Prebacivanje na drugi Office 365 plan ili pretplatu

Ako su vašem poslovanju potrebne promene ili ako postoje Office 365 funkcije koje želite da iskoristite, a koje nisu dostupne u vašem trenutnom planu, možete da se prebacite sa trenutnog plana na drugi plan. Pogledajte listu Office 365 planova na koje možete da se prebacite.

Ovaj članak vas vodi kroz proces prebacivanja sa jedne plaćene pretplate na drugu. Ako želite da se prebacite sa probne na plaćenu pretplatu, pročitajte članak Kupovina probne verzije usluge Office 365 za preduzeća.

Prebacivanje pretplate se radi u tri faze koje moraju da se izvrše navedenim redosledom:

 1. Priprema za promenu Office 365 planova

 2. Prebacivanje između Office 365 planova pomoću čarobnjaka „Prebacivanje između planova“

 3. Instaliranje druge verzije sistema Office na računaru posle prebacivanja Office 365 planova

Priprema za promenu Office 365 planova

Pročitajte pažljivo ovaj odeljak pre nego što pokušate da prebacite planove da biste povećali šanse za uspeh prilikom prebacivanja Office 365 planova.

Šta je to čarobnjak „Prebacivanje između planova“?

Čarobnjak „Prebacivanje između planova“ je ugrađen u Office 365 centar administracije svih pretplata na Office 365 za preduzeća i velika preduzeća. Čarobnjak „Prebacivanje između planova“ radi sledeće:

 • Vodi vas kroz proces kupovine plana na koji možete da se prebacite sa trenutnog plana.

  Napomena   U čarobnjaku su prikazani samo planovi na koje možete da se prebacite sa trenutne pretplate.

 • Premešta korisnike iz stare pretplate u novu.

 • Dodeljuje licence korisnicima za novi plan.

 • Otkazuje stari plan.

Potvrđivanje da možete da se prebacite na željeni plan

Pre nego što pokušate da prebacite planove, prvo bi trebalo da proverite da li čarobnjak „Prebacivanje između planova“ podržava prebacivanje sa plana koji trenutno imate na onaj koji želite. Članak Poslovni planovi na koje možete da se prebacite u usluzi Office 365 navodi planove između kojih možete da se prebacite pomoću čarobnjaka „Prebacivanje između planova“. Čarobnjak „Prebacivanje između planova“ će prikazati samo planove na koje možete da se prebacite na osnovu trenutnog plana.

Čarobnjak „Prebacivanje između planova“ ne podržava sledeće situacije:

 • Čarobnjak „Prebacivanje između planova“ ne podržava prebacivanje na jeftiniji plan jer jeftiniji planovi obično imaju manje usluga. Obratite se tehničkoj podršci ako treba da se prebacite na jeftiniji plan.

 • Prebacivanje sa Home pretplata, kao što su Office 365 Home, Office 365 Personal i Office 365 University na Office 365 plan za preduzeća nije podržano

Plan za administrativni zastoj

Korisnici neće osetiti prekid usluge tokom prebacivanja planova. Oni će i dalje imati potpuni pristup pretplati sa koje se prebacujete dok čarobnjak „Prebacivanje između planova“ ne završi sa radom, kada će imati pristup novom planu.

Administratori neće moći da koriste Office 365 centar administracije dok se plan prebacuje. U zavisnosti od toga koliko korisnika imate, to može da potraje od nekoliko minuta do nekoliko časova. Zato planirajte da prebacujete planove onda kada ne treba da izvršite ažuriranje pomoću Office 365 centra administracije.

Provere kredita tokom prebacivanja između Office 365 planova

Ako je potrebno da se proveri kredit, prebacivanje planova može potrajati do dve sedmice. Provera kredita može biti neophodna ako ste odabrali da plaćate putem fakture ili ako je kupovina dostigla određenu cenu. Ako do toga dođe, administratori neće imati pristup Office 365 centru administracije dok se ne završi provera kredita. Međutim, korisnici će imati potpuni pristup planu sa kog se prebacujete.

Korisnici, licence, naplata i prilagođeni domeni

Da biste razumeli kako se rukuje korisnicima i licencama tokom prebacivanja, kako prebacivanje planova utiče na naplatu i kako se upravlja prilagođenim domenima, pročitajte članak Šta će prebacivanje Office 365 planova uraditi mojoj usluzi i naplati?.

Prebacivanje između Office 365 planova pomoću čarobnjaka „Prebacivanje između planova“

Ovaj odeljak pokazuje kako da koristite čarobnjak „Prebacivanje između planova“ za prebacivanje planova.

