Prebacivanje između različitih jezika tokom kucanja

Važno   Ovaj članak je mašina prevedeno, vidimo Odricanje odgovornosti. Molim vas pronađite Engleska verzija ovog članka ovde za svoje preporuke.

Ako u datoteci želite da koristite više jezika, za prebacivanje između različitih jezika tokom kucanja u Microsoft Office programima možete koristiti neki od dva metoda: metod podešavanja jezika i metod trake jezika.

Metod koji odaberete zasniva se na različitim jezicima koje koristite i vašim prioritetima. Samo ASCII znakovi za simbole, potražite u Umetanje centi, l, y, ®, i druge znakove ne nalaze na tastaturi.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti.

Koji metod bi trebalo da koristim?

Prebacivanje između različitih jezika pomoću trake jezika

Gde se nalazi traka jezika?

Koji metod bi trebalo da koristim?

Koristite sledeću tabelu da biste utvrdili koji je metod najbolji za jezike koje koristite. Možete koristiti i oba metoda. Na primer, ako kucate na jezicima koji su zasnovani na latinici, na primer engleskom i španskom, i jezicima koji nisu zasnovani na latinici, na primer arapskom i kineskom, za prebacivanje između engleskog i španskog možete koristiti metod postavljanja jezika, a za prebacivanje između engleskog i arapskog ili španskog i arapskog možete koristiti metod trake jezika.

Ako želite da se:

Kliknite na ovu vezu da biste videli korake:

Prebacujete samo između jezika zasnovanih na latinici i koristite isti raspored tastera na tastaturi za sve jezike.

Podešavanje jezika

Prebacujete samo između jezika zasnovanih na latinici i koristite maternji raspored tastera na tastaturi specifičan za svaki jezik.

Traka jezika

Prebacujete samo između jezika koji nisu zasnovani na latinici.

Traka jezika

Prebacujete između jezika koji je zasnovan na latinici i jezika koji nije zasnovan na latinici.

Traka jezika

Vrh stranice

Prebacivanje između različitih jezika pomoću trake jezika

Koristite traku jezika da biste se prebacivali između jezika koji koriste različite rasporede tastera na tastaturi. Kada se prebacite na neki jezik pomoću trake jezika, raspored tastera na tastaturi menja se u maternju tastaturu za taj jezik.

Koristite traku jezika ako je bilo koji od sledećih uslova tačan:

 • Želite da se prebacite između jezika zasnovanog na latinici (engleski, francuski) i jezika koji nije zasnovan na latinici (arapski, kineski).

 • Želite da se prebacujete samo između jezika koji nisu zasnovani na latinici (grčki, ruski).

 • Više volite da koristite maternje rasporede tastera na tastaturi kada kucate na različitim jezicima zasnovanim na latinici.

Ako želite da kucate samo na jezicima zasnovanim na latinici, na primer engleskom i španskom, koji koriste isti raspored tastera na tastaturi za sve jezike, pogledajte članak Prebacivanje između različitih jezika podešavanjem jezika za proveru.

Prebacivanje između jezika pomoću trake jezika

Da biste mogli da vidite i koristite traku jezika, morate omogućiti tastaturu za dva ili više jezika u operativnom sistemu Windows. Ako niste omogućili rasporede tastera na tastaturi za jezike koje želite da koristite, omogućite ih sada sledeći korake u članku Omogućavanje rasporeda tastera na tastaturi za različite jezike. U najvećem broju slučajeva, kad omogućite raspored tastera na tastaturi, traka jezika se automatski pojavljuje na traci zadataka ili na radnoj površini. Ako se traka jezika ne pojavi automatski kad omogućite tastaturu, pogledajte odeljak Gde se nalazi traka jezika? u ovom članku.

 1. Otvorite dokument i postavite kursor na ono mesto u dokumentu na kojem želite da počnete sa kucanjem teksta na drugom jeziku.

 2. Kliknite na ikonu jezika Indikator engleske tastature na traci jezik, a zatim izaberite jezik koji želite da koristite.

  Tasterska prečica  Da biste se prebacivali između rasporeda tastera na tastaturi, pritisnite kombinaciju tastera ALT+SHIFT.

  Napomena   Ikona Indikator engleske tastature predstavlja primer i prikazuje kada je jezik aktivnog rasporeda tastera na tastaturi engleski. Stvarna ikona koja se prikazuje na računaru zavisi od jezika aktivnog rasporeda tastera na tastaturi.

  Ako ste za jedan jezik podesili više rasporeda tastera na tastaturi, između rasporeda tastera na tastaturi možete se prebacivati tako što ćete kliknuti na ikonu jezika Indikator engleske tastature na traci jezika, a zatim izabrati raspored tastera na tastaturi koji želite da koristite. Ime na indikatoru se menja kako bi odrazilo aktivni raspored tastera na tastaturi.

 3. Ponovite 2. i 3. korak da biste se prebacivali između različitih jezika.

  Traka jezika

Savet   Jezik alatki za proveru koji je u upotrebi u programima Microsoft Word i Microsoft PowerPoint možete videti na statusnoj traci programa. Da biste uključili ovu opciju, kliknite desnim tasterom miša na statusnu traku u programu Word ili PowerPoint, a zatim izaberite stavku Jezik. Kada je ova opcija uključena, možete kliknuti na ovaj segment statusne trake da biste prikazali dijalog Jezik i promenili jezik alatki za proveru.

Vrh stranice

Gde se nalazi traka jezika?

U najvećem broju slučajeva, traka jezika se automatski pojavljuje na radnoj površini ili na traci zadataka operativnog sistema Windows kad u operativnom sistemu Windows omogućite dva ili više rasporeda tastera na tastaturi. Traku jezika nije moguće videti ako je skrivena ili ako je u operativnom sistemu Windows omogućen samo jedan raspored tastera na tastaturi. Ako ne vidite traku jezika, pogledajte članak Prebacivanje između različitih jezika pomoću trake jezika da biste saznali kako da je prikažete.

Vrh stranice

Napomena   Mašinsko prevođenje Odricanje odgovornosti: ovaj članak je preveden od strane kompjuterski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašine prevodi da pomogne engleski govori korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologije. Jer u članku bio mašina prevedeno, to mogu da sadrže greške u vokabular, sintaksu i gramatiku.

Primenjuje se na: PowerPoint 2010, OneNote 2010, OneNote 2016 Preview, Excel 2010, Word 2010, Word 2016 Preview, Access 2013, Excel 2016 Preview, Word 2013, Access 2016 Preview, Access 2010, PowerPoint 2013, PowerPoint 2016 Preview, Outlook 2010, Publisher 2010, OneNote 2013, Outlook 2016 Preview, Excel 2013, Publisher 2016 Preview, Outlook 2013, Publisher 2013Da li su vam ove informacije koristile?

Da Ne

Kako da je poboljšamo?

255 preostalo znakova

Radi zaštite vaše privatnosti, nemojte uključivati kontakt informacije u svoje povratne informacije. Pregledajte naš smernice za privatnost.

Hvala vam na povratnim informacijama!

Resursi podrške

Promeni jezik