Povezivanje sa lokacijom Facebook (Power Query)

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Korišćenje Excel se i transformacija (Power Query) iskustvo za povezivanje sa lokacijom Facebook i preuzimanje informacija o izabrane kategorije, kao što su prijatelji ili komentare.

Na kartici " Podaci ", kliknite na dugme Preuzmi podatke > Iz usluge na mreži > Sa lokacije Facebook. Ako ne vidite dugme " Preuzmi podatke ", kliknite na dugme Novi upit > Iz drugih izvora > Sa lokacije Facebook.

Na kartici Power Query na traci, izaberite stavku Iz drugih izvora > Sa lokacije Facebook.

Napomena: Ako je ovo prvi put da ste povezali sa Facebook, koji će biti zatraženo da navedete akreditive. Prijavite se koristeći Facebook nalog i dozvolite pristup Power Query aplikacije. Možete da isključite buduće upite tako što ćete izabrati opciju ne upozori me ponovo za konektor .

  1. U dijalogu Facebook povežite se sa mrežom Facebook korišćenjem stavke „Ja“, korisničkog imena ili ID-a objekta.

    Napomena: Vaše Facebook korisničko ime razlikuje se od e-adrese za prijavljivanje.

  2. Izaberite kategoriju da se povežete sa padajuće liste za povezivanje . Na primer, izaberite prijateljima da date pristup sve informacije koje su dostupne u Facebook prijatelja kategorije.

  3. Kliknite na dugme U redu.

  4. Ako je potrebno, izaberite stavku Prijavite se u dijalogu Pristup Facebook , a zatim unesite Facebook e-pošte ili broj telefona i lozinku. Možete da označite opciju ostane evidentirani u. Kada se prijavite, kliknite na dugme Poveži.

  5. Kad se veza uspostavi, moći ćete da biste pregledali tabela koja sadrži informacije o izabrane kategorije. Na primer, ako izaberete kategoriju prijateljima, Power Query prikazuje tabelu koja sadrži Facebook prijatelja po imenu.

  6. Kliknite na dugme Učitaj ili Uređivanje.

Primer formule uređivača upita

Uređivač upita možete da koristite da biste napisali formule za Power Query.

= Facebook.Graph("https://graph.facebook.com/v2.8/me/friends")

Uređivač upita Power formulom Facebook

Napomena: Uređivač upita se pojavljuje samo kada učitavate, uređujete ili kreirate novi upit pomoću programskog dodatka Power Query. Sledeći video prikazuje prozor uređivača upita koji se pojavljuje nakon uređivanja upita iz Excel radne sveske. Da biste prikazali uređivač upita bez učitavanja ili uređivanja postojećeg upita radne sveske, iz odeljka Preuzimanje spoljnih podataka na kartici Power Query na traci izaberite stavke Iz drugih izvora > Prazan upit. Sledeći video prikazuje jedan način za prikazivanje uređivača upita.

Kako prikazati uređivač upita u programu Excel

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×