Postavljanje potrebnog nivoa bezbednosti za predložak obrasca

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Prilikom dizajniranja predloška obrasca program Microsoft Office InfoPath automatski bira nivo bezbednosti koji odgovara funkciji potrebnoj korisnicima za popunjavanje obrasca zasnovanog na predlošku. Ova postavka omogućava minimum pouzdanosti koji je neophodan za obrazac. Na primer, nivo bezbednosti „Ograničeno“ ograničava sposobnost obrasca da pristupi podacima na drugim domenima, u drugim datotekama i postavkama na korisničkom računaru. Podrazumevane vrednosti možete da zamenite i da prilikom dizajniranja predloška obrasca ručno odaberete drugi nivo bezbednosti. Više informacija o nivoima bezbednosti predložaka za InfoPath obrasce potražite u odeljku Takođe pogledajte.

Prema podrazumevanim vrednostima, svi novi, prazni predlošci obrasca osim onih sa kontrolisanim kôdom koriste nivo bezbednosti „Ograničeno“. Sa dodavanjem određenih funkcija predlošku obrasca, nivo bezbednosti se automatski podiže na nivo „Domen“.

Napomena : Dodavanje ili uređivanje kontrolisani kôd, morate imati Microsoft Visual Studio Tools for Applications (VSTA) instaliran na vašem računaru. Microsoft .NET Framework 2.0 i Microsoft Core XML Services 6.0 mora biti instaliran pre nego što instalirate VSTA. Da biste instalirali VSTA, na kontrolnoj tabli, otvorite Dodaj ili ukloni programe, pronađite Microsoft Office 2007i zatim kliknite na dugme Promeni.

Korišćenje odgovarajućeg nivoa bezbednosti za predložak obrasca je pouzdan metod i pomaže vašim korisnicima da izbegnu nepotrebne bezbednosne rizike.

Postupite na sledeći način da biste postavili nivo bezbednosti za predložak obrasca:

  1. U meniju Alatke izaberite stavku Opcije obrasca.

  2. Sa liste Kategorija izaberite stavku Bezbednost i pouzdanost.

  3. U odeljku Nivo bezbednosti, opozovite izbor Automatski utvrdi nivo bezbednosti (preporučuje se).

  4. Izaberite željeni nivo bezbednosti.

Napomena : Ako je za predložak obrasca potreban nivo bezbednosti „Potpuna pouzdanost“, on mora biti instaliran na korisničkom računaru ili digitalno potpisan pomoću pouzdanog osnovnog certifikata. U suprotnom, korisnik neće biti u mogućnosti da dodeli potpunu pouzdanost obrascu koji je zasnovan na tom predlošku, a neke od funkcija u obrascima možda neće raditi. Instalacione datoteke za predloške obrazaca mogu biti napravljene uz pomoć InfoPath čarobnjaka za objavljivanje.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×