Povezivanje sa Excel ili CSV datotekom (Power Query)

Važno : Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Pomoću programskog dodatka Power Query možete povezati sa Excel radne sveske, tekstualne datoteke (.txt) ili vrednosti razdvojene zarezima (.csv) datoteke, kao i da se povežete sa drugim izvorom podataka. Power Query uređivača vam pruža mnogo fleksibilnosti sa kako se transformišu podaci.

Ovaj članak sadrži

Povezivanje sa Excel ili CSV datotekom

Uvoz podataka iz imenovanog opsega

Uvoz podataka iz CSV datoteke

Primeri formula

Microsoft Access mašina baze podataka (dobavljač Microsoft.Ace.OLEDB.12.0) nije registrovana greške

Povezivanje sa Excel ili CSV datotekom

Kliknite na kartici " podaci ", zatim Preuzimanje podataka > Iz datoteke > izaberite stavku Iz radne sveskeili Iz tekst/csv datoteke. Ako ne vidite dugme " Preuzmi podatke ", kliknite na Novi upit > Iz datoteke > izbor Iz radne sveske, Iz csv datotekeili Iz teksta. Pratite dodatne korake.

Napomena : Takođe, možete da vratite u prethodno stanje zastareli konektora radi imitiranja ranijim ponašanje. Pogledajte odeljak o "Kako da vratim zastarele experience? preuzimanje spoljnih podataka" u sledećem članku: objedinjena se i transformacija.

Na kartici Power Query na traci izaberite stavke Iz datoteke > Iz programa Excel, Iz csv datotekeili Iz teksta. Pratite dodatne korake.

Dodatni koraci

  1. U dijalogu Excel pregledanje ili Pregledanje vrednosti razdvojenih zarezom pronađite putanju za datoteku na kojoj vršite upit ili je otkucajte.

  2. Izaberite stavku Otvori.

    Važno : Ako uvozite podatke iz CSV datoteke, Power Query će automatski Otkrij kolone razgraničavanje uključujući imena kolona i tipova. U članku Uvoz podataka iz CSV datoteke.

Uvoz podataka iz imenovanog opsega

Ako vaš izvorna radna sveska ima imenovani opsezi, ime opsega će biti dostupni kao skup podataka.

Slika dijaloga Power Query Navigator

Uvoz podataka iz CSV datoteke

Ako uvozite podatke iz CSV datoteke, Power Query će automatski Otkrij kolone razgraničavanje uključujući imena kolona i tipova. Na primer, ako ste uvezli dolenavedeni primer CSV datoteke, Power Query automatski koristi prvi red kao imena kolona i menja tip podataka svake kolone.

Primer CSV datoteke

Slika u CSV datoteku

Power Query automatski menja tip podataka za svaku kolonu:

  • ID porudžbine menja se u broj

  • Datum porudžbine menja se u datum

  • Kategorije ostaje tekst (podrazumevani tip kolone)

  • Ime proizvoda ostaje tekst (podrazumevani tip kolone)

  • Prodaja promene u broj

U uređivaču upita programskog dodatka Power Query automatski primenjuje na FirstRowAsHeader i ChangeType korak. Ove automatske radnje su jednaka ručno promovisanje red i ručno Promeni tip za svaku kolonu.

Primeri formula

= Excel.Workbook
(File.Contents("C:\Example\Products and Orders.xlsx"))

After Power Query auto detects columns:

= Csv.Document(File.Contents("C:\Examples\Products Categories and Orders.csv"),null,",",null,1252)

= Table.PromoteHeaders(Source)

= Table.TransformColumnTypes(FirstRowAsHeader,{{"OrderID", type number}, {"CustomerID", type text}, {"EmployeeID", type number}, {"OrderDate", type date}, {"RequiredDate", type date}, {"ShipName", type text}})

Greška „Microsoft Access mašina baze podataka (dobavljač Microsoft.ACE.OLEDB.12.0) nije registrovana“

Pri pokušaju da biste uvezli podatke iz zastarelog datoteka Excel ili Access bazu podataka u određenim podešavanja, možete naići na grešku koju je Microsoft Access mašina baze podataka (dobavljač Microsoft.Ace.OLEDB.12.0) nije registrovana na lokalnom računaru. Greške u sistemima sa instaliran samo Office 2013. Da biste ispravili ovu grešku, preuzmite sledeće resurse da biste se uverili da možete da nastavite sa izvorima podataka koji pokušavate da pristupite.

Napomena : Da biste bili sigurni da imate potpun skup funkcija, instalirajte Microsoft Access baze podataka mašina 2010 za ponovnu distribucijui sve servisne pakete.

Napomena : Uređivač upita se pojavljuje samo kada učitavate, uredite ili kreirajte novi upit pomoću Programskog dodatka Power Query. Sledeći video zapis prikazuje prozor Uređivača upita u programu Excel 2013 koja se pojavljuje nakon uređivanja upita u Excel radnoj svesci. Da biste videli u Uređivač upita bez učitavanja ili uređivanje postojećeg upita radne sveske, u odeljku Preuzimanje spoljnih podataka na kartici Power Query na traci, izaberite iz drugih izvora > prazan upit. Sledeći video zapis prikazuje jedan način da prikažete Uređivač upita.

Kako prikazati uređivač upita u programu Excel

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Napomena : Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Takođe pogledajte

Power Query je poznat kao prvi i transformacija u programu Excel 2016

Uvoz podataka iz spoljnih izvora podataka

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×