Povezivanje Web segmenata za filtriranje sa modulom Excel Web Access

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Slično kao i druge Veb segmente koje omogućavaju veze, možete koristiti Web segmenata za filtriranje za prosleđivanje vrednosti Microsoft Office Excel Web Access Veb segment, i zatim promenite prikaz podataka u radnoj svesci na osnovu vrednosti. Na primer, možete da izaberite sa liste Najprodavaniji proizvodi u Filter Veb segment, a zatim istovremeno Prikažite trenutnog nivoa zaliha kao Microsoft Office Excel tabele u jednu Microsoft Office Excel Web Access Veb segment, trakastim grafikonom sa prihod od prodaje proteklih pet godina u drugi Excel Web Access Veb segmenta i rezime prodaje proteklih pet godina u izveštaju izvedene tabele u trećem Web segmenta modula Excel Web Access. I sve ovo na osnovu vrednosti koju ste izabrali u Veb segmentu Filter.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Saznajte više o Web segmenata za filtriranje

Povezivanje Web segmenta Filter izbora u Excel Web Access Veb segmentu

Povezivanje SQL Server 2005 Analysis Services Web segmenta za filtriranje sa Veb segmenta Excel Web Access

Više o Web segmentima za filtriranje

Web segmenti za filtriranje su veoma moćni i fleksibilni i omogućavaju sledeće:

 • Filtriranje po fiksnoj vrednosti tako što ćete uneti teksta, brojeva ili datuma ili tako što ćete izabrati stavke sa liste vrednosti.

 • Pronalaze vrednosti da biste filtrirali po ručni unos podataka ili iz spoljnog izvora podataka, kao što su Windows SharePoint Services lista, katalog poslovnih podataka, Microsoft SQL Server 2005 Analysis Services ili drugi Veb segment na istoj stranici.

 • Filtriranje izveštaja izvedene tabele u Excel Web Access Veb segmentu, koji je zasnovan na podacima u SQL Server 2005 Analysis Services dimenzija i hijerarhija.

 • Filtriranje podataka na osnovu vrednosti u Windows SharePoint Services svojstava profila za trenutnog korisnika, kao što su ime za prijavljivanje trenutnog korisnika ili ime osobe kojoj korisnik izveštaja.

 • Prikazivanje kratkih informacija o trenutni povezivanje filtera Web segmenata na Veb segment u režimu uređivanja.

Više informacija potražite u članku rad sa Web segmentima za filtriranje.

Vrh stranice

Povezivanje Web segmenta Filter izbora u Excel Web Access Veb segmentu

Sledeća procedura koristi Veb segment za filtriranje izbora za povezivanje sa Excel Web Access Veb segmentu za prosleđivanje vrednost parametra, a da biste promenili dinamički prikaz podataka u radnoj svesci.

Priprema   

Pre nego što počnete, morate da uradite sledeće:

 • Kreiranje Excel radnu svesku koja sadrži jednu ili više ćelija, svaki definisan kao imenovanog opsega, dizajnirani da biste prihvatili vrednosti, kao što su hipoteke koja izračunava mesečna rata kredita na osnovu trajanja kredita.

 • Objavljivanje radne sveske Excel Servicesi uverite se da definišete parametar za svaku ćeliju koja prihvata vrednosti.

Više informacija potražite u članku Promena parametara radne sveske u sistemu Excel Services.

Procedura   

 1. Da biste izmenili stranicu sa Web segmentima, kliknite na dugme Radnje na lokaciji, a zatim izaberite stavku Uredi stranicu.

  Stranica sa Web segmentima se prikazuje u režimu uređivanja.

 2. Dodavanje Veb segmenta za izbor filtera i Excel Web Access Veb segmentu stranice sa Web segmentima.

  Više informacija potražite u članku Dodavanje ili uklanjanje Web segmenta.

 3. Na početnom ekranu Web segmenta za filtriranje izbora kliknite na vezu Otvori okno sa alatkama.

  Veb segment za filtriranje izbora ulazi u režim uređivanja i prikazuje se okno sa alatkama Veb segment.

