Povezivanje sa SAP HANA bazom podataka (Power Query)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Napomene : 

 • Power Query je poznat kao prvi i transformacija u Excel 2016. Informacije koje ste dobili ovo se odnosi na oba. Da biste saznali više, pogledajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016

 • Dostupno samo u programu Excel, ako imate sa pretplatom na Office 365ovu funkciju. Ako ste u Office 365 pretplatnik, Proverite da li imate najnoviju verziju sistema Office.

 • Da biste se povezali sa SAP HANA bazom podataka pomoću programskog dodatka Power Query, morate SAP HANA ODBC upravljački program na vašem računaru. Izaberite upravljački program koji se podudara sa instalacijom programskog dodatka Power Query (32-bitnu ili 64-bitni).

 • Biće potrebno SAP nalog za prijavljivanje na Veb lokaciju i preuzmite upravljačke programe. Ako niste sigurni, obratite se administratoru SAP u vašoj organizaciji.

Da biste se povezali sa bazom podataka SAP HANA:

 1. Izaberite stavke podaci > novi upit > iz baze podataka > iz SAP HANA baze podataka.

  SAP HANA opciju baze podataka na kartici "Podaci"
 2. U dijalogu SAP HANA baza podataka Navedite server koji želite da se povežete. Ime servera trebalo bi da pratite u format ServerName:Port.

  U dijalogu SAP HANA baze podataka
 3. Opcionalno, ako želite da uvezete podatke pomoću upita izvorne baze podataka, kliknite na dugme Više opcija i u okviru SQL instrukcije unesite upit.

 4. Kliknite na dugme U redu.

 5. Ako SAP HANA server zahteva akreditive korisnika za bazu podataka, zatim u polju Access dijalog "SAP HANA baze podataka" , uradite sledeće:

  1. Izaberite karticu baze podataka i unesite korisničko ime i lozinku.

  2. Kliknite na dugme Poveži.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×