Pravljenje i dodavanje potpisa u poruke

Pravljenje i dodavanje potpisa u poruke

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U Outlook, možete da kreirate neke personalizovani potpis za e-poruke. Potpis možete da uključite tekst, slike, vašu elektronsku vizitkartu, logotip ili čak i sliku ručno napisanog potpisa. Možete da podesite Outlook tako da potpisi automatski se dodaju u sve odlazne poruke ili kreirajte svoj potpis i da ga dodate u poruke u zavisnosti od slučaja.

Pravljenje potpisa i izbor kada ga Outlook dodaje u poruke

Važno: Ako imate Microsoft nalog Office 365 i koristite Outlook i Outlook na vebu ili Outlook na vebu za preduzeća, morate da biste kreirali potpis u oba proizvoda. Da biste kreirali i korišćenje potpisa za e-pošte u programu Outlook na vebu, pogledajte članak Kreiranje i dodavanje potpisa e-pošte u Outlook.com ili Outlook na vebu.

Ako želite da vidite kako se to radi, idite direktno na video ispod.

 1. Otvorite novu e-poruku.

 2. Izaberite potpis > Potpisi iz menija poruku .

  U zavisnosti od veličine Outlook prozora i da li pišete novu e-poruku ili odgovor ili prosleđivanje, u meniju poruka i potpis dugme možda u dve različite lokacije.

  Iz menija poruke izaberite potpis.

  Izaberite potpis sa odgovora ili prosledi u oknu za čitanje.

 3. U okviru Izaberite potpis za uređivanje, odaberite stavku novo, a zatim u dijalogu Novi potpis otkucajte ime za potpis.

 4. U okviru Uređivanje potpisa, sastavite potpis. Možete da promenite fontove, boje fonta i veličine i poravnavanje teksta. Ako želite da kreirate robusniji potpis pomoću znakova za nabrajanje, tabele ili ivice, koristite Word da biste oblikovali tekst, a zatim kopirajte i nalepite željeni potpis u polju uredite potpis .

  Unesite novi potpis koji ćete koristiti u e-porukama

  Napomene: 

 5. U okviru stavke Izbor podrazumevanog potpisa postavite sledeće opcije za potpis:

  U okviru padajuće liste nalog e-pošte , odaberite stavku nalog e-pošte da dodelite potpis. Možete da imate različite potpise za svaki nalog e-pošte.

  Ako želite da se potpis doda u sve nove poruke podrazumevano, u okviru padajuće liste nove poruke izaberite jednu od vaš potpis. Ako ne želite da automatski dodate potpis za nove poruke, odaberite stavku (nijedno). Ovo ne dodavanje potpisa u poruke koje odgovarate ili ih prosleđujete.

  Ako želite da se pojavljuju na listi poruka, odgovaranje na i prosleđivanje, u Odgovori/prosleđene poruke padajućeg menija, izaberite jednu od vaš potpis se potpis. U suprotnom, prihvatite podrazumevane opciju (nijedno).

  Unesite novi potpis koji ćete koristiti u e-porukama

 6. Odaberite dugme u redu da biste sačuvali novi potpis i vratili se u poruku. Outlook ne dodaje novi potpis u poruci ste otvorili u koraku 1, čak i ako odaberete da biste primenili potpisa u sve nove poruke. Moraćete da biste dodali potpis ručno ovu jednu poruku. Sve buduće poruke će imati potpis automatski dodaju. Da biste dodali potpis ručno, u meniju poruka izaberite potpis , a zatim izaberite željeni potpis koji ste upravo kreirali.

Dodavanje logotipa ili slike u potpis

Ako imate logotip kompanije ili slike da biste dodali potpis, koristite sledeće korake.

 1. Otvorite novu poruku, a zatim izaberite stavku potpis > Potpisi.

 2. U okviru Izaberite potpis za uređivanje izaberite potpis koji želite da dodate logotip ili sliku da biste.

 3. Izaberite ikonu "slika" Umetanje slike pomoću ikone na uređaju , pronađite datoteku slike i izaberite stavku Umetni.

 4. Da biste promenili veličinu slike, kliknite desnim tasterom miša na sliku, a zatim odaberite stavku slika. Izaberite karticu Veličina i koristite opcije da biste promenili veličinu slike. Da biste zadržali proporcije slike, uverite se da zadržite Fiksiraj odnos širina/visina polja za potvrdu potvrđen.

