Pravljenje „sunburst“ grafikona u sistemu Office 2016

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

„Sunburst“ grafikon je savršen za prikazivanje hijerarhijskih podataka. Svaki nivo hijerarhije je predstavljen jednim prstenom ili krugom gde je unutrašnji krug na vrhu hijerarhije. „Sunburst“ grafikon bez hijerarhijskih podataka (jedan nivo kategorija) izgleda slično prstenastom grafikonu. Međutim, „sunburst“ grafikon sa više nivoa kategorija prikazuje kako se spoljašnji prstenovi odnose prema unutrašnjim. „Sunburst“ grafikon je najefikasniji u prikazivanju kako se jedan prsten razdvaja na sastavne delove, dok je drugi tip hijerarhijskog grafikona, „treemap“ grafikon, savršen za upoređivanje relativnih veličina.

Slika prstenastog grafikona u sistemu Office 2016 za Windows

Kreiranje „sunburst“ grafikona

 1. Izaberite podatke.

  Podaci korišćeni za kreiranje grafikona sunburst primer
  Podaci korišćeni za kreiranje primera grafikona. Imajte u vidu prazne ćelije.
 2. Izaberite stavke Umetanje > Umetanje grafikona hijerarhije > Sunburst.

  Tip grafikona Sunburst na kartici „Umetanje“ u sistemu Office 2016 za Windows

  Možete da koristite karticu Svi grafikoni u okviru stavke Preporučeni grafikoni da biste kreirali „sunburst“ grafikon, iako se on preporučuje samo kada u okviru hijerarhijske strukture postoje prazne ćelije (prazno). (izaberite stavke Umetanje >Preporučeni grafikoni > Svi grafikoni)

Savet : Koristite kartice Dizajn i Oblikovanje da biste prilagodili izgled grafikona. Ako ne vidite ove kartice, kliknite na bilo koji deo „sunburst“ grafikona da biste dodali Alatke grafikona na traku.

Kartice „Dizajn“ i „Oblikovanje“ za alatke za grafikone

Kreiranje „sunburst“ grafikona

 1. Izaberite podatke.

  Podaci korišćeni za kreiranje grafikona sunburst primer
  Podaci korišćeni za kreiranje primera grafikona. Imajte u vidu prazne ćelije.
 2. Na traci, izaberite karticu Umetanje , a zatim kliknite Ikona hijerarhije grafikona (ikonahijerarhije ) i izaberite Sunburst.

  Grafikona Sunburst na traci

  Savet : Koristite kartice Dizajn grafikone i Oblikovanje da biste prilagodili izgled grafikona. Ako ne vidite ove kartice, kliknite bilo gde u Sunburst grafikon da biste ih prikazali na traci.

Da biste pročitali više o sunburst grafikon i kako pomaže vam da vizuelizujete hijerarhijske podatke, pogledajte ovu poruku na blogu na sunburst i treemap grafikona tim programa Excel. Možda ste zainteresovani saznali više o drugim nove tipove grafikona opisane u ovom blogu objavite.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×