Pravila prijemnog poštanskog sandučeta u programu Outlook

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Napravite pravila prijemnog poštanskog sandučeta u programu Outlook Web App da bi ste na osnovu kriterijuma automatski izvršavali određene radnje nad porukama kada stignu. Na primer, možete napraviti pravilo za automatsko premeštanje pošte poslate grupi čiji ste član u određenu fasciklu.

Ako želite da napravite pravila prijemnog poštanskog sandučeta i upravljate njima u programu Outlook za računare, pročitajte članak Upravljanje e-porukama pomoću pravila.

Da biste upravljali pravilima:

 1. U veb pregledaču se prijavite u Outlook Web App pomoću URL adrese koju ste dobili od osobe koja upravlja e-poštom u vašoj organizaciji. Unesite korisničko ime i lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijavljivanje.

 2. Na vrhu stranice odaberite Outlook (ili Pošta). Ili odaberite pokretanje aplikacije Ikona „Pokretanje Office 365 aplikacije“ > Pošta.

  Opcije za navigaciju usluge Office 365
 3. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke Ikona „Postavke“ >Opcije.

 4. U okviru Opcije izaberite stavke Organizuj e-poštu > Pravila prijemnog poštanskog sandučeta. Odnosno, u okviru Opcije, u okviru stavki POŠTA > Automatska obrada izaberite stavku Pravila prijemnog poštanskog sandučeta.

Kako se uređuju pravila prijemnog poštanskog sandučeta?

Šta ćete videti na stranici „Pravila prijemnog poštanskog sandučeta“

Kako da kreiram novo pravilo?

Kako da uredim pravilo?

Kako da izbrišem pravilo?

Šta još treba da znam?

Šta ćete videti na stranici „Pravila prijemnog poštanskog sandučeta“

Stranica „Pravila prijemnog poštanskog sandučeta“ vam prikazuje pregled svih pravila prijemnog poštanskog sandučeta. Odavde možete proveriti šta pravilo radi, isključivati ili uključivati pravila, kreirati nova pravila, uređivati postojeća pravila ili brisati pravila koja vam više nisu potrebna.

Stavku

Opis

novo novo

Koristite ovo da biste kreirali novo pravilo prijemnog poštanskog sandučeta.

uredi uredi

Istaknite pravilo, a zatim kliknite ovde da biste videli ili uredili detalje pravila.

odbaci izbriši

Istaknite pravilo, a zatim kliknite na dugme „Izbriši“ da biste ga obrisali.

pomeri nagore pomeri nagore

Koristite ovo da biste pomerili izabrano pravilo nagore na listi. Pravila se obrađuju od vrha ka dnu.

Pomeri nadole pomeri nadole

Koristite ovo da biste pomerili izabrano pravilo nadole na listi.

osvežiti osveži

Koristite ovo da biste osvežili listu pravila.

Uključeno

Koristite polje za potvrdu pored pravila da ga uključite (polje potvrđeno) ili isključite (polje nepotvrđeno).

Pravilo

Ime pravila

Vrh stranice

Kako da kreiram novo pravilo?

Da biste kreirali novo prazno pravilo pomoću stranice Pravila prijemnog poštanskog sandučeta, odaberite stavku novo novo.

Prozor novog pravila ima tri odeljka:

Odeljak

Opis

Kada poruka pristigne i:

Koristite ovo polje da biste izabrali kriterijume za pravilo. Koristite strelicu nadole da biste videli i izabrali željene kriterijume.

Ukoliko kriterijumi imaju dodatne opcije, unesite ih u prozor koji se pojavi.

Uradite sledeće:

Koristite ovo polje da biste izabrali akciju koja treba da se izvrši kada stigne poruka koja ispunjava izabrane kriterijume.

Još opcija

Koristite još opcija za

 • Dodavanje dodatnih uslova ili akcija pravilu.

 • Dodavanje izuzetaka za pravilo izborom opcije Dodavanje izuzetka.

 • Uključivanje ili isključivanje opcije za zaustavljanje obrade dodatnih pravila. Podrazumevano, opcija za zaustavljanje obrade dodatnih pravila je uključena. Kada je ova opcija uključena, kada poruka koja ispunjava kriterijume više od jednog pravila pristigne samo prvo pravilo će biti primenjeno. Kada je ova opcija isključena, sva pravila čije kriterijume poruka ispunjava će biti primenjena.

