Povezivanje sa Microsoft Azure SQL bazom podataka (Power Query)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Korišćenje Excel se i transformacija (Power Query) iskustvo da se poveže sa Microsoft Azure SQL baze podataka, kao i drugih izvora podataka.

Kliknite na kartici " podaci ", zatim Preuzimanje podataka > Iz Azure > Iz Azure SQL Server baze podataka. Ako ne vidite karticu Preuzimanje podataka , kliknite na dugme Novi upit , a zatim Iz Azure > Iz Microsoft Azure SQL Server baze podataka. Pratite dodatne korake navedene ispod.

Važno : Uverite se da ste preuzeli i instalirali Power Query programskog dodatka

Na kartici Power Query na traci, izaberite stavku Iz Azure > iz Microsoft Azure SQL baze podataka. Pratite dodatne korake navedene ispod.

Power Query uvoz Azure u dijalogu

Dalje

 1. U dijalogu SQL Server baze podataka Navedite na Microsoft Azure SQL server baze podataka za povezivanje u polju Ime servera .

 2. Ako želite da uvezete podatke pomoću upita izvorne baze podataka, navedite upit u polju SQL izraz . Više informacija potražite u članku Uvoz podataka iz baze podataka pomoću upita izvorne baze podataka.

 3. Kliknite na dugme U redu.

 4. U dijalogu Microsoft SQL baza podataka unesite svoje korisničko ime i lozinku.

 5. Izbor u polju za potvrdu Šifruj vezu podrazumevano je potvrđen kako bi se označilo da se Power Query povezuje sa Microsoft Azure bazom podataka pomoću šifrovane veze. Ako ne želite da se povežete pomoću šifrovane veze, opozovite izbor u ovom polju, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj.

  Ako se veza sa sistemom SQL Server ne uspostavi pomoću šifrovane veze, Power Query će vam ponuditi opciju da se povežete pomoću veze koja nije šifrovana. Kliknite na dugme U redu u poruci da biste se povezali pomoću veze koja nije šifrovana.

  Napomena :  Pre povezivanja sa serverom Microsoft Azure SQL baze podataka, potrebno je da dozvolite svojoj IP adresi da pristupi bazi podataka kroz Microsoft Azure zaštitni zid.

  Da biste omogućili svoju IP adresu:

  • Prijavite se na Microsoft Azure nalog.

  • Na stranici Microsoft Azure SQL baze podataka , izaberite svoju bazu podataka.

  • Na stranici za bazu podataka, u oknu brzi prikaz izaberite stavku Upravljanje dozvoljenim IP adresama.

  • U odeljku Dozvoljene IP adrese , kliknite na dugme Dodaj u dozvoljene IP adrese da dozvolite svojoj IP adresi da pristupi bazi podataka kroz zaštitni zid.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Power Query je poznat kao prvi i transformacija u programu Excel 2016

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×