 5. Kada završite, izaberite u redu, a zatim izaberite u redu ponovo da biste sačuvali promene na potpis.

Ručno umetanje potpisa

Ako ne odaberete da umetnete potpis u sve nove poruke ili odgovore i prosleđene poruke, još uvek možete da ga umetnete ručno.

 1. U e-poruci, na kartici poruka , izaberite potpis.

 2. Odaberite stavku potpis izletanje meniju koji se pojavi. Ako imate više od jednog potpisa, možete da izaberete neku od potpisa koje ste kreirali.

Pogledajte kako se to radi

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Vrh stranice

Kreiranje potpisa

 1. Otvorite novu poruku. Na kartici Poruka, u grupi Uključi kliknite na dugme Potpis, a zatim izaberite stavku Potpisi.

  Komanda „Potpisi“ na traci

 2. Na kartici Potpis e-pošte kliknite na dugme Novo.

 3. Upišite ime potpisa, a zatim kliknite na dugme U redu.

 4. U polju Uredite potpis otkucajte tekst koji želite da uključite u potpis.

 5. Izaberite tekst koji ćete oblikovati, a zatim koristite dugmad za stil i oblikovanje kako biste izabrali željene opcije.

 6. Da biste dodali druge elemente osim teksta, kliknite na mesto na kom želite da se pojavi element, a zatim izvršite neku od sledećih radnji:

  Opcije

  Način izvršavanja

  Dodavanje elektronske vizitkarte

  Izaberite stavku Vizitkarta, a zatim izaberite kontakt na listi Zavedeno kao. Zatim kliknite na dugme U redu

  Dodavanje hiperveze

  Izaberite stavku Umetanje ikone hiperveze Umetanje hiperveze, otkucajte informacije ili potražite hipervezu, kliknite na nju da biste je izabrali, a zatim kliknite na dugme U redu.

  Dodavanje slike

  Izaberite stavku Umetanje ikone slike Slika, potražite sliku, izaberite je i kliknite na dugme U redu. Uobičajeni formati datoteka slika za slike uključuju .bmp, .gif, .jpg i .png.

 7. Da biste završili sa kreiranjem potpisa, kliknite na dugme U redu.

  Napomena: Potpis koji ste upravo napravili ili izmenili neće se pojaviti u otvorenoj poruci, već ga morate umetnuti u poruku.

Dodavanje potpisa porukama

Potpisi mogu automatski da se dodaju svim odlaznim porukama, a možete i da odaberete koje će poruke sadržati potpis.

Napomena:  Svaka poruka može da sadrži samo jedan potpis.

Automatsko umetanje potpisa

 1. Na kartici Poruka, u grupi Uključivanje izaberite stavku Potpis, a zatim stavku Potpisi.

  Komanda „Potpisi“ na traci

 2. U okviru stavke Izbor podrazumevanog potpisa, sa liste Nalog e-pošte izaberite nalog e-pošte sa kojim želite da povežete potpis.

 3. Sa liste Nove poruke izaberite potpis koji želite da uključite.

 4. Ako želite da se potpis dodaje u odgovore na poruke i u prosleđene poruke, izaberite potpis sa liste Odgovori/prosleđene poruke. U protivnom, izaberite stavku (nijedan).

Ručno umetanje potpisa

 • U novoj poruci, na kartici Poruka, u grupi Uključi kliknite na dugme Potpis, a zatim izaberite željeni potpis.

  Komanda „Potpisi“ na traci

  Savet:  Da biste potpis uklonili iz otvorene poruke, izaberite potpis u telu poruke, a zatim pritisnite taster DELETE.

Takođe pogledajte

Prilagođavanje e-poruke

Povratne informacije o kreiranju potpisa za Outlook

Da li imate povratne informacije o kreiranju ili korišćenje Outlook potpisa? Možemo da zanima. Posebno, Ako imate problema pri pronalaženju menija potpisa voleli bismo da znate kojoj očekujete da biste pronašli opciju da biste kreirali potpis. Outlook programiranje timu i Outlook dokumentaciju slušanje povratne informacije. Kliknite na dugme da ili ne na dnu ekrana pored je ove informacije korisno? i ostavite komentare i predloge za poboljšanje programa Outlook potpis funkciju. Recite nam koju verziju programa Outlook trenutno koristite kao i zašto ste tražili pomoć pri kreiranju potpisa. Ćete ažuriramo ovu dokumentaciju redovno da odgovorite onoliko povratne informacije kako možemo.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×