 4. Uradite sledeće:

  • Unesite ime u polju Ime filtera za identifikovanje Veb segment.

  • Unesite listu vrednosti koje želite da budu u mogućnosti da biste izabrali iz na listu za pomeranje i opcionalni opis korisnik. Na primer, ako imate radnu svesku koja izračunava otplate kredita, a na ćeliju koja sadrži trajanje kredita u godinama je definisan kao parametar, možete uneti 10, 15, 20, 25 i 30 kao lista vrednosti, svaka vrednost u zasebnom redu.

   Savet: Takođe imate opciju da biste dodali opis za svaku vrednost u svakom redu. Na primer:

   10; 10 godina
   15; 15 godina

   i tako dalje.

  • Opcionalno, unesite podrazumevanu vrednost u polju Podrazumevana vrednost u odeljku Više opcija filtriranja .

  • Da biste sačuvali promene, kliknite na dugme U redu na dnu okna sa alatkama za Web segmente.

 5. Na početnom ekranu modula Excel Web Access kliknite na vezu Kliknite ovde da biste otvorili okno sa alatkama.

  Excel Web Access Veb segmentu ulazi u režim uređivanja i prikazuje se okno sa alatkama Veb segment.

 6. Unesite lokaciju radne sveske koja sadrži izračunavanje hipoteke u okvir za tekst radne sveske .

  Da biste lako pronašli radne sveske u SharePoint biblioteci, kliknite na dugme Izaberite vezu Dugme „Graditelj“ i koristite dijalog Izbor veze .

 7. Iz programa Excel Web Access Veb segment, kliknite na dugme Veb segment meni Meni Veb segmenta , postavite pokazivač veze, pokazivač na stavku Preuzmi vrednosti Filter iz, i zatim kliknite na ime Veb segmenta za izbor filtera.

 8. Izaberite stavku Podešavanje.

 9. U dijalogu Konfigurisanje veze sa liste Parametar filtera izaberite parametar i zatim kliknite na dugme Završi.

 10. Da biste izašli Web segmenta režima za uređivanje stranice i prikaz stranice, na vrhu stranice sa Veb segmentima, u okviru Slika dugmeta padajući meni Radnje na lokaciji, kliknite na dugme Izađi iz režima uređivanja.

 11. Da biste promenili dinamički rezultati radne sveske u Excel Web Access Veb segment, u Veb segment Filter izbora kliknite na dugme Filter Ikona primenjenog filtera , kliknite na vrednost i zatim kliknite na dugme u redu.

Napomena: Izbor filtera Web segmenta ograničen je na 1000 stavki.

Vrh stranice

Povezivanje SQL Server 2005 Analysis Services Web segmenta za filtriranje sa Veb segmenta Excel Web Access

Sledeća procedura koristi SQL Server 2005 Analysis Services Veb segmenta filtera za povezivanje sa Excel Web Access Veb segmentu za prosleđivanje vrednosti parametara i dinamički Promena prikaza podataka u radnoj svesci kroz filter izveštaja.

Priprema   

Pre nego što počnete, morate da uradite sledeće:

 • U Excel radnoj svesci, napravite izveštaj izvedene tabele koja se povezuje sa kockom u bazi podataka za SQL Server 2005 Analysis Services.

 • Dodajte filter izveštaja u izveštaju izvedene tabele koje kreirali, a zatim kreirajte definisano ime za ćelije u kojoj se nalazi filter izveštaja.

  Više informacija potražite u članku Promena parametara radne sveske u sistemu Excel Services.

 • Informacije o vezi da sačuvate kao datoteku Office Data Connection (ODC) (.odc) da biste SharePoint biblioteka podataka za povezivanje koja je bila definisana pouzdanih od strane administratora.

 • Objavljivanje radne sveske u sistemu Excel Services i uverite se da definišete parametara za svaki filter izveštaja.

Više informacija potražite u članku sistema Microsoft Office Excel pomoć i u članku Vodič za objavljivanje Excel radne sveske kao „jedinstvene verzije istine”.

