Prebacivanje na drugi Office 365 plan ili pretplatu

Sa trenutnog Office 365 plana možete da se prebacite na drugi Office 365 plan. Najlakši način da to uradite je da koristite čarobnjak „Prebacivanje između planova“. Da biste se prebacili sa probne pretplate jednog plana na plaćenu pretplatu drugog plana, prvo kupite plan koji isprobavate, a zatim prebacite planove. Možete i da Dodate licence tokom prebacivanja između planova.

Važno   Kada se prebacite između Office 365 planova, možda ćete morati da promenite i verziju sistema Office koju ste prethodno instalirali. Dodatne informacije potražite u članku Prebacivanje između verzija sistema Office ako promenite Office 365 planove.

Pregled funkcija obuhvaćenih različitim planovima, uključujući i cenovnik, potražite u opisima proizvoda. Tehničke specifikacije potražite u članku Poređenje Office 365 usluge. Ako treba da otkažete pretplatu, pogledajte članak Otkazivanje pretplate.

Prebacivanje između planova pomoću čarobnjaka „Prebacivanje između planova“

Pomoću čarobnjaka „Prebacivanje između planova“ nije moguće prebacivati se između svih planova. Da biste saznali da li plan može da se prebaci pomoću čarobnjaka pogledajte listu „Planovi kvalifikovani za čarobnjak „Prebacivanje između planova“ u članku Zašto ne mogu da se prebacim između planova. Imajte na umu i da čarobnjak „Prebacivanje između planova“ ne možete da koristite ako pretplata ima više od 300 korisnika. Da biste pristupili čarobnjaku „Prebacivanje između planova“, morate biti globalni administrator (za Office 365 Enterprise, Office 365 Business Premium, Office 365 Business Essentials i Office 365 Midsize Business) ili administrator (za Office 365 Small Business).

 1. Pripremite se za ono što će se desiti tokom ovog procesa tako što ćete pregledati članak Kako prebacivanje između Office 365 planova utiče na uslugu i naplatu.

 2. Idite na stranicu Pretplate (ili izaberite stavke Administrator > Office 365 > Naplata > Pretplate ili Administrator > Upravljanje pretplatama i njihova kupovina).

 3. Na stranici Pretplate izaberite plan na koji želite da se prebacite, a zatim u okviru Opcije plana izaberite stavku Prebacivanje između planova.

 4. Na stranici Izbor novog plana izaberite plan, a zatim kliknite na dugme Sledeće.

 5. Prođite kroz korake u čarobnjaku Odjava. Možete da dodate licence na stranici Pregled tako što ćete kliknuti na vezu Uredi pored nove pretplate ili promenite način plaćanja ili učestalost na stranici Plaćanje.

 6. Na stranici Porudžbina je dovršena izaberite stavku Status da biste dovršili porudžbinu.
  Pojavljuje se stranica Prebacivanje između planova: status; proces prebacivanja između planova je počeo i videćete ovu stranicu sve dok se plan ne prebaci. Možete da zatvorite stranicu Prebacivanje između planova: status i vratite se tamo kasnije, a da ne prekinete proces prebacivanja između planova.

Napomena   Prebacivanje između planova obično traje manje od deset minuta ako ne dođe do grešaka ili problema. Deo ponovne dodele licenci obično traje manje od jednog minuta. Ako i dalje vidite stranicu Prebacivanje između planova: status nakon sat vremena, pozovite podršku za probleme sa plaćanjem i pretplatom. Možda postoji problem sa prebacivanjem vašeg plana.

Dodavanje licenci tokom prebacivanja između planova

Kad se prebacite između planova koristeći čarobnjak Prebacivanje između planova, možete da dodate licence u pretplatu. Ne možete da uklonite licence kao deo prebacivanja između planova. Ako želite da smanjite broj licenci, trebalo bi da pozovete podršku za probleme sa plaćanjem i pretplatom.

Da biste dodali licence tokom prebacivanja između planova

 1. Izaberite stavke Prebacivanje između planova > Izbor novog plana > Sledeće.

 2. U čarobnjaku Odjava, na stranici Priprema kliknite na dugme Sledeće.

 3. Na stranici Pregled izaberite stavku Uredi.

  Slika stranice „Pregled porudžbine“ sa istaknutom vezom „Uredi“

 4. U dijalogu pretplate uredite broj korisničkih licenci, a zatim izaberite stavku Ažuriraj korpu.

Provere fakture i kreditne sposobnosti

Ako je potrebno da se proveri kreditna sposobnost, prebacivanje planova može da potraje do dve sedmice. Ako je potrebno proveriti kreditnu sposobnost organizacije pre dovršavanja plaćanja – na primer, odabrali ste fakturu sa načinom plaćanja provere kreditne sposobnosti ili ste dostigli određeni nivo troškova – ne možete da dodate nove pretplate ili da se prebacujete na neke druge planove dok traje provera kreditne sposobnosti. Na stranici Naplata > Pretplate, postojeći planovi prikazuju Bez opcija u koloni Opcije plana. Provera kreditne sposobnosti mogla bi da potraje i do dve sedmice. Tokom tog perioda, ostatku usluga može da se pristupi kao i obično pomoću postojeće pretplate. Pošto vam se odobri kredit, počinje prebacivanje plana, a administratori vide stranicu Prebacivanje između planova: status kad se prijave u Office 365.

Primenjuje se na: Office 365 Admin, Office 365 Small Business AdminDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik