Power View – pregled i učenje

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Power View je tehnologija za vizuelizaciju podataka koja vam omogućava da kreirate interaktivne prikaze, grafikone, mape i druge vizuelizacije da biste oživeli podatke. Power View je dostupan u programu Excel, u sistemima SharePoint, SQL Server i Power BI.

Postoji nekoliko sistemskih zahteva za Power View, na osnovu Excel, SharePoint ili SQL Server verzije koju koristite. Vizuelizacije u programskom dodatku Power View dostupne su u dodatku Power BI i u Power BI dizajneru.

Power View je jedna od tri alatke za analizu podataka dostupna u programu Excel:

Power View resursi

Sledeće veze i informacije mogu da vam pomognu da počnete da koristite Power View. Odeljci su predstavljeni po redosledu koji bi vam bio potreban u slučaju da tek počinjete sa radom – prvi odeljak opisuje gde da preuzmete Power View, sledeći vas upućuje na vodič za prve korake, a zatim dolaze podučavanja.

Kako da nabavim Power View?

Power View je dostupan kao programski dodatak za Excel. Možda ćete morati da omogućite programski dodatak da biste koristili Power View u programu Excel. Takođe možete da koristite Power View u sistemu SharePoint. Osnovnu tehnologiju vizuelizacije koja omogućava Power View i nalazi se na Power BI Designer, a u Power BI usluga nudi od korporacije Microsoft.

Prvi koraci uz Power View

Kada je Power View omogućen, možete da kreirate novu stranicu Power View izveštaja klikom na dugme Power View na kartici trake Umetanje. Izveštaj u programskom dodatku Power View je jedan list (koji može da sadrži više vizuelizacija).

Kada se kreira Power View izveštaja i kada je on izabran kao aktivni list u programu Excel, dostupna je kartica trake Power View .

To je, naravno, samo početak.

Veze u sledećim odeljcima pružaju puno informacija o tipovima vizuelizacija, izvorima podataka i Power View izveštajima. Za detaljan uvod u Power View pogledajte sledeći vodič:

Veze u sledećim odeljcima obezbeđuju informacije o određenim temama za Power View, uključujući tipove vizuelizacija, savete i kako da radite sa Power View izvorima podataka.

Tipovi Power View vizuelizacija

Sledeće stranice obezbeđuju detalje o različitim vizuelizacijama koje su dostupne u programskom dodatku Power View:

Sledeće veze pružaju dodatne informacije o vizuelizacijama u programskom dodatku Power View, uključujući savete i trikove

Rad sa podacima u programskom dodatku Power View

Power View vam omogućava da vizuelizujete podatke, tako da je korisno da saznate kako Power View može da preuzme podatke i kako možete da uključite podatke koje želite da vidite. Sledeće veze mogu vam pomoći da razumete pristup podacima u programskom dodatku Power View.

Korišćenje programskog dodatka Power View u sistemu SharePoint

Power View možete koristiti u sistemu SharePoint Server. Sledeća veza vam može pomoći da počnete sa radom:

Power View podučavanja

Ako vidite Power View na delu, to može biti podstrek da naučite kako da ga koristite. Evo nekoliko podučavanja koja vam mogu pomoći da počnete sa radom:

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×