Pravljenje rezervne kopije podataka pre promene Office 365 for Business plana

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Ako korisnik će se prebaciti na drugu pretplatu koja ima manje usluga povezanih podataka ili organizaciju napusti korisnik, kopiju svoje podatke koji su uskladišteni u Office 365 možete preuzeti pre nego što oni se prebaciti na novu pretplatu.

U ovom članku:

Kako da sačuvate kopiju informacija o Outlook

Ako korisnici imaju Microsoft Outlook, da je Outlook datoteka sa podacima (.pst) mogu da preuzmu njihove e-poštu, kalendar, zadatke i kontakte pre nego što je zamenila njihov plan.

Izvezite informacije Outlook 2013 na Outlook datoteka sa podacima (.pst)

Napomena : Pre nego što počnete, nalog koji želite da izvezete Outlook informacije iz mora već da podesite u verziji programa Outlook. Informacije o tome kako da biste dodali nalog Outlook 2013, pogledajte članak Dodavanje naloga e-pošte.

 1. U Outlook 2013, izaberite stavke datoteka > Otvaranje i izvoz > Uvoz/izvoz.

  Komanda „Uvoz/izvoz“ u prikazu „Backstage“

 2. Izaberite stavku Izvoz u datoteku i kliknite na dugme Dalje.

  Opcija za izvoz u datoteku u Čarobnjaku za uvoz i izvoz

 3. Izaberite stavku Outlook datoteka sa podacima (.pst), a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Izaberite nalog koji želite da izvezete tako što ćete kliknuti na ime ili e-adresu, kao što je anne@contoso.com. Ako želite da izvezete sve u nalogu, uključujući pošta, kalendar, kontakti, zadaci i beleške, uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Uključi potfascikle .

  Napomena : Možete da izvozite jedan po jedan nalog. Ako želite da izvezete više naloga, nakon što izvezete jedan nalog ponovite korake 1-4.

  Dijalog „Izvoz Outlook datoteke sa podacima“ sa izabranom fasciklom najvišeg nivoa i potvrđenim izborom u polju za potvrdu „Uključi potfascikle“

 5. Kliknite na dugme Dalje.

 6. Kliknite na dugme Pregledaj da biste izabrali gde da sačuvate Outlook datoteka sa podacima (.pst) i unesite ime za rezervnu kopiju datoteke. Kliknite na dugme u redu da biste nastavili.

  Napomena : Ako ste koristili izvoz pre, prethodne fascikle lokaciju i ime datoteke se pojavljuju. Otkucajte drugo ime datoteke pre nego što kliknete na dugme u redu.

 7. Ako izvozite u postojeću Outlook datoteka sa podacima (.pst), u okviru OpcijeNavedite šta treba uraditi pri izvozu stavki koje već postoje u datoteci.

 8. Kliknite na dugme Završi.

  odmah osim ako se kreira novi Outlook datoteka sa podacima (.pst) ili se koristi datoteka zaštićena lozinkom, Outlook započinje izvoz.

  • Ako kreirate e Outlook datoteka sa podacima (.pst), opcionalno lozinku možete pomoći pri zaštiti datoteka. Kada se pojavi dijalog Kreiranje Outlook datoteke sa podacima , unesite lozinku u poljima lozinka i Verifikujte lozinku , a zatim kliknite na dugme u redu. U dijalogu Lozinka Outlook datoteku sa podacima unesite lozinku, a zatim kliknite na dugme u redu.

  • Ako izvozite u postojeću Outlook datoteka sa podacima (.pst) koja je zaštićena lozinkom, u dijalogu Lozinka Outlook datoteku sa podacima unesite lozinku, a zatim kliknite na dugme u redu.

Pristupanje Outlook informacije

Posle kreiranja PST datoteke, korisnici mogu da koriste Outlook da uradite nešto od sledećeg:

Objedinjavanje informacija iz PST datoteke na drugom nalogu e-pošte

Dovršite ovu proceduru da biste na drugom nalogu e-pošte objedinili e-poštu, kalendar, zadatke i kontakte uskladištene u PST datoteci.

