Povezivanje sa internim i spoljnim izvorima podataka (Power Query)

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su ovde navedene važi za obe. Da biste saznali više, pogledajte članak Preuzmi i prenesi u programu Excel 2016.

Power Query pruža intuitivni interfejs za povezivanje i uvoz podataka iz velikog broja spoljnih i unutrašnjih izvora podataka kao što su veb lokacije, datoteke, fascikle, baze podataka i drugi izvori uključujući SharePoint liste, Microsoft Azure Marketplace, Hadoop datoteke i Facebook, da nabrojimo nekoliko.

Izvori podataka u dodatku Power Query

Detaljne informacije o povezivanju sa različitim izvorima podataka pomoću programskog dodatka Power Query potražite u članku Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka u pomoći za programski dodatak Power Query za Excel.

Nakon povezivanja sa potrebnim izvorom podataka možete da poboljšate skup podataka filtriranjem, oblikovanjem i transformisanjem koristeći Power Query. Informacije o tome kako da poboljšate podatke potražite u članku Filtriranje, oblikovanje i transformacija uvezenih podataka.

Srodne teme

Pomoć za upravljanje podacima u usluzi Power bi za Office 365 Help

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×