Postavljanje preslikanih margina za naporedne stranice

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Preslikane margine koriste se za podešavanje naporednih stranica za dvostrano odštampane dokumente, poput knjiga i časopisa. Margine na levoj strani su obrnuta slika margina na desnoj strani. To znači da su unutrašnje margine iste širine i da su spoljašnje margine iste širine.

  1. Na kartici Raspored na stranici > Margine.

    Slika galerije margina stranica

  2. Izaberite stavku Preslikane.

Napomena :  Da biste izmenili širine margina, izaberite stavku Prilagođene margine na dnu galerije Margine. Unesite nove vrednosti u polja Unutrašnje i Spolja.

Dodavanje knjigovezačkih margina za dokumente koji se koriče

Knjigovezačka margina dodaje dodatni prostor bočnoj margini, gornjoj margini ili unutrašnjim marginama dokumenta koji planirate da povežete. Ovim se osigurava da tekst neće biti prikriven prilikom koričenja.

  1. Na kartici Raspored na stranici > Margine > Prilagođene margine.

  2. U polje Knjigovezačke margine unesite širinu knjigovezačke margine.

  3. Sa liste Položaj knjigovezačke margine izaberite stavku Levo ili stavku Vrh.

Napomena :  Lista Položaj knjigovezačke margine nije dostupna kada koristite opciju Preslikane margine, opciju 2 stranice po listu, ili opciju Knjiški format. Za te pozicije, položaj knjigivezačke margine se određuje automatski.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×