Povezivanje sa SAP HANA bazom podataka (Power Query)

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomene: 

 • Power Query je poznat kao prvi i transformacija u Excel 2016. Informacije koje ste dobili ovo se odnosi na oba. Da biste saznali više, pogledajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016

 • Ova funkcija je dostupna samo u programu Excel for Windows ako imate Office 2019 ili Office 365 pretplatu. Ako ste pretplatnik na Office 365, Uverite se da imate najnoviju verziju sistema Office.

 • Da biste se povezali sa SAP HANA bazom podataka pomoću programskog dodatka Power Query, morate SAP HANA ODBC upravljački program na računaru. Izaberite upravljački program koji se podudara sa instalacijom programskog dodatka Power Query (32-bitnu ili 64-bitni).

 • Biće potrebno SAP nalog za prijavljivanje na Veb lokaciju i preuzmite upravljačke programe. Ako niste sigurni, obratite se administratoru SAP u vašoj organizaciji.

Da biste se povezali sa bazom podataka SAP HANA:

 1. Izaberite stavke Podaci > novi upit > iz baze podataka > iz SAP HANA baze podataka.

  SAP HANA opciju baze podataka na kartici "Podaci"
 2. U dijalogu SAP HANA baza podataka Navedite server koji želite da se povežete. Ime servera trebalo bi da pratite u format ServerName:Port.

  U dijalogu SAP HANA baze podataka
 3. Opcionalno, ako želite da uvezete podatke pomoću upita izvorne baze podataka, kliknite na dugme Više opcija i u okviru SQL instrukcije unesite upit.

 4. Kliknite na dugme U redu.

 5. Ako SAP HANA server zahteva akreditive korisnika za bazu podataka, zatim u polju Access dijalog "SAP HANA baze podataka" , uradite sledeće:

  1. Izaberite karticu baze podataka i unesite korisničko ime i lozinku.

  2. Kliknite na dugme Poveži.

Takođe pogledajte

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×