Povezivanje sa Oracle bazom podataka (Power Query)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Korišćenje programa Excel Get & transformacija (Power Query) iskustvo za povezivanje sa Oracle bazom podataka.

Napomena : Da biste se povezali sa Oracle bazom podataka pomoću Programskog dodatka Power Query, morate Oracle klijentski softver v8.1.7 ili veća na vašem računaru. Da biste instalirali Oracle klijentski softver, idite 32-bitni Oracle podataka programa Access komponente (ODAC) sa Oracle Developer Tools za Visual Studio (12.1.0.2.4) da instalirate 32-bitni Oracle client ili 64-bitni ODAC 12 c Xcopy izdanje 4 (12.1.0.2.4) za Windows x64 da instalirate 64-bitni Oracle client.

Kliknite na kartici " podaci ", zatim Preuzimanje podataka > Iz baze podataka > Iz Oracle baze podataka. Ako ne vidite dugme " Preuzmi podatke ", zatim kliknite na dugme Novi upit > Iz baze podataka > Iz Oracle baze podataka.

Na kartici Power Query na traci kliknite na dugme Iz baze podataka > Iz Oracle baze podataka.

Opcije napajanja upita iz baze podataka

Dalje

  1. U dijalogu Oracle baza podataka, u okviru Ime servera navedite Oracle server za povezivanje. Ako je potreban SID, to se može navesti u obliku „ImeServera/SID“.

  2. Ako želite da uvezete podatke pomoću upita izvorne baze podataka, navedite upit u polju SQL izraz . Više informacija potražite u članku Uvoz podataka iz baze podataka pomoću upita izvorne baze podataka.

  3. Kliknite na dugme U redu.

  4. Ako Oracle server zahteva akreditive korisnika za bazu podataka:

    1. U dijalogu Pristup bazi podataka unesite svoje korisničko ime i lozinku.

    2. Kliknite na dugme Poveži.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Power Query je poznat kao prvi i transformacija u programu Excel 2016

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×