Pozicije i veličine kontrole sa njene osnovne ćelije na radnom listu

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ponekad možete poželeti kontrolu koja će služiti analizirati nezavisno od njene osnovne ćelije (ćelija koja sadrži gornji krajnji levi ugao kontrole). Ponekad, možda ćete želeti na kontrolu da biste premestili i veličine njegove osnovne ćelije sa. Na primer, ako imate u polju za potvrdu koji je povezan sa na određenu ćeliju ili red, možda ćete želeti da za potvrdu da biste premestili sa red kada je opseg sortiran. Međutim, ako imate okvir sa listom koji želite da zadržite na određenoj lokaciji u svakom trenutku možete ne želite da premestite njegove osnovne ćelije sa.

 1. Ako jedan ili više kontrola predstavlja ActiveX kontrolu:

  1. Uverite se da je dostupan kartice " Projektovanje ".

   Prikazivanje kartice " Projektovanje "

   1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Excel opcije.

   2. U kategoriji popularno , u okviru Ključne opcije za rad u programu Excel, potvrdite izbor u polju za potvrdu karticu "Projektovanje" na traci i zatim kliknite na dugme u redu.

    Napomena : Glavna traka je komponenta interfejsa Korisnički interfejs Microsoft Office Fluent.

  2. Proverite da li se nalazite u režimu za dizajniranje. Na kartici Projektovanje , u grupi kontrole , uključite Režim za dizajniranje Slika dugmeta .

 2. Izaberite kontrolu.

  Više informacija potražite u članku Potvrdite ili opozovite izbor u polju kontrola na radnom listu.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na izbor, izaberite stavku Oblikuj kontrolui zatim kliknite na karticu " Svojstva ".

 4. U okviru Postavljanje objekta, uradite nešto od sledećeg:

  1. Da biste kontrolu ostati sa ćelijom kada ćeliji premešta (na primer, kada je sortirano) i da biste promenili veličinu kontrole kada ćelija visinu i širinu promene, izaberite stavku Premesti i veličinu zajedno sa ćelijama.

   Napomena : Ova opcija nije dostupna za kontrole obrasca.

  2. Da biste ostali u ćeliji kada ćeliji premešta (na primer, kada opsegu ili tabeli koja sadrži ćeliju sortirana) kontrolu, ali neka kontrole veličina nezavisno od promene visine i širine ćelije, izaberite stavku Premesti, ali ne veličinu zajedno sa ćelijama.

  3. Da biste zadržali pozicije i veličine kontrole nezavisno od promene na položaj na ćeliju, visinu i širinu, izaberite stavku ne premestite ili veličinu zajedno sa ćelijama.

Napomena : 

 • Osnovne ćelije određena je lokacijom gornjem krajnji levi ugao kontrole.

 • Uverite se da je isecanje, kopiranje, i Sortiraj umetnute objekte sa nadređenim ćelijama opciju podešen u dijalogu Opcije programa Excel . Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika dugmeta stavku Excel opcije , a zatim u kategoriji Više opcija , u okviru isecanje, kopiranje i lepljenje, potvrdite izbor u polju za potvrdu Iseci "," Kopiraj "i" Sortiraj umetnuti objekte sa nadređenim ćelijama .

 • Ako želite da kontrola da biti sortirani i filtrirani sa osnovnih ćelija, za najbolje rezultate koristite ActiveX kontrole i uklopila na kontrolu na tačnu visinu i širinu osnovne ćelije. (Pritisnite ALT kada premeštate i veličinu ćelije).

 • Nije moguće premestiti kontrolu njegove osnovne ćelije sa ako kontrolu zaključan i ako je radni list na kom se nalazi zaštićen. Više informacija potražite u odeljku Takođe pogledajte .

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Zato što je mašinskog prevesti u članku mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×