Praćenje ispravki na SharePoint lokaciji

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft Office Outlook 2007 možete da koristite za praćenje ispravki i upravljanje obaveštenjima sa SharePoint lokacije.

Napomena: Funkcije opisane u ovom članku rad sa SharePoint lokacijama koje koriste Windows SharePoint Services 3.0 ili Microsoft Office SharePoint Server 2007. Ako niste sigurni koje verzije sistema Microsoft SharePoint proizvoda i tehnologija je pokrenut na serveru, obratite se administratoru servera.

Ovaj članak sadrži:

Pregled

Primanje RSS feedova sa SharePoint liste ili biblioteke

Kreiranje obaveštenja za SharePoint liste ili biblioteke

Otkazivanje RSS feeda iz SharePoint liste ili biblioteke

Otkazivanje obaveštenja za SharePoint liste ili biblioteke

Pregled

Kada se promene liste i biblioteke na SharePoint lokaciji, praćenje promena može da predstavlja poteškoću. Možda želite da znate kada novi problemi budu dodati na listu problema kako biste mogli da ih pratite ili želite da znate kada nove datoteke budu dodate u SharePoint biblioteku.

Postoje dva osnovna načina za primanje obaveštenja o ispravkama na SharePoint lokaciji u programu Office Outlook 2007:

 • RSS     Možete da se pretplatite na ispravke SharePoint liste ili biblioteke koristeći RSS (Really Simple Syndication). RSS predstavlja tehnologiju koju izdavači sadržaja koriste za redovnu distribuciju informacija RSS čitačima u standardnom formatu. Outlook možete da koristite kao RSS čitač kako biste u poštansko sanduče primali periodične feedove sa sadržajem iz nekoliko izvora. Ako već primate RSS feedove u Outlook, RSS feedovi sa SharePoint lokacija će se pojaviti na istom mestu.

 • Obaveštenja     Možete da primate obaveštenja kada se stavke promene. Obaveštenja se šalju u vidu poruka u prijemno poštansko sanduče kada se promeni sadržaj na SharePoint lokaciji. Možete da navedete uslove za primanje obaveštenja – na primer, kada dođe do neke promene ili kada se kreira nova stavka. U mogućnosti ste i da odaberete da li obaveštenja želite da primate odmah po promeni ili želite da primate dnevni odnosno sedmični rezime.

Ako već primate obaveštenja, a vaše potrebe se promene, možete da otkažete RSS feedove i obaveštenja. Na primer, ako pripadate SharePoint grupi koja arhivira e-diskusije na diskusionoj tabli i otkrijete da ste sadržaj već primili u e-poruci, možete da otkažete obaveštenja.

Vrh stranice

Primanje RSS feedova sa SharePoint liste ili biblioteke

 1. U Web pregledaču otvorite listu ili biblioteku na SharePoint lokaciji.

  Ako ne možete da pronađete listu ili biblioteku, izaberite stavku Prikaži sav sadržaj lokacije, a zatim izaberite ime liste ili biblioteke.

 2. Na na Radnje meni Slika menija , kliknite na dugme Prikaži RSS Feed.

  Pojaviće se Web stranica sa rezimeom stavki na listi ili u biblioteci.

 3. Na Web stranici kliknite na vezu pretplatite se na RSS feed.

 4. Kliknite na dugme Da kada se pojavi poruka sa pitanjem da li želite da se pretplatite na RSS feed.

  RSS feed liste ili biblioteke će se pojaviti u fascikli RSS feedovi.

  RSS feedovi u programu Outlook

 5. U oknu RSS feedovi izaberite fasciklu SharePoint liste ili biblioteke.

  Ako je uključeno okno za čitanje, sadržaj je prikazan u njemu što omogućava čitanje sadržaja i interakciju sa njim.

 6. Dvaput kliknite na RSS feed stavke ili datoteke liste da biste ga otvorili.

 7. Neke stavke RSS feeda predstavljaju rezime cele stavke ili datoteke SharePoint liste. Kliknite na vezu Prikaz članka da biste videli celu stavku ili datoteku liste.

Vrh stranice

Kreiranje obaveštenja za SharePoint listu ili biblioteku

Obaveštenja možete da kreirate tako da vas SharePoint lokacija obaveštava kada se promene stavke na listi ili u biblioteci. Možete da ih kreirate iz programa Outlook 2007 ili sa SharePoint lokacije. Da biste kreirali obaveštenje, potrebno je da budete povezani sa serverom na kom se nalazi SharePoint lokacija i morate da imate dozvolu za kreiranje obaveštenja za tu listu ili biblioteku. Sledeća procedure sadrži opis načina na koji se kreira obaveštenje pomoću programa Office Outlook 2007.

Napomena: SharePoint administrator možete da izmenite, ograničite i onemogućavanje upozorenja za čitavu lokaciju. Više informacija potražite u članku administrator za SharePoint lokaciju.

