Povezivanje e-poruka sa zapisima Menadžera za poslovne kontakte

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Možete da koristite Menadžer za poslovne kontakte za Outlook za povezivanje dolaznih i odlaznih e-poruke bilo kog kontakt, poslovni kontaktili poslovni projekatzapis. Tako što ćete promeniti opcije povezivanja e-pošte, možete da navedete postojeće i buduće odlazne i dolazne e-poruke sa bilo kog izabranog e-adrese su automatski povezati sa zapisom naloga, poslovnog kontakta ili poslovnog projekta.

Napomena: Priloge e-poruke nisu povezani sa zapisima zajedno sa e-poruke. Prilog možete da sačuvate kao datoteku, a zatim možete da povežete datoteku u istoriju komunikacije zapisa programa Business Contact Manager.

Bilo koji zapis naloga, poslovnog kontakta, mogućnosti za poslovanje ili poslovnog projekta možete povezati dodeljeni zadatak.

Da biste videli poruke i zadatke povezane sa zapisom, dovršite sledeću proceduru:

 1. U meniju Menadžer za poslovne kontakte izaberite jednu od sledećih stavki: Nalozi, Poslovni kontakti, Mogućnosti za poslovanje ili Poslovni projekti.

 2. Kliknite dvaput na zapis koji želite da otvorite.

 3. Na glavnoj traci, u grupi Prikaz kliknite na dugme Istorija.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Povezivanje pojedinačne e-poruke ili zadatka sa zapisom naloga, poslovnog kontakta, mogućnosti za poslovanje ili poslovnog projekta

Automatsko povezivanje e-poruka sa zapisom naloga, poslovnog kontakta ili poslovnog projekta

Čuvanje odlaznih e-poruka

Raskidanje veze sa e-poruku ili zadatak iz zapisa

Vrh stranice

Povezivanje pojedinačne e-poruke ili zadatka sa zapisom naloga, poslovnog kontakta, mogućnosti za poslovanje ili poslovnog projekta

Na pojedinačne e-poruke ili zadatka možete povezati sa jednog ili više zapisa.

 1. Izaberite e-poruku ili zadatak koji želite da se povežete sa zapisom.

 2. Na traci sa alatkama Menadžera za poslovne kontakte kliknite na dugme Poveži sa zapisom.

 3. U dijalogu veza sa zapisom programa Business Contact Manager , na listi fascikli kliknite na jednu od sledećih tipova zapisa koje želite da povežete e-poruku ili zadatak:

  • Nalozi (podrazumevano)

  • Poslovni kontakti

  • Mogućnosti za poslovanje

  • Poslovni projekti

 4. U listu zapisa koji se pojavljuje, izaberite zapise koje želite da povežete e-poruku i zatim kliknite na dugme Poveži sa .

  Napomena: Da biste izabrali susedne zapisa, pritisnite taster SHIFT i zatim kliknite na ime i prezime zapis. Da biste izabrali nesusedne zapisa, pritisnite taster CTRL i zatim kliknite na dugme pojedinačnih zapisa.

Savet: Zašto bi vam ručno povezivanje pojedinačne poruke sa zapisom kada možete da Automatsko povezivanje e-poruke? Ako kolegama koji takođe rade sa klijentu poslali e-poruke o transakciji, možete ručno da povežete e-poruka sa zapisom naloga ili poslovnog kontakta tako što ćete kliknuti na dugme Poveži sa zapisom omogućava da sačuvate sve poruke sa zapisa klijenta.

Vrh stranice

Automatsko povezivanje e-poruka sa zapisom naloga, poslovnog kontakta ili poslovnog projekta

Umesto da povezujete pojedinačne poruke u zapisu, možete da koristite e-poštu automatsko povezivanje da biste povezali sve buduće dolazne i odlazne poruke od i do navedena e-adresa.

 1. Izaberite e-poruku ili sa navedenom e-adresu koju želite da automatski povežete sa zapisom naloga, poslovnog kontakta ili poslovnog projekta.

 2. Na traci sa alatkama Menadžer za poslovne kontakte kliknite na dugme Automatsko povezivanje e-pošte.

  • Da biste izvršili povezivanje sa nalogom ili poslovnim kontaktom, u dijalogu Automatsko povezivanje e-pošte, na kartici E-adresa izaberite neke e-adrese sadržane u poruci, a zatim kliknite na dugme U redu.

   Izabrana e-poruka i sve buduće e-poruke – dolazne i odlazne – koje sadrže izabrane e-adresa su sada povezana sa zapisom naloga ili poslovnog kontakta. Veza se prikazuje u odeljku Istorija komunikacije tog zapisa.

  • Da se povežete poslovni projekat, u dijalogu Automatsko povezivanje e-pošte , na kartici Projekti Menadžera za poslovne kontakte , izaberite jednu ili više poslovnih projekata.

   Napomene: 

   • Da biste izabrali sve e-adrese ili poslovnih projekata, izaberite stavku Izaberi sve.

   • Opozovite izbor u poljima za potvrdu svih e-adrese ili fascikle, izaberite stavku Obriši sve.

   • Da biste dobili pomoć u vezi sa unosom informacija u dijalogu, kliknite na dugme pomoć .

Vrh stranice

Čuvanje odlaznih e-poruka

Pošto Menadžer za poslovne kontakte za Outlook samo automatski da povežete e-poruku sa kontaktom ili poslovnim kontaktom ako e-poruke uskladištene u fascikli " Poslate stavke " u programu Outlook, preporučujemo da podesite opcije e-pošte da biste sačuvali kopije poslatih poruka tako da vaša odlaznu poštu se automatski povezuje.

Kako?

 1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije.

 2. Na kartici Prioriteti kliknite na dugme Opcije e-pošte.

 3. Potvrdite izbor Sačuvaj kopije poruka u fascikli „Poslate stavke“.

 4. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Raskidanje veze sa e-poruku ili zadatak iz zapisa

Kada raskinuti vezu e-poruke ili zadatka iz pojedinačnih zapisa, Menadžer za poslovne kontakte za Outlook skladišti e-poruku ili zadatak ako i dalje je povezana sa drugim zapisom. To ne važi za veze ka e-poruku ili zadatak u drugim zapisima. Na primer, ako raskinete vezu poruku od zapis mogućnosti za poslovanje, e-poruke ostaju povezane podatke naloga i poslovnog kontakta.

 1. U meniju Menadžer za poslovne kontakte izaberite jednu od sledećih stavki: Nalozi, Poslovni kontakti, Mogućnosti za poslovanje ili Poslovni projekti.

 2. Otvorite zapis u kojem želite da raskinete vezu e-poruku ili zadatak.

 3. Na glavnoj traci, u grupi Prikaz kliknite na dugme Istorija.

 4. Kliknite desnim tasterom miša na poruku ili zadatak koji želite da raskinete vezu, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Izbriši .

Napomena: Ako kliknete na vezu kada originalnu e-poruku ili zadatak je izbrisan, možete da vidite prva 4 kilobajta (KB) e-poruke ili naslov i status informacije za zadatak u obrascu za poslovnu aktivnost.

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×