PowerShell za Office 365 administratore

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Tražite Office 365 administratorskih alatki da automatizujete zadatke koji se ponavljaju? Ili možda tražite da pristup dodatnim mogućnosti koje nisu dostupne u Office 365 centar administracije? Zatim PowerShell za Office 365 je za vas.

Šta je PowerShell i zašto ona koristi?

PowerShell (poznat i kao Windows PowerShell ili Microsoft PowerShell) je komandne linije okruženju koje je posebno dizajnirano za administraciju sistema. PowerShell vam pomaže da kontrolišete i automatizovanje administracija operativnog sistema Windows, server aplikacije i usluge zasnovane na oblaku kao što je Office 365.

Najosnovnije deo PowerShell se zove na cmdlet (izgovara se komanda neka). Cmdlet vam omogućavaju da stvari u usluzi Office 365, kao što je Dodavanje korisnika u Office 365 organizaciji, upravljanje Office 365 dodeljene licence i lista neaktivne koje poštanske sandučiće.

Možete da koristite više cmdlet zajedno u skupa komandi da biste pokrenuli odjednom ili možete da ih postavite u tekstualnu datoteku da biste kreirali PowerShell skripti koje možete da pokrenete u bilo kom trenutku. Skripte su odlični za periodično administrativne zadatke, kao što su kreiranje mesečnog izveštaja o licence dodeljene korisnicima ili aktivni poštanskih sandučića.

PowerShell je komplementarnu Office 365 centar administracije

Office 365 centar administracije je rešenje se okvir koji obuhvata celu administraciju životnog ciklusa iz podešavanja za podršku. Office 365 centar administracije je dizajniran da rukujete uobičajene zadatke administracije kao što su Dodavanje i uređivanje korisnika i promenu uobičajene postavke usluge.

Ipak, ima situacija u kojima PowerShell za Office 365 možete da sačuvate značajnog vreme i trud. Evo nekoliko primera:

 • Dodavanje ili uređivanje velikog broja korisnika

 • Korišćenje više filtera da biste sortirali podatke

 • Izvoz podataka kao što su liste korisnika i grupa

Pored toga, morate da koristite PowerShell da biste konfigurisali neke postavke koje su manje obično koristi.

Prvi koraci

Pre nego što počnete da koristite PowerShell za Office 365, postoji nekoliko stvari koje treba da uradite da biste se uverili da se možete povezati sa pretplatom na Office 365 i usluge koje planirate da upravljate.

Morate biti administrator Office 365

Ako niste administrator Office 365, možete zaustaviti ovde. Slično upravljanje pretplatom na Office 365 kroz Office 365 centru administracije, morate nalog koji je Office 365 administrator.

Alatke za pokretanje cmdlet ili skripte

Pokretanje u programu Windows PowerShell komandnu liniju ili na Windows PowerShell integrisane skripte okruženja (ISE), što je okruženje za pokretanje Windows PowerShell komandi i skripte PowerShell cmdlet komandama i skripti. Za Windows 8.1 i Windows 10, ovo su podrazumevano instalira.

U svakom aplikacijom, imate alatke za upravljanje Office 365 pomoću programa PowerShell.

Dobijanje PowerShell modula instaliran

Korišćenje programa PowerShell za pretplatu na Office 365, morate da uvezete PowerShell modula za Office 365 radnih opterećenja koje su vam potrebne da biste upravljali.

Povezivanje pretplate i upravljanje korisnicima, grupe i licenci

Za povezivanje sa Office 365 pretplatu i upravljanje korisnicima, grupe i licenci, pogledajte članak Povezivanje sa Office 365 PowerShell.

Za korisnika, grupe i licence za upravljanje scenarijima, pogledajte korisnika za upravljanje scenariji za Office 365 PowerShell.

Dodatni članci za upravljanje korisnicima, grupe i licenci u članku Upravljanje korisničkim nalozima i licenci sa Office 365 PowerShell.

Upravljanje SharePoint Online

Da biste upravljali SharePoint Online lokacije, dozvole i grupe, preuzmite SharePoint Online modul.

Slučaja kolekcije lokacije SharePoint Online sa PowerShell, pogledajte članak više funkcionalnost scenariji za Office 365 PowerShell.

