Pravljenje publikacije od predloška u programu Publisher

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Najbolji način da započnete publikaciju je da odaberete unapred dizajnirani predložak čim otvorite Publisher. Opcije za promenu boja, fontova, teksta i grafike predloška dostupne su čim odaberete predložak.

Publisher predloške možete pronaći na početnoj stranici koja se pojavljuje kada otvorite Publisher ako niste odabrali da otvorite postojeću datoteku. Do početne stranice možete doći u bilo kom trenutku izborom stavki Datoteka > Novo.

Da biste započeli, izaberite stavku Istaknuto da biste pronašli pojedinačne predloške, Ugrađeno da biste pronašli kategorije predložaka kao što su leci, brošure ili čestitke ili koristite polje za pretragu da biste pronašli predloške na mreži na lokaciji Office.com.

„Datoteka“ > „Novo“

Na primer, sledite ove korake da biste napravili čestitku.

 1. Pored stavke Predlozi za pretragu, kliknite na dugme Kartica.

  Traženje kartice

 2. Izaberite dizajn kartice, kao što je Zahvalnica (dizajn sa purpurnom trakom).

  Napomena :  Ako želite, možete da odštampate Zahvalnicu (dizajn sa purpurnom trakom) na Avery karticama 3379, 5315, 8315 i 8317.

 3. Kliknite na dugme Kreiraj.

Savet : 

Ipak vam se ne dopada ovaj dizajn čestitke? Izaberite stavke „Dizajn stranice“ > „Promeni predložak“ da biste pronašli drugi dizajn kartice.

 1. Zamenite tekst ili grafiku predloška tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na okvir za tekst ili grafiku i izabrati stavku Izbriši tekst ili Promeni sliku.

 1. Da biste nastavili da prilagođavate karticu, koristite ove opcije na kartici Dizajn stranice:

  • Isprobajte novu temu boja.

  • Promenite font.

  • Primenite pozadinu.

 2. Kada promenite predložak onako kako želite, izaberite stavku Datoteka.

 3. Da biste štampali, izvršite neki od sledećih koraka:

  • Izaberite stavku Izvezi da biste pronašli opciju „Sačuvaj kao PDF“ ili druge opcije „Zapakuj za prenos“ za komercijalno štampanje ili štampanje fotografija.

  • Izaberite stavku Odštampaj da biste napravili kopije na ličnom štampaču.

Dodatne informacije o predlošcima

Pronalaženje predložaka brošura

Pronalaženje Avery predloška

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×