Povezivanje sa IBM DB2 bazom podataka (Power Query)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Korišćenje programa Excel Get & transformacija iskustvo (Power Query) da biste se povezali sa IBM DB2 bazom podataka.

Upozorenje : 

  • Da biste se povezali sa IBM DB2 bazom podataka, morate Upravljačkog programa za IBM DB2 podataka Server instaliran na vašem računaru (minimalne zahteve je IBM podataka Server paket (upravljački program DS)). Izaberite upravljački program koji se podudara sa instalacijom programskog dodatka Power Query (32-bitnu ili 64-bitni).

  • Su poznati problemi prijavljenih tako što ćete IBM Instaliranje upravljačkog programa Server IBM DB2 podataka na operativnom sistemu Windows 8. Ako koristite Windows 8 i želite da se povežete sa IBM DB2 pomoću programskog dodatka Power Query, morate da pratite korake za dodatne instalaciju. Više informacija o na IBM DB2 Server upravljački program podataka na operativnom sistemu Windows 8..

Kliknite na kartici " podaci ", zatim Preuzimanje podataka > Iz baze podataka > Iz IBM DB2 baze podataka. Ako ne vidite dugme " Preuzmi podatke ", zatim kliknite na dugme Novi upit > Iz baze podataka > Iz IBM DB2 baze podataka.

Na kartici Power Query na traci kliknite na dugme Iz baze podataka > Iz IBM DB2 baze podataka.

Opcije napajanja upita iz baze podataka

Dalje

  1. U dijalogu IBM DB2 baza podataka, u okviru Ime servera navedite server IBM DB2 baze podataka za povezivanje.

  2. Ako želite da uvezete podatke pomoću upita izvorne baze podataka, navedite upit u polju SQL izraz . Više informacija potražite u članku Uvoz podataka iz baze podataka pomoću upita izvorne baze podataka.

  3. Kliknite na dugme U redu.

  4. Ako IBM DB2 server zahteva akreditive korisnika za bazu podataka:

    1. U dijalogu Pristup bazi podataka unesite svoje korisničko ime i lozinku.

    2. Kliknite na dugme Poveži.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×