Napomena : Pre nego što možete da uvezete Outlook informacije, morate već izvezete Outlook informacije iz naloga e-pošte u .pst datoteku. Ako niste to još niste uradili, pogledajte članak Izvoz Outlook 2013 informacija u Outlook datoteku sa podacima ranije u ovom članku.

 1. U Outlook 2013, izaberite stavke datoteka > Otvaranje i izvoz > Uvoz/izvoz.

  Ovo pokreće čarobnjaka za uvoz i izvoz.

 2. Odaberite stavku Uvoz iz drugog programa ili datoteke, a zatim kliknite na dugme Dalje.

  Čarobnjak za uvoz i izvoz

 3. Odaberite stavku Outlook datoteka sa podacima (.pst), a zatim kliknite na dugme Dalje.

 4. Pronađite .pst datoteku za uvoz.

 5. U okviru Opcije odaberite kako želite da se ophodite prema duplikatima.

 6. Kliknite na dugme Dalje.

 7. Ako Outlook datoteka sa podacima (.pst)je dodeljena lozinka, unesite lozinku i zatim kliknite na dugme u redu.

 8. Podesite opcije za uvoz stavki. Obično nema potrebe menjati podrazumevane postavke.

 9. Kliknite na dugme Završi.

Nakon što kliknete na dugme Završi, Outlook će uvesti sadržaj < ime datoteke > .pst datoteke u lokalnoj Outlook skladište podataka na vašem računaru. Kada su kopirani podaci u skladište lokalnih podataka, Outlook će otpremite podatke u poštansko sanduče. Ako imate veliku količinu podataka u poštanskom sandučetu, to može potrajati časova. Uverite se da ne isključite Outlooki uverite se da ste povezani na odredište nalog dok se dešava otpremanje.

Savet : Ako želite da uvezete ili vratite u prethodno stanje samo nekoliko stavki iz na Outlook datoteka sa podacima (.pst), možete da otvorite Outlook datoteku sa podacima i zatim u okno za navigaciju, prevucite stavke iz fascikli Outlook datoteke sa podacima u postojeće Outlook fascikle.

Otvaranje PST datoteke radi pristupa e-pošti

Ako želite samo pristup e-poruku, možete otvoriti PST datoteci. Sadržaj e-pošte u PST datoteka će se pojaviti u navigaciji sa leve strane u Outlook. Odatle možete da otvorite e-poruku ili da prevučete u postojeći Outlook fascikle.

Napomena : Sledeća procedura pretpostavlja da imate Outlook 2013. Ako imate stariju verziju programa Outlook, koristite korake u članku Otvaranje, menjanje, ili zatvaranje Outlook datoteka sa podacima .

 1. Izaberite karticu Datoteka.

 2. Izaberite stavku Otvaranje i izvoz, a zatim stavku Otvaranje Outlook datoteke sa podacima.

  Otvaranje Outlook datoteke sa podacima

  PST datoteci se pojavljuje sa leve strane-okna za navigaciju u Outlook.

Kako da sačuvate datoteke koje su uskladištene u OneDrive for Business

Pre nego što prebaci u drugu pretplatu, korisnici mogu da dobijem kopiju datoteke koje su uskladištene u OneDrive for Business tako što ćete jednostavno kopirati datoteke na drugu lokaciju, kao što su u fascikli na čvrstom disku njihove računara ili mrežne deobe na mrežu organizacije.

Deo 1: Pristupite dokumentima OneDrive for Business korisnika

 1. Prijavite se u Office 365 koristeći poslovni ili školski nalog.

 2. Idite u Office 365 centar administracije.

 3. U oknu za navigaciju u donjem levom uglu razvijte stavku Administrator i izaberite stavku SharePoint.

  Razvijte stavku „Administracija“ da biste videli dostupne centre administracije

 4. Odaberite stavku korisnički profili.

 5. Odaberite stavku Upravljanje korisničkim profilima.

 6. Potražite ime bivšeg zaposlenog (koristite njegov pseudonim ili puno ime).

 7. Kliknite na padajući meni pored imena tog zaposlenog i odaberite stavku Upravljanje vlasnicima kolekcije lokacija.

  Upravljanje ličnom lokacijom

 8. U polju Administratori kolekcije lokacija dodajte svoje ime, ime administratora (pogledajte primer ispod) ili ime budućeg zaposlenog (ako je poznato).

