Prebacivanje na drugi Office 365 plan ili pretplatu

Ako su vašem poslovanju potrebne promene ili ako postoje Office 365 funkcije koje želite da iskoristite, a koje nisu dostupne u vašem trenutnom planu, možete da prebacite neke ili sve korisnike sa trenutnog plana na drugi plan.

Šta je podržano:

 • Prebacivanje između planova za Office 365 za preduzeća.

  Savet   Ovo su planovi navedeni u tabelama 2-4 u članku Poslovni planovi na koje možete da pređete u usluzi Office 365.

 • Prebacivanje između Office 365 Small Business, Small Business Premium ili Midsize Business planova na plan za Office 365 za preduzeća.

 • Prebacivanje između Office 365 Education planova.

Šta nije podržano:

 • Prebacivanje sa probne pretplate. Ako želite da se prebacite sa probne pretplate na plaćenu pretplatu, prvo morate da kupite probnu verziju, a zatim možete da je prebacite na željeni plan.

 • Prebacivanje između Office 365 Small Business, Small Business Premium ili Midsize Business planova.

 • Prebacivanje korisnika sa Home pretplata, kao što su Office 365 Home, Office 365 Personal i Office 365 University na Office 365 plan za preduzeća ili obrnuto.

 • Prebacivanje korisnika između pretplata za Office 365 za kuću.

Odaberite način za prebacivanje između planova

Najlakši način za prebacivanje između planova je korišćenje čarobnjaka „Prebacivanje između planova“ koji je ugrađen u Office 365 centar administracije. Međutim, korišćenje čarobnjaka „Prebacivanje između planova“ nije podržano u svim situacijama. U tom slučaju, možda ćete moći ručno da prebacujete planove. Ovaj članak vam pomaže da odaberete pravo rešenje za vašu situaciju.

Šta je to čarobnjak „Prebacivanje između planova“?

Čarobnjak „Prebacivanje između planova“ je ugrađen u Office 365 centar administracije za sve pretplate za Office 365 za preduzeća i velika preduzeća, kao i pretplate za Office 365 Small Business, Small Business Premium i Midsize Business. Čarobnjak „Prebacivanje između planova“ radi sledeće:

 • Vodi vas kroz proces kupovine plana na koji možete da se prebacite sa trenutnog plana.

 • Ponovo dodeljuje sve korisničke licence iz plana sa kojeg se prebacujete u plan na koji se prebacujete.

 • Otkazuje stari plan.

Šta znači ručno prebacivanje između planova?

Ručno prebacivanje između planova znači da dovršavate sledeće zasebne postupke umesto da koristite čarobnjak „Prebacivanje između planova“. Postupci su:

 • Kupite licence za pretplatu na koju prebacujete korisnike.

 • Potvrdite da je pretplata spremna za prebacivanje korisnika na nju.

 • Ponovna dodela korisničkih licenci

 • Uklonite nepotrebne licence iz pretplate sa koje se prebacujete.

 • Otkažite prvobitnu pretplatu (ako prebacujete sve korisnike).

Čarobnjak „Prebacivanje između planova“ ne podržava prebacivanje samo nekolicine korisnika

Čarobnjak „Prebacivanje između planova“ podržava prebacivanje svih korisnika iz jedne pretplate u drugu. On ne podržava prebacivanje samo nekolicine korisnika. Ako želite da prebacite samo nekolicinu korisnika u drugu pretplatu, možda ćete morati ručno da ih prebacite. U nastavku ovog članka ćemo pričati više o ovome.

Proverite da li čarobnjak „Prebacivanje između planova“ može da se koristi za prebacivanje pretplate

Sledeće slike pokazuju kako izgleda okno navigacije „Radnje“ na stranici „Pretplate“ u Office 365 centru administracije kada je čarobnjak „Prebacivanje između planova“ dostupan, a kako izgleda kada čarobnjak nije dostupan.

Dostupno

Nije dostupno

Veza „Zamena planova“ koja se koristi za promenu Office 365 plana.

Poruka o nepostojanju planova za zamenu sa vezom „Saznajte više“. Kada vidite ovo, to znači da ne možete da promenite Office 365 pretplatu.

Ako vidite poruku „Nema planova za prebacivanje“, možete da postavite miš iznad ikone informacija i prikazuje se poruka koja opisuje razlog zbog kojeg čarobnjak nije dostupan.

Viewing the no switch plans message in Office 365 for business.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih čarobnjak „Prebacivanje između planova“ nije dostupan. Većina tih razloga je zbog privremenih problema ili problema koje možete da rešite. Više informacija potražite u članku Zašto ne mogu da se prebacujem između planova?.

Proverite da li možete da koristite čarobnjak „Prebacivanje između planova“ da biste se prebacili na željeni plan

Ako je dostupan čarobnjak „Prebacivanje između planova“, sledeći korak je da utvrdite da li možete da se prebacite sa trenutnog plana na onaj koji želite. Čarobnjak „Prebacivanje između planova“ ograničava planove na koje možete da se prebacite na osnovu usluga u trenutnom planu. Čarobnjak će izvršiti prebacivanja na plan koji ima iste usluge koje se odnose na podatke kao što su Exchange Online ili SharePoint Online ili njihova novija verzija. Time se osigurava da korisnici tokom prebacivanja ne izgube svoje podatke koji se odnose na te usluge.

Čarobnjak „Prebacivanje između planova“ takođe ograničava izbor planova na koje možete da se prebacite kako bi obezbedio da se ne prebacite na plan sa manjom uslugom što bi moglo da dovede do gubitka funkcionalnosti. Na primer, čarobnjak „Prebacivanje između planova“ neće izvršiti prebacivanje sa plana Office 365 Enterprise E4 (koji ima Skype za posao Online Plan 3) na Office 365 Enterprise E3 (koji ima Skype za posao Online Plan 2).

Članak Poslovni planovi na koje možete da se prebacite u usluzi Office 365 navodi pretplate između kojih možete da se prebacite pomoću čarobnjaka „Prebacivanje između planova“, kao i pretplate na koje možete ručno da se prebacite.

Kojim putem da krenem?

Sledeća tabela prikazuje preporučeni način za prebacivanje korisnika na drugačiji plan.

Želim da izvršim sledeću radnju

Koristite ovaj članak

 • Prebacivanje svih korisnika

Prebacivanje između Office 365 planova pomoću čarobnjaka „Prebacivanje između planova“

 • Prebacite sve korisnike.

  (Kada čarobnjak „Prebacivanje između planova“ nije podržan).

 • Prebacite samo neke korisnike.

 • Prebacite neke ili sve korisnike sa unapred plaćene pretplate.

 • Prebacite korisnike na plan koji ima manje usluga ili stariju verziju nekih usluga nego vaš trenutni plan.

Ručno prebacivanje planova usluge Office 365 za preduzeća

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Takođe pogledajte

Naplata u usluzi Office 365 za preduzeća – pomoć za administratore

Primenjuje se na: Office 365 Admin, Office 365 Small Business AdminDa li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik