Pravljenje strukture dokumenta u prikazu strukture

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada treba da organizujete neki složen dokument, prikaz strukture (Prikaz > Struktura) omogućava vam da sagledate strukturu i da se fokusirate na nju. Možete koristiti prikaz strukture za kreiranje ili uređivanje naslova, prilagođavanje nivoa naslova i preraspoređivanje sadržaja dok sve ne bude onako kako ste zamislili.

(Da biste strukturu napravili od početka umesto da je generišete na osnovu postojećeg dokumenta, pogledajte članak Pravljenje strukture od početka.)

Izaberite stavke Prikaz > Struktura. Automatski će se generisati struktura i otvoriće se alatke za Prikazivanje strukture.

Slika koja prikazuje komandu „Kreiraj strukturu“ na meniju „Prikaz“

Ako dokument sadrži naslove (naslove bilo kog nivoa od H1 do H9), ti naslovi će biti raspoređeni prema svom nivou:

Slika nekih alatki za strukturu na meniju „Prikazivanje strukture“ sa probnom strukturom teksta koji sadrži ispise „lorem ipsum“.

Ako dokument još uvek ne sadrži naslove i podnaslove, čitava struktura biće prikazana kao lista sa znacima sa nabrajanje, sa posebnim znakom za svaki pasus. Tekst u znacima za nabrajanje pojaviće se kao telo teksta sve dok ne dodate naslove.

Da biste dodali ili uredili naslove i nivoe naslova i podesili strukturu dokumenta, pogledajte članak Korišćenje prikaza strukture za upravljanje naslovima i raspoređivanje teksta.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×