  Dodajte sebe Administratori kolekcije lokacija

 9. Pomerite se nadole i kliknite na dugme U redu.

Deo 2: Kopiranje korisnika OneDrive for Business dokumente na deljenoj lokaciji

 1. Kada izaberete ime korisnika u okviru Upravljanje korisničkim profilima, ponovo izaberite padajući meni i izaberite stavku Upravljanje ličnom lokacijom.

  Upravljanje vlasnicima kolekcije lokacija

  Napomena : Ovo je prečica do OneDrive for Business lokacije. Alternativno, možete da unesete: https://<company_name>-my.sharepoint.com/personal/<employee>_<company ime > _onmicrosoft_com.

 2. U oknu za navigaciju sa leve strane izaberite stavku Dokumenti.

  Izaberite dokumente sa lične lokacije

 3. Trebalo bi da vidite vaš korisnički OneDrive for Business dokumente.

  pogledajte dokumente iz usluge OneDrive za preduzeća

 4. Odavde ih kopirajte na sopstvenu OneDrive for Business ili na zajedničku lokaciju, kao što je lokacija tima.

Postoji nekoliko načina za kopiranje datoteka u Office 365. Vidim kopirate datoteke pomoću Otvori pomoću programa Explorer ili Sinhronizovanje usluge OneDrive for Business datoteka lokalno, a zatim otpremite te datoteke na OneDrive for Business ili lokacije tima.

Kako da sačuvate Yammer informacije

Administratori mogu da izvezu sve poruke, beleške, datoteke, teme, korisnike i grupe u .zip datoteku. Više informacija potražite u članku Izvoz podataka. Projektanti mogu da koriste i Yammer API da bi to uradili.

Kako da sačuvate SharePoint informacije

Ako korisnik je prebaci iz pretplatu koja ima SharePoint Online koja nema, na pločicu lokacija više neće pojavljivati u meniju Office 365 .

Pločica „Lokacije“ za pristup SharePoint lokacijama u usluzi Office 365 za preduzeća.

Međutim, sve dok na novu pretplatu unutar iste organizacije kao onaj koji su se prebaciti iz, korisnici će i dalje moći da pristupe lokaciji tima SharePoint . Mogu da pregledaju i ažuriranje Beležnica, dokumente, zadataka i kalendara pomoću URL adrese direktno na lokaciju tima.

Savet : Preporučujemo da korisnici odu na lokaciju tima pre prebacivanja pretplate i sačuvaju URL adresu kao omiljenu lokaciju ili obeleživač u pregledaču.

URL adresa veb lokacije tima podrazumevano je u sledećem obliku:

https://<orgDomain>/_layouts/15/start.aspx#/SitePages/Home.aspx

pri čemu <orgDomain> predstavlja URL organizacije.

Na primer, ako je domen organizacije contoso.onmicrosoft.com, direktna URL adresa za lokaciju tima bi bila https://contoso.onmicrosoft.com/_layouts/15/start.aspx#/SitePages/Home.aspx.

Naravno, korisnici možete preuzeti SharePoint Online dokumenata na lokaciji tima SharePoint sa lokalnim računarom ili na drugu lokaciju u bilo kom trenutku.

Ostavite komentar

Da li su ovi koraci bili korisni? Ako jesu, javite nam na dnu ove teme. Ako nisu i još uvek imate problema, recite nam šta ste pokušavali da uradite i na koje ste probleme naišli.

I dalje vam je potrebna pomoć? Obratite se podršci.

Pošto ste administrator za Office 365 za preduzeća, besplatno možete da stupite u kontakt sa našim stručnim agentima za podršku da biste dobili podršku za aktivnosti pre prodaje, nalog i naplatu, kao i pomoć u rešavanju tehničkih problema. Možete i da se obratite podršci u ime Office 365 korisnika iz svoje organizacije.

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Napomena : Ako koristite Office 365 kojim upravlja 21Vianet u Kini, obratite se 21Vianet timu za podršku.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Instaliranje sistema Office na PC ili Mac

Naplata u usluzi Office 365 za preduzeća – pomoć za administratore

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×