Povezivanje sa SQL Server podacima (uvoz SQL Server podataka)

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Možete da koristite u Office Data Connection (.odc) datoteku za povezivanje sa Microsoft SQL Server bazom podataka iz datoteke u programu Microsoft Excel. SQL Server je program za svim funkcijama, relacione baze podataka koja je dizajnirana za celo preduzeće podataka rešenja koje zahtevaju optimalne performanse, dostupnost, upotrebljivost i bezbednost.

 1. Na kartici podaci , u grupi Preuzmi spoljne podatke izaberite stavke Iz drugih izvora, a zatim izaberite stavku Iz sistema SQL Server.

  Slika glavne trake programa Excel

  Ovo pokreće čarobnjak za povezivanje sa podacima. Ovaj čarobnjak ima tri strane.

  Stranica 1: Povezivanje sa serverom baze podataka   

 2. U polju ime servera otkucajte ime SQL Server računara na kom želite da se povežete.

 3. U odeljku Akreditivi za prijavljivanje postupite na jedan od sledećih načina:

  • Da biste koristili trenutni Microsoft Windows korisničko ime i lozinku, kliknite na dugme Koristite Windows potvrde identiteta.

  • Da biste uneli baze podataka korisničko ime i lozinku, izaberite stavku koristi sledeće korisničko ime i lozinku, a zatim otkucajte korisničko ime i lozinku u odgovarajuće okvire Korisničko ime i lozinku .

   Napomena o bezbednosti: 

   • Koristite jake lozinke koje kombinuju velika i mala slova, brojeve i simbole. Slabe lozinke ne kombinuju ove elemente. Jaka lozinka: Y6dh!et5. Slaba lozinka: House27. Lozinke treba da sadrže 8 ili više znakova. Bolja je fraza za prolaz od 14 ili više znakova.

   • It is critical that you remember your password. If you forget your password, Microsoft cannot retrieve it. Store the passwords that you write down in a secure place away from the information that they help protect.

   Stranica 2: Izbor baze podataka i tabele   

 4. U okviru izaberite bazu podataka koja sadrži podatke koje želite, izaberite bazu podataka. U okviru Poveži sa određenom tabelom, izaberite određene tabelu ili prikaz.

  Alternativno, možete da opozovete izbor Poveži se sa određenom tabelom tako da drugi korisnici koji koriste ovu datoteku veze će tražiti listu tabele i prikaze.

  Stranica 3: Čuvanje datoteke za povezivanje podataka i završetak   

 5. Opcionalno, u polju Ime datoteke redigujte predloženo ime datoteke. Kliknite na dugme Pregledaj da biste promenili podrazumevanu lokaciju datoteke (moji izvori podataka).

 6. Opcionalno, upišite opis datoteke, prepoznatljivo ime i uobičajene reči za pretragu u polja Opis, Prepoznatljivo imei Ključne reči za pretraživanje .

 7. Da biste se uverili da datoteku veze koristi uvek kada se ažurira podatke, kliknite na dugme u polju za potvrdu uvek pokušaj da biste koristili ovu datoteku za osvežavanje podataka . Ova opcija obezbeđuje da ažuriranje datoteke za povezivanje uvek će se koristiti za sve radne sveske koje koriste tu datoteku za povezivanje.

 8. Da biste naveli način u spoljnom izvoru podataka u izveštaju izvedene tabele se pristupa ako radna sveska je objavili na lokaciji Microsoft SharePoint Services i otvorena u Veb pregledaču, izaberite stavku postavke potvrde identiteta, a zatim izaberite neku od sledećih opcija da biste se prijavili izvor podataka:

  • Windows potvrda identiteta     Izaberite ovu opciju da biste koristili Windows korisničko ime i lozinku trenutnog korisnika. Ovo je najsigurniji način, ali može da utiče na performanse prilikom većeg broja korisnika koji su povezani sa serverom.

  • SSS     Izaberite ovu opciju da biste koristili uslugu bezbednog skladištenja (SSS), a zatim unesite odgovarajuću nisku za identifikaciju u polje SSS ID . Administrator lokacije možete da konfigurišete SharePoint Services lokacije za korišćenje usluge bezbednog skladišta baze podataka u kojoj je korisničko ime i lozinka se mogu skladištiti. Ovaj metod može biti najefikasniji kada većeg broja korisnika povezani sa serverom.

  • Nijedno     Izaberite ovu opciju da biste sačuvali korisničko ime i lozinku u datoteci za povezivanje.

   Napomena o bezbednosti: Avoid saving logon information when connecting to data sources. This information may be stored as plain text, and a malicious user could access the information to compromise the security of the data source.

 9. Napomena: Postavke potvrde identiteta se koristi samo kada radnu svesku objavite na SharePoint lokaciji, a ne i programu Excel za računare.

 10. Kliknite na dugme u redu, a zatim kliknite na dugme Završi da biste zatvorili čarobnjak za povezivanje sa podacima.

  Pojavljuje se dijalog za Uvoz podataka .

 11. U okviru Izaberite kako želite da prikažete ove podatke u radnoj svesci, uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste kreirali Excel tabele, kliknite na tabelu (ovo je podrazumevana opcija).

  • Da biste kreirali izveštaj izvedene tabele, kliknite na Izveštaj izvedene tabele.

  • Da biste kreirali izveštaj izvedenog grafikona i izvedene tabele, kliknite na izveštaj izvedene tabele i izvedenog grafikona.

   Napomena: Samo Kreiraj vezu opcija je dostupna samo za OLAP baze podataka.

 12. U odeljku Izaberite mesto za podatke postupite na neki od sledećih načina:

  • Da biste postavili podatke u postojeći radni list, izaberite postojeći radni list, a zatim otkucajte ime na prvu ćeliju u opsegu ćelija gde želite da biste pronašli podatke.

  • Alternativno, kliknite na dugme Skupi dijalog Slika dugmeta da biste privremeno skupili dijalog, izaberete početak ćelije na radnom listu i zatim kliknite na dugme Razvij dijalog Slika dugmeta .

  • Da biste postavili podatke na novi radni list počevši od ćelije A1, izaberite stavku novi radni list.

 13. Opcionalno, možete da promenite svojstva veze (i da promenite datoteku veze) tako što ćete izabrati stavku Svojstva, izmene u dijalogu Svojstva veze , a zatim kliknuti na dugme u redu.

  Više informacija potražite u članku Svojstva veze.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×