  Na primer, ako opcija Zaustavljanje obrade dodatnih pravila nije izabrana, ukoliko imate pravilo za premeštanje svih poruka poslatih javnoj grupi u određenu fasciklu i drugo pravilo za pomeranje bilo čega od vašeg menadžera u neku drugu fasciklu, a vaš menadžer pošalje poruku toj grupi, naći ćete kopiju poruke u obe fascikle. Ukoliko želite da se primeni samo pravilo koje premešta poruke vašeg menadžera, postavite pravilo naviše na listi iznad pravila koje premešta poruke poslate grupi, a zatim uredite prvo pravilo da biste dodali opciju za zaustavljanje obrade dodatnih pravila.

 • Kreirajte prilagođeno ime za pravilo.

Vrh stranice

Kako da uredim pravilo?

Bilo koje pravilo možete urediti tako što ćete ga izabrati i izabrati opciju uredi uredi da bi se pravilo otvorilo tako da možete menjati uslove ili akcije pravila.

Kako da izbrišem pravilo?

Ukoliko imate pravilo koje vam više nije potrebno, možete ga izabrati i kliknuti na dugme odbaci izbriši da biste ga uklonili. Ukoliko želite samo da isključite pravilo na neko vreme, uklonite znak potvrde pored pravila.

Vrh stranice

Šta još treba da znam?

 • Prilikom kreiranje novog pravila u Outlook Web App, možete primiti upozorenje da će neka pravila koja su kreirana u Outlook i koja su trenutno onemogućena biti izbrisana. Pre nego što obrišete ta pravila, možda ćete hteti da se prijavite na svoj nalog pomoću Outlook i da proverite pravila da biste videli da li želite da ih zadržite.. Omogućite pravila koja želite da zadržite.

 • Pravila se izvršavaju od vrha ka dnu redom kojim se pojavljuju u prozoru pravila. Da biste promenili redosled pravila, kliknite na pravilo koje želite da premestite, a zatim kliknite na strelicu pomeri nagore gore ili Pomeri nadole dole da biste pomerili pravilo na željenu poziciju na listi.

 • Neke poruke neće aktivirati Pravila prijemnog poštanskog sandučeta uključujući:

  • Obaveštenja o statusu isporuke, koje uključuju izveštaje o neisporučivanju i sistemske poruke.

  • Potvrde čitanja i potvrde isporuke koje generiše klijent e-pošte.

  • Neke poruke za automatski odgovor (van kancelarije).

 • Ne morate koristiti karticu Pravila prijemnog poštanskog sandučeta da biste kreirali pravilo. Pravila možete kreirati i direktno iz poruka. Da biste kreirali pravilo iz poruka:

  • Dvaput kliknite na poruku u oknu liste poruka, a zatim izaberite stavku Kreiranje pravila.

  • Odnosno, dok prikazujete poruku u oknu za čitanje, izaberite prošireni meni prošireni meni , a zatim iz menija izaberite stavku Kreiranje pravila.

 • Svako pravilo koje kreirate će zauzeti prostor skrivenog odeljka vašeg poštanskog sandučeta. Ovaj odeljak 64 KB. Prostor koji pravilo zauzima zavisi od nekoliko faktora, kao što su kolika je dužina imena i koliko je uslova primenjeno. Kada dostignete limit od 64 KB, bićete upozoreni da ne možete kreirati više pravila. Ukoliko dođe do toga, moraćete da izbrišete ili pojednostavite neka od postojećih pravila pre nego što budete mogli da kreirate nova. Neki od načina na koje možete smanjiti prostor koji zauzimaju pravila su:

  • Izbrišite pravila koja vam nisu više potrebna.

  • Skratite imena pravilima.

  • Kombinujte više pravila koja rade istu stvar.

  • Uklonite kriterijume pravila.

 • Kada kreirate pravilo za prosleđivanje, možete dodati više od jedne adrese za prosleđivanje. Broj adresa na koje možete prosleđivati može biti ograničen u zavisnosti od postavki vašeg naloga. Ukoliko dodate više adresa nego što je dozvoljeno, pravilo za prosleđivanje neće raditi. Ukoliko kreirate pravilo za prosleđivanje sa više od jedne adrese, testirajte ga da biste bili sigurni da radi.

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×