 1. U oknu za navigaciju programa Outlook proverite da li je izabrana fascikla Pošta.

 2. U meniju Alatke izaberite stavku Pravila i obaveštenja.

 3. Izaberite karticu Upravljanje obaveštenjima.

 4. Kliknite na dugme Novo obaveštenje.

 5. U dijalogu Novo obaveštenje izaberite izvor obaveštenja koje želite da kreirate. Ako ne vidite SharePoint lokaciju za koju želite da kreirate obaveštenje, upišite adresu lokacije u polje Adresa Web lokacije.

 6. Kliknite na dugme Otvori.

  SharePoint lokacija će se otvoriti na stranici Novo obaveštenje.

 7. Izaberite listu ili biblioteku za koju želite da kreirate obaveštenje.

 8. Kliknite na dugme Dalje.

 9. U odeljku Naslov obaveštenja upišite naslov za obaveštenje. On se koristi u polju Tema obaveštenja putem e-poruke.

 10. U odeljku Slanje obaveštenja da biste , unesite imena osoba kojima želite da pošaljete obaveštenja ili kliknite na adresu knjige dugme Slika dugmeta da biste izabrali imena. Da biste poslali upozorenje sebi, otkucajte ime za e-poštu.

  U zavisnosti od postavki i vaših dozvola na lokaciji, vaša e-adresa će se možda već pojaviti, a možda nećete moći da dodate obaveštenja za druge osobe.

 11. Odaberite željene postavke, kao npr. da li želite da budete obavešteni kada se bilo šta promeni ili samo kada se promeni stavka koju ste vi kreirali, kao i koliko često želite da primate obaveštenja.

 12. Kliknite na dugme U redu.

 13. Da biste kreirali dodatna obaveštenja, u odeljku Moja obaveštenja na ovoj lokaciji kliknite na dugme Dodaj obaveštenje.

Savet: Možete i da postavite obaveštenja za određenu stavku ili datoteku na listi ili u biblioteci sa SharePoint lokacije. Na listi ili u biblioteci na SharePoint lokaciji postavite pokazivač na stavku ili datoteku, kliknite na strelicu koja će se pojaviti, a zatim izaberite stavku Obavesti me.

Vrh stranice

Otkazivanje RSS feeda sa SharePoint liste ili biblioteke

Otkazivanje RSS feeda koji primate sa SharePoint liste ili biblioteke slično je otkazivanju bilo kog RSS feeda.

 1. U fascikli Pošta, u oknu za navigaciju kliknite na fasciklu RSS feedovi da biste je proširili.

 2. Izaberite RSS feed koji želite da otkažete.

 3. Pritisnite taster DELETE.

 4. Kliknite na dugme Da kada budete upitani da potvrdite brisanje.

  Napomene: 

  • Ako želite da zadržite RSS feed, ali da izbrišete preuzete stavke, otvorite fasciklu za RSS feed, izaberite stavke koje želite da izbrišete, a zatim pritisnite taster DELETE.

  • RSS feedove možete da otkažete i bez brisanja preuzetih stavki. U meniju Alatke izaberite stavku Postavke naloga, a zatim izaberite karticu RSS feedovi. Izaberite listu ili biblioteku čiju pretplatu želite da otkažete, a zatim kliknite na dugme Ukloni.

  • Ako je RSS feed u procesu sinhronizacije kada pokušate da ga izbrišete, pojaviće se poruka sa obaveštenjem da pre brisanja morate da sačekate da se sinhronizacija ne dovrši.

Vrh stranice

Otkazivanje obaveštenja za SharePoint listu ili biblioteku

Obaveštenjima možete da upravljate iz programa Outlook 2007 ili sa SharePoint lokacije. Da biste otkazali obaveštenje za listu ili biblioteku, potrebno je da imate dozvolu da menjate obaveštenja za tu listu ili biblioteku. Sledeća procedura sadrži opis načina na koji možete da otkažete obaveštenje koristeći Outlook 2007.

Napomena: SharePoint administrator možete da izmenite, ograničite i onemogućavanje upozorenja za čitavu lokaciju. Više informacija potražite u članku administrator za SharePoint lokaciju.

 1. U oknu za navigaciju programa Outlook proverite da li je izabrana fascikla Pošta.

 2. U meniju Alatke izaberite stavku Pravila i obaveštenja.

 3. Izaberite karticu Upravljanje obaveštenjima.

 4. Izaberite obaveštenje koje želite da otkažete.

 5. Kliknite na dugme Izbriši.

 6. Ako budete upitani da potvrdite brisanje, kliknite na dugme Da.

Napomena: Ako upozorenja koje želite da otkažete ne pojavi u dijalogu pravila i obaveštenja , možda ćete moći da ga otkažete sa SharePoint lokacije. Da biste prikazali i Upravljanje obaveštenjima na SharePoint lokaciji, kliknite na meni Dobro došli vaše ime , kliknite na dugme Postavke ličnei zatim kliknite na dugme Mojim upozorenjima.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×