Povezivanje sa uslugom Analysis Services

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete kreirali dinamičku vezu iz Excel radne sveske sa Analysis Services bazom podataka, a zatim osvežite tu vezu svaki put kada se podaci se ažuriraju.

Napomena : Snimci ekrana iz ovog članka snimljeni su u programu Excel 2016. Ako imate drugu verziju, prikaz se možda razlikuje, ali funkcionalnost bi trebalo da bude ista, ako nije drugačije navedeno.

 1. Kliknite na kartici " podaci ", zatim Preuzimanje podataka > Iz baze podataka > Iz usluge Analysis Services. Ako ne vidite dugme " Preuzmi podatke ", zatim izaberite stavku Iz drugih izvora > Iz usluge Analysis Services

 2. U Čarobnjak za povezivanje podataka, unesite ime servera i izaberite opciju za prijavljivanje. Kliknite na dugme dalje.

  Čarobnjak za povezivanje podataka > Poveži se sa serverom
 3. Izaberite bazu podataka i tabelu ili kocke koje želite da se povežete, a zatim kliknite na dugme dalje.

  Čarobnjak za povezivanje podataka > Izbor baze podataka i tabele
 4. Unesite ime i opis za novu vezu, i pritisnite Završi da biste je sačuvali.

  Čarobnjak za povezivanje podataka > sačuvajte datoteku sa podacima za povezivanje i završi
 5. U dijalogu Uvoz podataka izaberite opciju za način na koji želite podataka koja treba preuzeti i gde želite da postavite it. Počevši od programa Excel 2013, imate opciju da sačuvate podatke u Model podataka.

  Čarobnjak za povezivanje podataka > uvoz podataka

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Power Query je poznat kao prvi i transformacija u programu Excel 2016

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×