Čarobnjak „Prebacivanje između planova“ ne podržava prebacivanje na jeftiniji plan jer jeftiniji planovi obično imaju manje usluga. Obratite se tehničkoj podršci ako treba da se prebacite na jeftiniji plan.

Savet   Prebacivanje sa Home pretplata, kao što su Office 365 Home, Office 365 Personal i Office 365 University na Office 365 plan za preduzeća nije podržano.

Kako da promenite Office 365 plan pomoću čarobnjaka „Prebacivanje između planova“
 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

 2. Idite u Office 365 centar administracije.

 3. Uradite nešto od sledećeg:

  • Za Office 365 Small Business Premium pretplate kliknite na vezu Prikaži i uredi pretplate... u odeljku naplata.

   Veza „Prikaz i uređivanje pretplata, promena količine licenci...“
  • Za sve druge poslovne pretplate i pretplate za velika preduzeća, izaberite stavke Naplata > Pretplate.

   Veza ka stranici „Pretplate“ u usluzi Office 365 Small Business Premium.
 4. Na stranici „Pretplate“ izaberite plan sa kog želite da se prebacite, a zatim u okviru stavke Radnje izaberite stavku Prebacivanje između planova.

  Veza „Zamena planova“ koja se koristi za promenu Office 365 plana.

  Napomena   Ako ne vidite vezu Prebacivanje između planova, ne možete da se prebacujete pomoću čarobnjaka za prebacivanje između planova. Umesto toga ćete videti Nema planova za prebacivanje. Postoji mnogo faktora koji mogu da vas spreče da prebacite planove. Na primer, pretplatne planove koji koriste šifru proizvoda nije moguće prebaciti. Da biste saznali zašto ne možete da prebacite planove pomoću čarobnjaka, zadržite pokazivač miša iznad mehurića sa informacijama ili kliknite na vezu saznajte više.

  Poruka o nepostojanju planova za zamenu sa vezom „Saznajte više“. Kada vidite ovo, to znači da ne možete da promenite Office 365 pretplatu.
 5. Na stranici „Biranje novog plana“ izaberite plan na koji želite da se prebacite, a zatim uradite sledeće:

  1. Pregledajte međuvrednost kupovine.

  2. Kliknite na vezu ključne informacije da biste saznali kako prebacivanje planova utiče na usluge i naplatu.

  3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu.

  4. Kada pregledate porudžbinu, kliknite na dugme Dalje.

  Pregledajte stranicu sa međuvrednošću.
 6. Na stranici „Pregled porudžbine“ potvrdite da je sve tačno.

  Savet   Ako želite da dodate još licenci, kliknite na vezu Uređivanje na stranici Pregled porudžbine da biste dodali još korisničkih licenci, a zatim izaberite stavku Ažuriraj korpu.

  Pregledajte i prihvatite uslove stranice sa porudžbinom.

  Napomena   Nije moguće ukloniti licence u sklopu prebacivanja između planova. Ali, možete da smanjite broj licenci pre ili posle prebacivanja između planova. Pročitajte članak Uklanjanje licenci iz pretplate na Office 365 za preduzeća da biste saznali više.

 7. Kliknite na dugme Dalje.

 8. Ako se pojavi stranica pravni ugovor, popunite stavke na stranici, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 9. Uradite sledeće na stranici plaćanje:

  1. Izaberite željenu učestalost plaćanja.

  2. Izaberite tip plaćanja.

   Napomena   Izbor opcije „Plaćanje po fakturi“ može da odloži proces prebacivanja planova za najduže dve sedmice ako je neophodna provera kredita.

  3. Ako koristite novu kreditnu karticu, popunite odeljak „Informacije o plaćanju“.

  4. Kada sve završite, na dnu stranice izaberite stavku Pošalji porudžbinu.

 10. Na stranici dovršena porudžbina možete da izaberete stavku Status da biste prikazali tok porudžbine.

  Kada se pojavi stranica prebacivanje planova: status, proces prebacivanja planova je u toku i tu stranicu ćete videti dok se plan ne prebaci. Ovu stranicu možete da zatvorite i da se kasnije vratite na nju bez prekidanja procesa prebacivanja plana.

  Stranica statusa zamene planova.

  Napomene   Prebacivanje planova obično traje manje od deset minuta ako nema grešaka i problema. Deo ponovne dodele licenci bi trebalo da traje kraće od minuta. Oznake potvrde se pojavljuju pored svake od četiri faze kada se završe.

