Pravljenje rezervne kopije ličnog Docs.com sadržaja

Ovaj članak namenjen je individualnim korisnicima sajtaDocs.com. Ako ste administrator usluge Office 365 odgovoran za više Docs.com korisničkih naloga u organizaciji, pogledajte članak Migriranje sadržaja organizacije sa sajta Docs.com.


Ovaj članak je poslednji put ažuriran 25. jula, 2017.

Obustavlja se usluga Docs.com korporacije Microsoft

Microsoft povlači uslugu Docs.com u petak, 15. decembra 2017. i savetujemo svim korisnicima da premeste postojeći Docs.com sadržaj na druge platforme za skladištenje i deljenje datoteka što je pre moguće, jer posle tog datuma Docs.com više neće biti dostupan.

Iako se sajt Docs.com ne povlači potpuno van mreže do decembra, mogućnost korišćenja određenih funkcija opadaće tokom predstojećih sedmica. Ako trenutno imate nalog na sajtu Docs.com i koristili ste ga za otpremanje i deljenje sadržaja, pročitajte članak Važne informacije o prekidu usluge Docs.com da biste dobili vremensku osu određenih datuma na koje će se opseg i funkcije usluge sve više ograničavati.

Dolenavedene informacije pružaju detalje o tome kako da napravite rezervnu kopiju ličnog sadržaja sa sajta Docs.com u sluzi za skladištenje i deljenje sadržaja kao što je OneDrive.

Šta se dešava sa Docs.com sadržajem kada se migrira sa sajta?

Sadržaj na sajtu Docs.com migrira se u OneDrive, osim OneNote beležnica koje ste možda prethodno objavili na sajtu Docs.com.

U usluzi OneDrive pravi se specijalna fascikla Docs.com u kojoj se skladišti sav migriran Docs.com sadržaj.


Podržani tipovi sadržaja

Odredište migracije

 • Word dokumenti

 • Excel radne sveske

 • PowerPoint prezentacije

 • PDF datoteke

 • Docs.com kolekcije

 • Minecraft svetovi

 • Tekstualne datoteke (.c, .cs, .css, .cpp, .h, .htm, .html, .php, .js,

  .java, .m, .mm, .perl, .pl, .py, .rb, .sql, .ts, .txt, .xml)

OneDrive.com

 • Sway prezentacije

 • Docs.com dnevnici

 • Docs.com stranica „Osnovni podaci“

Sway.com


Ako ste Docs.com koristili sa ličnim Microsoft nalogom ili Facebook nalogom, kopiju postojećeg Docs.com sadržaja možete da napravite na bilo kom OneDrive nalogu.

Ako ste Docs.com koristili sa poslovnim ili školskim nalogom i odabrali ste da automatski migrirate sadržaj, Docs.com sadržaj se prenosi u uslugu OneDrive za taj isti nalog.

Oprez: Kada se migrira Docs.com sadržaj, stranica sajta Docs.com prelazi u režim samo za čitanje. Više ne možete da ažurirate ili objavljujete sadržaj na sajtu Docs.com, ali i dalje možete da ga preuzimate ili da izbrišete Docs.com nalog.

Koje dozvole su postavljene za Docs.com sadržaj koji se migrira u OneDrive?

Kada se Docs.com sadržaj migrira u OneDrive, on zadržava iste postavke dozvola koje je imao prethodno na sajtu Docs.com. (To važi za korisnike poslovnih i školskih naloga samo ako je u organizaciji omogućeno OneDrive for Business spoljno deljenje. Dodatne informacije potražite od administratora.)


Prvobitne postavke vidljivosti na sajtu Docs.com

Dozvole u usluzi OneDrive posle migracije

Javno

Svako ko ima ovu vezu

Ograničeno

Svako ko ima ovu vezu

Samo organizacija

Samo osobe iz organizacije


Ako u usluzi OneDrive for Business nije omogućeno spoljno deljenje za organizaciju, ako je neophodno da se prijavite u OneDrive da biste videli datoteke ili ako je istekla Docs.com veza za deljenje, onda se postavke dozvola podrazumevano postavljaju tako da mogu da se prikažu samo u okviru organizacije (ili da samo vi možete da ih prikažete).


Prvobitne postavke vidljivosti na sajtu Docs.com

Dozvole u usluzi OneDrive posle migracije

Javno

Samo osobe iz organizacije

Ograničeno

Samo ja


Ako deljenje unutar organizacije u usluzi OneDrive nije omogućeno za organizaciju, onda se postavke dozvola podrazumevano postavljaju tako da možete da ih prikažete samo vi.


Prvobitne postavke vidljivosti na sajtu Docs.com

Dozvole u usluzi OneDrive posle migracije

Samo organizacija

Samo ja


Ako za izvorni Docs.com sadržaj nije izabrana opcija Dozvoli drugima da preuzmu moj dokument, on nasleđuje dozvole Samo ja u usluzi OneDrive.