Procedura   

 1. Da biste izmenili stranicu sa Web segmentima, kliknite na dugme Radnje na lokaciji Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Uredi stranicu.

  Stranica sa Web segmentima se prikazuje u režimu uređivanja.

 2. Dodavanje Veb segment filtera na SQL Server 2005 Analysis Services i Excel Web Access Veb segment Veb deo stranice.

  Više informacija potražite u članku Dodavanje ili uklanjanje Web segmenta.

 3. SQL Server 2005 Analysis Services Web segment za filtriranje, kliknite na vezu, otvorite okno sa alatkama.

  SQL Server 2005 Analysis Services Web segment za filtriranje ulazi u režim uređivanja i prikazuje se okno sa alatkama Veb segment.

 4. Uradite sledeće:

  • Unesite ime u polju Ime filtera za identifikovanje Veb segment.

  • U okviru Izaberite podatke za povezivanje sa, izaberite A SharePoint biblioteke podataka za povezivanje.

   Napomena: Takođe možete izabrati vezu za prenos podataka iz Ključni indikator efikasnosti (KPI) liste Veb segmenta na stranici tako što ćete izabrati A Veb segment na ovoj stranici, a zatim tako što ćete uneti ime Web segment KPI liste i njegove ODC datoteka u poljima Web segment KPI liste i Office Data Connection datoteke .

  • Kliknite na dugme Pregledaj , a zatim u dijalogu kliknite na vezu pronađite datoteku biblioteke i veze koje ste prethodno sačuvali.

  • Izaberite dimenzija i hijerarhija sa poljima dimenzija i hijerarhije .

   Važno: Morate da izaberete isti dimenzija i hijerarhije koje se koriste u filter izveštaja. Više informacija potražite u sistemu Microsoft Office Excel pomoć.

   Napomena: Opcionalno, možete da izaberete kodiranja izabrana vrednosti kao skup. Izbor u ovom polju za potvrdu prosleđuje člana jedinstvena imena izabranih vrednosti delimitted tačkom i zarezom (;) kao jednu nisku za korišćenje sa Excel formula koje koriste funkcije kocke. Više informacija potražite u sistemu pomoći za Office Excel.

  • Da biste sačuvali promene, kliknite na dugme U redu na dnu okna sa alatkama za Web segmente.

 5. Na početnom ekranu modula Excel Web Access kliknite na vezu Kliknite ovde da biste otvorili okno sa alatkama.

  Excel Web Access Veb segmentu ulazi u režim uređivanja i prikazuje se okno sa alatkama Veb segment.

 6. Unesite lokaciju radne sveske koja sadrži izveštaj izvedene tabele u okvir za tekst radne sveske .

  Da biste lako pronašli radne sveske u SharePoint biblioteci, kliknite na dugme Izaberite na vezu Dugme „Graditelj“ i koristite dijalog Izbor veze .

 7. Iz programa Excel Web Access Veb segment, kliknite na dugme Veb segment meni Meni Veb segmenta , postavite pokazivač veze, pokazivač na stavku Preuzmi vrednosti Filter iz, i zatim kliknite na ime programa SQL Server 2005 Analysis Services Web segment za filtriranje.

 8. Izaberite stavku Podešavanje.

 9. U dijalogu Konfigurisanje veze izaberite parametar koje ste definisali za filter izveštaja iz lista Filtera parametara i zatim kliknite na dugme Završi.

 10. Da biste izašli Web segmenta režima za uređivanje stranice i prikaz stranice, na vrhu stranice sa Veb segmentima, u okviru Slika dugmeta padajući meni Radnje na lokaciji, kliknite na dugme Izađi iz režima uređivanja.

 11. Da biste promenili dinamički rezultati radne sveske u Excel Web Access Veb segment, u SQL Server 2005 Analysis Services Filter Veb segment, izaberite stavku iz menija filtera.

  Napomena: SQL Server 2005 Analysis Services Web segmenta za filtriranje ograničen je na 1000 stavki.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×