Povezivanje sa PostgreSQL bazom podataka (Power Query)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Korišćenje programa Excel Get & transformacija (Power Query) iskustvo za povezivanje sa PostgreSQL bazom podataka, koja je otvorena izvornog sistema za objekat relacione baze podataka.

Napomena : Da biste se povezali sa PostgreSQL bazom podataka u programskom dodatku Power Query, morate Ngpsql dobavljač podataka za PostgreSQL instaliran na vašem računaru. Izaberite upravljački program koji odgovara vašoj verziji sistema Office (32-bitnu ili 64-bitni). Pogledajte članak: koju verziju sistema Office koristim? za više informacija. Takođe, proverite da li imate dobavljača registrovani u konfiguraciji mašine koja odgovara najnovijoj verziji .NET na uređaju.

Kliknite na kartici " podaci ", zatim Preuzimanje podataka > Iz baze podataka > Iz PostgreSQL baze podataka. Ako ne vidite dugme " Preuzmi podatke ", zatim izaberite stavku Novi upit > Iz baze podataka > Iz PostgreSQL baze podataka.

Na kartici Power Query na traci izaberite Iz baze podataka > Iz PostgreSQL baze podataka.

Opcije napajanja upita iz baze podataka

Dalje

  1. U dijalogu PostgreSQL baza podataka Navedite Server PostgreSQL baze podataka koju želite da se povežete u odeljku Ime servera .

  2. Ako želite da uvezete podatke pomoću upita izvorne baze podataka, navedite upit u polju SQL izraz . Više informacija potražite u članku Uvoz podataka iz baze podataka pomoću upita izvorne baze podataka.

  3. Izaberite stavku U redu.

  4. Ako PostgreSQL server zahteva akreditive korisnika za bazu podataka:

    1. U dijalogu Pristup bazi podataka unesite svoje korisničko ime i lozinku.

    2. Potvrdite da se povežete.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×