SmartArt grafike može izmeniti očigledno značenje informacija. Na primer, raspored sa strelicama nadesno, kao što je raspored Osnovni proces u tipu Proces ima drugačije značenje od SmartArt grafike sa strelicama koje idu u krug, kao što je raspored Stalni ciklus u tipu Ciklus.

I Dodavanje i Brisanje oblika u SmartArt grafiku, možete i da menjate položaje raznih oblika, tako da bi trebalo da odaberete raspored koji obezbeđuje najbolje vizuelno predstavljanje podataka. Poravnanje i položaj oblika automatski se ažuriraju dok dodajete ili uklanjate oblike ili uređujete tekst, na osnovu broja oblika i na željenu veličinu teksta u oblicima.

Neka prilagođavanje možda neće biti premeštena u novi raspored ako prilagodite SmartArt grafiku, a zatim kasnije promenite raspored za SmartArt grafiku. Međutim, sva prilagođavanja prikazaće se ponovo u originalnom rasporedu ako se ponovo prebacite na originalni raspored pre nego što sačuvate i zatvorite aktuelni Microsoft Office 2007 dokument.

Neka prilagođavanja neće biti preneta zato što možda neće izgledati dobro u novom rasporedu. Sledeća tabela identifikuje koja prilagođavanja su sačuvana, a koja ne.

Premeštena prilagođavanja

Zadržana prilagođavanja

Boje (uključujući stilove linija i popuna)

Rotiranje oblika

Stilovi (uključujući one primenjene na pojedinačne oblike i one primenjene na celu SmartArt grafiku)

Preokretanje oblika

Efekti (poput senki, odraza, kosina i sjaja)

Menjanje položaja oblika

Oblikovanje primenjeno na tekst

Menjanje veličine oblika

Menjanja geometrije oblika (na primer, iz kruga u kvadrat)

Menjanja u smeru zdesna nalevo ili sleva nadesno

Vrh stranice

Menjanje rasporeda za SmartArt grafiku

 1. Izaberite SmartArt grafiku čiji raspored želite da promenite.

 2. Na kontekstualnoj kartici SmartArt alatke, na kartici Dizajn, u grupi Rasporedi izaberite željeni raspored.

  Da biste videli sve dostupne rasporede unutar tipa, u grupi Rasporedi kliknite na više dugme Slika dugmeta pored sličice rasporeda. Da biste videli sve tipove i rasporede, kliknite na dugme Još rasporeda.

  Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Dizajn, proverite jeste li izabrali SmartArt grafiku.

Vrh stranice

Menjanje tipa za SmartArt grafiku

 1. Izaberite SmartArt grafiku čiji tip želite da promenite.

 2. U okviru SmartArt alatke, na kartici Dizajn , u grupi Rasporedi kliknite na dugme još dugme Slika dugmeta , a zatim kliknite na dugme Još rasporeda.

  Ako ne vidite kartice SmartArt alatke ili Dizajn, proverite jeste li izabrali SmartArt grafiku.

 3. Izaberite željeni tip i raspored.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×