  Ako se čarobnjak zaglavi u 3. fazi (ponovna dodela korisničkih licenci) duže od sat vremena, rešenje problema potražite u članku Problemi pri ponovnoj dodeli licenci tokom prebacivanja planova u usluzi Office 365. Ako to ne reši problem, obratite se Podršci za Office 365 za preduzeća.

 11. Kada čarobnjak završi sa radom, kliknite na dugme U redu na dnu stranice Prebacivanje planova: status da biste se vratili na glavnu stranicu.

  Napomena   Glavna stranica u početku može da izgleda prazno posle prebacivanja planova, osim dugmeta „Meni“. Možete da kliknete na dugme „Meni“, a zatim na ikonu „Administrator“ da biste se vratili u Office 365 centar administracije.

  Meni za pokretanje usluge Office 365

  Kada se prvi put posle prebacivanja planova vratite u Office 365 centar administracije, možete da vidite ovakvu poruku.

  Dijalog „Zamena planova je dovršena“. Videćete ovu poruku dok ne završite zamenu Office 365 pretplate.

Instaliranje druge verzije sistema Office na računaru posle prebacivanja Office 365 planova

Ako ste na računaru instalirali Office u sklopu Office 365 pretplate, a prebacujete se na drugi Office 365 plan, moraćete da instalirate drugu verziju sistema Office ako se premeštate između sledećih verzija sistema Office 365:

 • Office 365 Small Business Premium

 • Office 365 Business

 • Office 365 ProPlus

Kada se prebacite između planova i ponovo pokrenete Office, Office vas obaveštava da morate da instalirate različite verzije sistema Office tako što prikazuje sledeću poruku:

„Obaveštenje o nalogu. Office 365 pretplata ima promenu na čekanju. Prijavite se da biste nastavili da koristite aplikacije bez ometanja.”

Da biste rešili ovaj problem, prvo instalirajte drugu verziju sistema Office, a zatim deinstalirajte trenutnu verziju. Ovaj metod je brži od deinstaliranja i ponovnog instaliranja sistema Office, iako taj metod takođe funkcioniše.

Važno   U zavisnosti od toga koju Office verziju instalirate, neke aplikacije, kao što je Pristup, možda nisu uključene. Informacije o tome koje funkcije su dostupne u Office 365 planovima potražite u člancima Opcije Office 365 plana i Opis usluge Office aplikacija.

Da biste instalirali drugu verziju sistema Office na računaru posle prebacivanja Office 365 planova
 1. Kliknite na dugme Prijavi se u dijalogu Obaveštenje o nalogu da biste otišli na stranicu Office. Do stranice možete da dođete i direktno putem adrese http://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx.

  Click Sign In in the Account Notice dialog box to install a different version of Office.
 2. Na stranici Office izaberite opciju za stavku Jezik, a zatim odaberite stavku Instaliraj da biste instalirali 32-bitnu verziju.

  Napomena   Da biste instalirali 64-bitnu verziju, odaberite 64-bitnu verziju u odeljku Verzija pre izbora stavke Instaliraj. Ako niste sigurni, pogledajte temu Izbor 32-bitne ili 64-bitne verzije sistema Microsoft Office za više informacija.

  Instalacija najnovije verzije Office stranice

 3. Na dnu ekrana izaberite stavku Pokreni.

  Izaberite stavku „Pokreni“ u čarobnjaku za instalaciju
 4. Pratite upite i prihvatite ugovor o licenciranju.

 5. Kad budete videli poruku „Možete dalje“, izaberite stavku Sve je završeno.

  Izaberite stavku „Sve je gotovo!“ u Office čarobnjaku za instalaciju
 6. Sada je vreme da deinstalirate trenutnu verziju sistema Office. Idite na stavke Kontrolna tabla > Programi i funkcije.

 7. Koristite kolonu Instalirano dana da biste odredili stariju verziju. Kliknite desnim tasterom miša na stariju verziju aplikacije Office, a zatim izaberite stavku Deinstaliraj.

  Koristite „Instalirano“ na koloni da biste utvrdili koju verziju sistema Office da deinstalirate

Važno   Nemojte da koristite alatku Fix it onako kako je to opisano u članku KB2739501 za Office deinstalaciju. Alatka Fix it deinstalira obe Office verzije.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Takođe pogledajte

Naplata u usluzi Office 365 za preduzeća – pomoć za administratore

Primenjuje se na: Office 365 Admin, Office 365 Small Business AdminDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik