Prebacivanje na drugi profil e-pošte u Outlook

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Profila e-pošte Microsoft Outlook se sastoji od naloga e-pošte, datoteka sa podacima i informacija o kojoj je uskladištena e-pošte. Ovaj članak pretpostavlja da koristite više profila i objašnjava kako da bude podrazumevani profil i kako da se prebacite na drugi profil. Ako ste upoznati sa profili e-pošte, pogledajte članak Pregled profila e-pošte u programu Outlook.

Upotreba više profila

Ako koristite više profila, možete da konfigurišete Outlook tako da uvek koristi isti profil ili da zatraži da izaberete profil svaki put kada pokrenete program. Kada se prebacite sa jednog profila na drugi, menjate naloge e-pošte i postavke koje su vam dostupne u Outlook sesiji.

Važno : Ne možete da promenite iz profila jednu e-pošte na drugi dok je Outlook pokrenut.

 1. Izađite iz programa Outlook.

 2. Na kontrolnoj tabli kliknite jednom ili dvaput na stavku Pošta.

  Gde se na kontrolnoj tabli nalazi stavka Pošta?

  Pošta se pojavljuje u različite lokacije na kontrolnoj tabli zasnovan na verziji operativnog sistema Windows da imate na kontrolnoj tabli prikaz koristite i koju verziju programa Outlook je instaliran.

  Najlakši način da pronađete stavku Pošta jeste da otvorite kontrolnu tablu u operativnom sistemu Windows i da zatim u polju Pretraga na vrhu prozora otkucate reč Pošta.

  Napomena : . Ikona Pošta pojavljuje se nakon prvog pokretanja programa Outlook.

 3. Kliknite na dugme Prikaz profila.

 4. U okviru Pri pokretanju programa Microsoft Outlook koristi sledeći profil izaberite stavku Upitaj koji će se profil koristiti ili Uvek koristi ovaj profil.

  Opcija „Upitaj koji će se profil koristiti“ na kontrolnoj tabli

 5. Kada se Outlook pokrene, na listi Ime profila izaberite profil koji želite da koristite.

Savet :  Kada koristite više profila, obično postoji jedan koji najčešće koristite. Profil je moguće označiti kao podrazumevani na listi „Ime profila“. Kada se lista pojavi, kliknite na dugme „U redu“ da biste koristili podrazumevani profil ili izaberite drugi profil na listi.

Vrh stranice

Podešavanje podrazumevanog profila

 1. U dijalogu Izbor profila, na listi Ime profila izaberite profil za koji želite da bude podrazumevani.

  Dijalog za izbor Outlook profila

 2. Kliknite na dugme Opcije, a zatim u okviru Opcije potvrdite izbor u polju za potvrdu Postavi kao podrazumevani profil.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden računara sistem bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×