Prebacivanje na drugu pretplatu na Office 365 za kuću

Savet: Poslovni administratori, pogledajte odeljak Prebacivanje na drugi plan usluge Office 365 za preduzeća

U ovom članku ćete saznati kako da se prebacujete između Office 365 Home, Personal i University pretplata i kako da iskoristite besplatnu ponudu koju ste dobili uz računar.

Ako želite da zadržite isti tip pretplate i samo produžite rok do datuma isteka, pogledajte članak Obnavljanje usluge Office 365 za kuću. Ako želite da pređete na Office 365 za preduzeća, pogledajte odeljak Nadograđivanje usluge Office 365 za kuću na poslovnu pretplatu.

Važne stvari koje treba znati pre promena pretplate

Da biste na najbolji način izvršili konverziju iz jedne pretplate u drugu, preporučujemo da pažljivo pročitate ovaj odeljak pre nego što krenete da se prebacujete na drugi tip pretplate.

Ako imate postojeću Office 365 Home pretplatu i iskoristite ponudu za besplatnih godinu dana usluge Office 365 Personal, bićete upitani da li želite da konvertujete postojeću pretplatu u Office 365 Personal ili da zadržite Office 365 Home.

Ako budete mogli da birate, videćete stranicu poput sledeće:

Odlučite da li ćete zadržati Office 365 Home ili ćete se prebaciti na Office 365 Personal pretplatu.

Ako Office 365 Home pretplatu konvertujete u Office 365 Personal, moći ćete da instalirate Office samo na 1 PC ili Mac računaru i 1 tabletu i nećete moći da delite pretplatu. Ako želite da zadržite Office 365 Home, možete i dalje da koristite besplatnu ponudu da biste aktuelnu pretplatu produžili za još 9 meseci. Uputstva za to pronađite u odeljku „Prebacivanje sa usluge Office 365 Home“.

Ako ste slučajno konvertovali Office 365 Personal, Home ili University pretplatu na drugi plan ili ako ste slučajno kupili pogrešan plan, obratite se podršci za nalog i naplatu da biste dobili pomoć.

Kada se sa usluge Office 365 Home prebacite na Office 365 Personal ili Office 365 University, prvo ćete morati da prestanete da delite pretplatu sa drugim korisnicima.

Možete se prebacivati između tri pretplate na Office 365 za kuću (Office 365 Home, Personal i University).

Ako već imate Office 365 Home ili Office 365 Personal pretplatu, tabela ispod sadrži rezime opcija koje su vam na raspolaganju prilikom prelaska sa jedne pretplate na drugu. Da biste videli sve detalje o pretplati, npr. na koliko uređaja možete da je instalirate ili broj Skype minuta, izaberite stavku Odaberite Office koji imate.

Konvertovanje iz Office 365 Personal u Office 365 Home

Konvertovanje iz Office 365 Home u Office 365 Personal

Dostupne instalacije

Povećava

Smanjuje

Deljenje pretplate

Uređivanje je dozvoljeno

Bez deljenja

Preostalo vreme pretplate

Može se produžiti

Može se produžiti

OneDrive skladište na mreži

Nema promene veličine prostora za skladištenje, ali se povećava broj korisnika

Nema promene veličine prostora za skladištenje, ali se smanjuje broj korisnika

Skype minuti

Nema promene broja minuta, ali se povećava broj korisnika

Nema promene broja minuta, ali se smanjuje broj korisnika

Da, možete da nadogradite pretplatu na Office 365 za kuću na poslovnu pretplatu. Da biste saznali kako, pogledajte odeljak Nadogradnja pretplate na Office 365 za kuću na poslovnu pretplatu

Ako trenutno imate pretplatu na probnu verziju, morate da konvertujete besplatnu probnu verziju na plaćenu pretplatu pre nego što promenite planove.

Da, dobićete kredit za preostalo vreme u prethodnoj pretplati. Na primer, preostalo vam je 6 meseci u aktuelnoj Office 365 Personal pretplati i platili ste 12 meseci usluge Office 365 Home. U tom slučaju, u novoj Office 365 Home pretplati imaćete kredit od 18 meseci.

Pretplate se mogu produžiti do maksimalno 5 godina.

Najnovije informacije o cenama za Office 365 Home i Personal možete da pronađete u članku Izbor sistema Office. Najnovije informacije o cenama za Office 365 University možete da pronađete u Microsoft prodavnici.

Kada se prebacite s jedne pretplate na drugu, moći ćete da instalirate Office na onoliko uređaja koliko tip pretplate na koju se prebacujete podržava. Na primer, prebacivanje sa usluge Office 365 Personal na Office 365 Home povećalo bi broj uređaja na kojima možete da instalirate Office, ali prebacivanje sa usluge Office 365 Home na Office 365 University ili Personal smanjilo bi taj broj.

Ako već imate pretplatu na Office 365 Home i primenite Office 365 Home šifru proizvoda, rok do datuma isteka produžava se za godinu dana. To neće povećati broj uređaja na kojima možete da instalirate Office.

Office 365 Personal

Office 365 University

Office 365 Home

Broj podržanih uređaja

1 PC ili Mac računar, 1 tablet i 1 telefon

2 PC računara, Mac računara ili tableta i 2 telefona

5 PC ili Mac računara, 5 tableta i 5 telefona

* Sve pretplate na Office 365 za kuću podržavaju iPad, Android i Windows tablete.

Ne morate da brinete o gubitku podataka prilikom prebacivanja između pretplata na Office 365 za kuću. Razlog je to što su vaše datoteke uskladištene u usluzi OneDrive i povezane sa Microsoft nalogom pomoću kojeg se prijavljujete u Office 365. Budući da ćete za prijavljivanje u novu pretplatu na Office 365 za kuću koristiti isti Microsoft nalog, datoteke će ostati na starom mestu i biće vam dostupne putem nove pretplate.

Kada se korisnici uklone iz pretplate na Office 365 za kuću, oni će u bilo kom trenutku i dalje moći da pristupe svojim datotekama direktno putem usluge OneDrive pomoću istog Microsoft naloga koji su koristili za prijavljivanje u Office 365.

Dodatne informacije o usluzi OneDrive možete da pronađete u odeljku „Osnovni podaci o usluzi OneDrive“ u okviru članka Office 365 – najčešća pitanja.

Kako se prebacuje između pretplata

Koraci za prebacivanje između usluga Office 365 Home, Personal i University neznatno se razlikuju u zavisnosti od tipa pretplate koju trenutno imate. Drugim rečima, zavise od tipa pretplate sa koje se prebacujete.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:   

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×