Povezivanje sa spoljnim podacima (uvoz spoljnih podataka)

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Glavna prednost povezivanja sa spoljnim podacima iz programa Microsoft Excel je da povremeno možete da analizirate ove podatke u Excel bez više puta da kopirate podatke, što je operacija koja može da bude bilo dugotrajan i lako nastaju greške. Nakon povezivanja sa spoljnim podacima, možete takođe automatski osvežite (ili ažurirate) Excel radne sveske iz originalne izvora podataka kad god izvora podataka se ažurira novim informacijama.

Važno: Povezivanje sa spoljnim podacima na vašem računaru može da bude onemogućeno. Da biste se povezali sa podacima prilikom otvaranja radne sveske, morate da omogućite podatke za povezivanje pomoću trake „Centar za pouzdanost“ ili tako što ćete radnu svesku staviti na pouzdanu lokaciju.

Više informacija potražite u člancima Kreiranje, uklanjanje, ili promena pouzdane lokacije za datoteke, Dodavanje, uklanjanje, ili prikazivanje pouzdanih izdavačai Prikaz opcija i postavki u centru za pouzdanost.

 1. Na kartici Podaci, u grupi Preuzimanje spoljnih podataka kliknite na dugme Postojeće veze.

  Slika glavne trake programa Excel

  Pojavljuje se dijalog Postojeće veze .

 2. U Prikaz padajuće liste, uradite nešto od sledećeg:

  • Izaberite stavku Sve veze da biste prikazali sve veze. Ova stavka je podrazumevano izabrana.

  • Da biste prikazali samo listu nedavno korišćenih veza, izaberite stavku veze u ovoj radnoj svesci.

   Ovu listu je kreiran iz veze koje ste već definisali, koji ste kreirali pomoću dijaloga " Izbor izvora podataka " u čarobnjaku za povezivanje podataka ili koje ste prethodno izabrali kao vezu iz ovaj dijalog.

  • Da biste prikazali samo veze koje su dostupne na vašem računaru, kliknite na vezu datoteke na ovom računaru.

   Ova lista se kreira iz fascikle " Moji izvori podataka " koja je obično smeštena u fascikli " Moji dokumenti " na računaru.

  • Da biste prikazali samo veze koje su dostupne iz veze datoteke koja se može pristupiti iz mreže, kliknite na vezu datoteke na mreži.

   Ova lista se kreira iz na Excel podatke za povezivanje biblioteke (zove) na lokaciji Microsoft SharePoint Services. Sa Web je biblioteka dokumenata na lokaciji SharePoint Services koja sadrži skup Office Data Connection (ODC) datoteka (.odc). Obično sa Web je podešen administrator lokacije, koji možete da konfigurišete SharePoint lokacije da biste prikazali ODC datoteke sa ovom zove u dijalogu Spoljne veze . Više informacija potražite u članku SharePoint Services pomoći za centralnu administraciju.

   Savet: Ukoliko željena veza nije prikazana, možete je kreirati. Kliknite na dugme Potraži još, a zatim u dijalogu Izbor izvora podataka kliknite na dugme Novi izvor da biste pokrenuli čarobnjak za podatke za povezivanje kako biste mogli da izaberete izvor podataka sa kojim želite da se povežete.

   Imajte u vidu da ako odaberete vezu iz datoteke veze na mreži ili datoteke veze na ovom računaru kategorije, datoteka veze će se kopirati u radnu svesku kao nova veza radne sveske, a zatim koristi se kao nove podatke za povezivanje.

   Napomena: 

 1. Izaberite željenu vezu, a zatim kliknite na dugme Otvori.

 2. U dijalogu Uvoz podataka, u odeljku Izaberite kakav prikaz ovih podataka želite u vašoj radnoj svesci izvršite jednu od sledećih radnji:

  Važno: Odeljak Izaberite kako želite da prikažete ove podatke u radnoj svesci i njegove opcije, kao što je prikazano na sledećoj listi nisu dostupne za tekst, Web upita i XML podatke za povezivanje. Ako se povezujete sa takvih podataka, pređite na korak 5.

  • Izaberite opciju Tabela da biste kreirali tabelu za jednostavno sortiranje i filtriranje.

  • Izaberite opciju Izveštaj izvedene tabele da biste kreirali izveštaj izvedene tabele za rezimiranje velike količine podataka pomoću ukupnih vrednosti i međuvrednosti.

  • Izaberite opciju Izveštaj izvedenog grafikona i izvedene tabele da biste kreirali izveštaj izvedene tabele i izveštaj izvedenog grafikona i tako vizuelno rezimirali podatke.

  • Izaberite opciju Samo kreiraj vezu da biste izabranu vezu uskladištili u radnu svesku i tako mogli kasnije da je koristite.

   Opciju Samo kreiraj vezu koristite da biste izabranu vezu uskladištili u radnoj svesci i tako mogli kasnije da je koristite. Na primer, ukoliko se povezujete sa izvorom podataka Online Analytical Processing (OLAP) kocke i nameravate da ćelije izvedene tabele konvertujete u formule radnog lista pomoću komande Konvertuj u formule (na kartici Opcije, u grupi Alatke kliknite na dugme OLAP alatke), možete upotrebiti ovu opciju zato što nećete morati da sačuvate izveštaj izvedene tabele.

 3. U odeljku Izaberite mesto za podatke postupite na neki od sledećih načina:

  • Izaberite opciju Postojeći radni list da biste izveštaj izvedene tabele ili izvedenog grafikona smestili u postojeći radni list, a zatim upišite adresu prve ćelije u opsegu ćelija u koji želite da smestite izveštaj izvedene tabele.

  • Druga mogućnost je da kliknete na dugme Skupi dijalog Slika dugmeta da biste privremeno sakrili dijalog, izaberete početnu ćeliju radnog lista, a zatim kliknete na dugme Razvij dijalog Slika dugmeta .

 4. Izaberite opciju Novi radni list da biste izveštaj izvedene liste smestili u novi radni list počevši od ćelije A1.

 5. Opcionalno, možete da promenite svojstva veze tako što ćete izabrati stavku Svojstva, zatim unesete izmene u dijalozima Svojstva veze, Opsega spoljnih podatakaili Svojstva XML mape i zatim kliknuti na dugme u redu.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×