Dodatni članci za upravljanje SharePoint Online lokacije, dozvole i grupe sa PowerShell potražite u Sistemu Office 365 PowerShell za SharePoint Online.

Upravljanje Skype za posao Online

Da biste upravljali Skype za posao Online smernice, preuzmite Skype za posao Online modul.

Za Skype za posao Online smernica slučajeve sa PowerShell, pogledajte članak više funkcionalnost scenariji za Office 365 PowerShell.

Za addditional članke da biste upravljali Skype za posao Online smernice sa PowerShell, pogledajte članak Upravljanje Skype za posao Online sa Office 365 PowerShell.

Upravljanje Exchange Online

Cmdlet komande za administriranje Exchange Online nisu u modulima koje možete da preuzmete i uvoz. Oni su dostupne samo kada kreirate udaljene veze sa Exchange Online. Kada se povežete ili „udaljenog” u ove usluge, možete da uvezete u cmdlet odatle.

Za dodatne članke da upravljate Exchange Online pomoću programa PowerShell potražite u članku Korišćenje alatke PowerShell sa Exchange Online.

Kako da pokrenete blok PowerShell komande

U većini slučajeva, članke pruža skup PowerShell komande za pokretanje kao blok. Možete da pokrenete komandu blokova na sledeće načine:

 • Kopirajte komande iz članka ili Veb stranica i ih nalepite u program "Beležnica" (ili drugi uređivač teksta po vašem izboru). Izvršite potrebne promene, kao što su navođenje imena naloga, u beležnici. Da biste pokrenuli ih, kopirajte dovršenom komande u beležnici i nalepite ih u PowerShell komandne linije na računaru.

 • Kopirajte komande iz članka ili Veb stranica i nalepite ih u PowerShell ISE na vašem računaru i izvršite neophodne promene. Istaknite komande kao blok, a zatim pokrenite ih.

Gde je to moguće, pokušavamo da se pojednostavi proces dobijete nešto obaviti pomoću programa PowerShell tako što ćete pomoću promenljive.

Redovi komanda bloka koje počinju znakom „$” su promenljive postavke koje su vam potrebne da biste naveli. Nakon što ste naveli sve postavke za komandu blok, u suštini tako što ćete popunjavanja-u-u-prazne ćelije, možete da pokrenete ih.

Kako da pokrenete PowerShell skriptu

U nekim slučajevima ćete pronaći PowerShell skriptu da biste pokrenuli koji automatizuje Office 365 administrativni zadatak. Da biste pokrenuli PowerShell skripti, morate da uradite sledeće:

 1. Konfigurisanje PowerShell za pokretanje skripti.

  Zato što zlonamernog skriptu da ošteti računar, podrazumevana postavka za PowerShell je da ih ne pokreću. Moraćete da biste promenili izvršavanja smernice računara da budu manje stroga. Dodatne informacije potražite korisnika za upravljanje scenariji za Office 365 PowerShell . Samo treba da uradite ovo jednom za svaki računar na kojem su pokrenute PowerShell skripti.

 2. Skladištenje datoteka skripte negde.

  Datoteka skripte imaju oznaku tipa datoteke .ps1. Preuzmite ih na lokaciji na lokalnu disk jedinicu koju možete referencirati kada pokrenete ih. Na primer, kreirajte fasciklu na C: disk jedinici koja se zove PSScripts (C:\PSScripts).

 3. Izmenite skriptu (po potrebi).

  Neke skripte može zahtevati da biste naveli prilagođene postavke, kao što su zamenom imena domena tako da radi sa pretplatom na Office 365.

 4. Pokrenite skriptu.

  Povezivanje sa odgovarajući Office 365 opterećenje koje vi upravljate (po potrebi), a zatim pokrenite skriptu programa PowerShell komandnu liniju ili ISE tako što ćete upućivanja PowerShell skriptu ime (ime datoteke sa na .ps1) i njenu lokaciju. Možda ćete dobiti upozorenje za skripti koje nisu digitalno potpisane.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Office 365 PowerShell scenariji

Zašto treba da koristite Office 365 PowerShell

Prvi koraci uz Office 365 PowerShell

Resursi zajednice Office 365 PowerShell

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×