U okviru fascikle Docs.com koja se pravi u usluzi OneDrive u okviru migracije sadržaja, dodaje se zasebna fascikla koja odgovara prvobitnim postavkama vidljivosti sajta Docs.com („Javno“, „Ograničeno“ i „Organizacija“). Svaka datoteka i dokument u okviru Docs.com sadržaja migrira se u odgovarajuće potfascikle na osnovu svoje prvobitne postavke vidljivosti. Potfascikla „Javno“ sadržaće sav Docs.com sadržaj koji je prethodno postavljen tako da ima dozvole „Svako ko ima ovu vezu“.

Šta se dešava sa vezama ka postojećem Docs.com sadržaju kada se sadržaj migrira?

Čak i kada se Docs.com sadržaj uspešno migrira, sve veze koje upućuju na postojeći sadržaj na sajtu Docs.com koje ste prethodno delili nastavljaju da funkcionišu do 15. maja 2018. (Kompletan raspored važnih datuma potražite u članku Važne informacije o prekidu usluge Docs.com.)

Postojeće veze automatski se preusmeravaju na migrirani Docs.com sadržaj u usluzi OneDrive ili Sway.com, osim u sledećim slučajevima:

Šta se dešava sa Docs.com sadržajem koji sam ugradio/la na drugim veb sajtovima?

Docs.com sadržaj koji ste prethodno ugradili na drugim veb sajtovima ili blogovima (na primer, WordPress) više se neće prikazivati ispravno. Posetioci sajta prvo moraju da kliknu na dugme Otvori na novoj kartici pregledača da bi otvorili i videli ugrađeni sadržaj iz novog izvora.

Imajte na umu da od 15. decembra 2017. prestaje da se prikazuje sav prethodno ugrađeni sadržaj. Moraćete ručno da promenite sve ugrađene datoteke tako da se učitavaju sa novih izvornih lokacija u usluzi OneDrive ili Sway.com.

Kako da započnem pravljenje rezervne kopije sadržaja sa sajta Docs.com?

Da biste pokrenuli migraciju Docs.com sadržaja u OneDrive, uradite sledeće:

 1. Prijavite se na Docs.com pomoću Microsoft naloga, poslovnog ili školskog naloga ili Facebook naloga.

 2. Na žutoj traci koja se pojavljuje blizu vrha ekrana kliknite na dugme Migriraj.

 3. Na stranici sa potvrdom koja se prikazuje kliknite na dugme Pokreni migraciju da biste započeli pravljenje rezervne kopije.

Proces migracije može potrajati nekoliko minuta dok se ne završi, u zavisnosti od količine i veličine sadržaja koji je uskladišten na sajtu Docs.com. Kada se migracija završi, idite na matičnu stranicu sajta Docs.com da biste potvrdili uspešnu migraciju sadržaja.

Kako mogu da rešim probleme sa neuspešnom migracijom sadržaja?

Docs.com vas obaveštava na žutoj traci blizu vrha ekrana ako za bilo koju datoteku ili dokument nije uspela migracija sadržaja. Kliknite na dugme Otkrij greške da biste dobili više detalja.

Ako vidite grešku za neku datoteku ili dokument, kliknite na dugme Pogledaj evidenciju grešaka. To otvara listu datoteka i grešaka na odvojenoj kartici pregledača. Preporuke za svaki tip greške na koji možete da naiđete navedene su u nastavku:

Tip greške

Predloženi koraci

OneDrive nije postavljen

Pomoću istog Microsoft naloga odnosno poslovnog ili školskog naloga koji koristite za Docs.com prijavite se u OneDrive, vratite se na stranicu sa evidencijom grešaka, a zatim izaberite stavku Ponovo pokreni migraciju.

Premašeno je ograničenje OneDrive skladišta

Uklonite sve nepotrebne datoteke sa OneDrive naloga da biste se vratili ispod ograničenja naloga. Ako koristite poslovni ili školski nalog, možete i da zamolite administratora da poveća ograničenje za OneDrive nalog. Kada to uradite, izaberite stavku Ponovo pokreni migraciju.

Nepoznata greška

Migriranje sadržaja može da bude neuspešno zbog privremenih problema sa mrežom. Izaberite stavku Ponovo pokreni migraciju da biste pokušali ponovo ili pokušajte da pokrenete migraciju ponovo kasnije.

Ako ponovno pokušavanje migracije ne ispravi grešku, OneDrive nalog je možda zamrznut. Da biste to potvrdili, ručno se prijavite u OneDrive, vratite se na Docs.com, a zatim kliknite na dugme Ponovo pokreni migraciju. Dodatne informacije potražite u članku Šta to znači kada je zamrznut OneDrive?.

Potrebna mi je dodatna pomoć!

Ako niste sigurni koje korake treba da preduzmete pre povlačenja usluge Docs.com ili ako nailazite na bilo kakve probleme tokom migracije sadržaja, obratite nam se na stranici docssupport@microsoft.com (možda ćete morati da date pregledaču dozvolu da otvori klijent e-pošte pošto kliknete na ovu vezu).

Iskreno cenimo što se odabrali da koristite našu uslugu i biće nam zadovoljstvo da pružimo dodatnu pomoć pri ovom prelazu.


Takođe pogledajte

Važne informacije o prekidu usluge Docs.com

Migriranje sadržaja organizacije iz usluge Docs.com

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×