Praćenje promena u programu Word

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Kada želite da vidite ko je unosio promene u dokument, uključite opciju „Prati promene“.

Na kartici Rediguj > Praćenje promena.

„Praćenje promena“ na Word traci

Sada je Word u pregledu „Jednostavna naznaka“. Word postavlja naznake na bilo koju promenu koja je uneta u dokument i prikazuje gde se promene nalaze prikazivanjem linije blizu margine.

Linija na margini koja pokazuje da je praćena promena na toj lokaciji

Word prikazuje mali balon na mestu gde je neko uneo komentar. Da biste videli komentar, kliknite na balončić komentara.

Ikona komentara u okviru „Jednostavno označavanje“

Da biste videli promene, izaberite liniju blizu margine. Ovim se Word prebacuje u pregled „Sve naznake“.

Praćene promene prikazane u pregledu „Sve naznake“

Držanje praćenih promena uključenim

Možete da sprečite da neko drugi isključi praćenje promena tako što ćete ih zaključati pomoću lozinke. (Obavezno zapamtite lozinku kako biste mogli da isključite praćenje promena kada ste spremni.)

  1. Izaberite karticu Rediguj.

  2. Kliknite na strelicu pored stavke Praćenje promena i izaberite stavku Zaključaj praćenje.

Komanda „Zaključaj praćenje“ u meniju „Praćenje promena“

  1. Otkucajte lozinku, a zatim je ponovo otkucajte u polju Ponovo unesite lozinku da biste je potvrdili.

  2. Kliknite na dugme U redu.

Dok su praćene promene zaključane nije moguće isključiti praćenje promena, a nije moguće ni prihvatiti ili odbiti promene.

Da biste prekinuli zaključavanje, kliknite na strelicu ispod dugmeta Praćenje promena i ponovo izaberite stavku Zaključaj praćenje. Word traži da otkucate lozinku. Nakon što otkucate lozinku, kliknite na dugme U redu, praćene promene su i dalje uključene, ali moguće je prihvatiti ili odbiti promene.

Isključivanje praćenja promena

Da biste isključili praćenje promena, kliknite na dugme Praćenje promena. Word prestaje sa naznačavanjem novih promena – ali sve promene koje su već bile praćene ostaju naznačene u dokumentu dok ih ne uklonite.

Uklanjanje praćenih promena

Važno :  Jedini način da uklonite praćene promene iz dokumenta je da ih prihvatite ili odbijete. Izborom stavke Bez naznake u okviru Prikaži za redigovanje možete videti kako će izgledati konačan dokument – ali ovo samo privremeno sakriva praćene promene. Promene nisu izbrisane i pojaviće se ponovo sledeći put kada dokument bude otvoren. Da biste trajno izbrisali praćene promene, prihvatite ih ili odbijte.

Na kartici Rediguj > Sledeće > Prihvati ili Odbij.

Dugme „Prihvati“, „Odbij“ i „Sledeće“

Word prihvata promenu ili je uklanja, a zatim prelazi na sledeću.

Da biste izbrisali komentar, izaberite ga i kliknite na Redigovanje > Izbriši. Da biste izbrisali sve komentare, izaberite stavke Izbriši > Izbriši sve komentare u dokumentu.

Savet :  Pre nego što podelite konačnu verziju dokumenta, korisno je pokrenuti nadzor dokumenta. Ova alatka proverava da li postoje praćene promene i komentari, skriveni tekst, lična imena u svojstvima i druge informacije koje ne biste želeli da delite. Da biste pokrenuli nadzor dokumenta, na kartici Datoteka > Informacije > Proveri da li postoje problemi > Proveri dokument.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Odlično! Imate li još neke povratne informacije?

Kako možemo da je poboljšamo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×