Postavljanje preslikanih margina za okrenute stranice

Preslikane margine koriste se za podešavanje naporednih stranica za dvostrano odštampane dokumente, poput knjiga i časopisa. Margine na levoj stranici predstavljaju preslikanu sliku onih na desnoj stranici. To jest, unutrašnje margine su iste širine, a spoljne margine su iste širine.

  1. Izaberite stavke Raspored na stranici > Margine.

    Slika galerije margina stranica

  2. Odaberite stavku preslikano.

Napomena: Da biste promenili širine margina, izaberite stavku prilagođene margine na dnu galerije margina . Unesite nove vrednosti u polja Unutrašnje i Spolja.

Dodavanje knjigovezačkih margina za dokumente koji se koriče

Knjigovezačka margina dodaje prostor bočnoj margini, gornjoj margini ili unutrašnjim marginama dokumenta koji planirate da koričite. Time se osigurava da tekst neće biti prikriven prilikom povezivanja.

  1. Izaberite stavku raspored na stranici > margine > prilagođene margine.

  2. U polje Knjigovezačke margine unesite širinu knjigovezačke margine.

  3. Sa liste Položaj knjigovezačke margine izaberite stavku Levo ili stavku Vrh.

Napomena: Okvir Položaj knjigovezačke margine nije dostupan kada koristite opciju Preslikane margine, opciju 2 stranice po listu ili opciju Knjiški format. Za te opcije, pozicija Knjigovezačka se određuje automatski

Ako ste upoznati sa verzijom programa Word za računare, znate da možete da koristite preslikane margine da biste podesili susrete stranice za dvostrane dokumente, kao što su knjige ili časopisi. Word za veb čuva preslikane margine već u dokumentu, ali još uvek ne pruža način da ih dodate.

Ako imate Word aplikaciju za računare, kliknite na dugme Otvori u programu Word da biste otvorili dokument u programu Word i kreirali preslikane margine.

Slika komande „Otvori u programu Word“ u usluzi Word Online

Zatim kliknite na uputstva za verziju programa Wordza računare. Kada završite i sačuvate dokument, možete da uredite dokument u Word za veb i on će sačuvati preslikane margine.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×