Postavljanje podrazumevane radne fascikle

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Fascikla „Dokumenti“ je podrazumevana radna fascikla za sve datoteke koje napravite u Microsoft Office programima. Možete i da odaberete drugu podrazumevanu radnu fasciklu.

Postavljanje nove podrazumevane radne fascikle

Napomena : Fascikla koju izaberete primenjuje se samo na program koji trenutno koristite. Na primer, ako promenite podrazumevanu radnu fasciklu za Word, podrazumevana radna fascikla za PowerPoint još uvek je „Moji dokumenti“.

Koji Office program koristite?

Access

Excel

InfoPath

PowerPoint

Project

Visio

Word

Pristup

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. Izaberite stavku Opšte.

 3. U okviru stavke Kreiranje baza podataka, u polju Podrazumevana fascikla baze podataka otkucajte putanju fascikle u kojoj želite da skladištite datoteke Access baze podataka.

Excel, PowerPoint, Project i Word

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. Kliknite na dugme Sačuvaj.

 3. U okviru Čuvanje radnih svezaka, Čuvanje prezentacija, Čuvanje projekata ili Čuvanje dokumenata otkucajte putanju u polju Podrazumevana lokacija lokalne datoteke.

InfoPath

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. Izaberite stavku Opšte postavke, a zatim u okviru stavke InfoPath opcije izaberite stavku Više opcija.

 3. Izaberite karticu Dizajn.

 4. U polju Lokacija projekta za Visual Basic i C# kôd:potražite novu podrazumevanu fasciklu i kliknite na dugmeOtvori.

 5. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali promene.

Program Visio

Kada postavite podrazumevanu radnu fasciklu u programu Visio, fascikla koju namenite za određeni tip datoteka je prvo mesto na kojem Visio traži bilo koje datoteke tog tipa. Ako Visio ne nađe određenu datoteku u naznačenoj fascikli, on u fascikli „Moji dokumenti“ traži crteže i predloške, a u fascikli Moji dokumenti\Moji oblici traži šablone. Programske dodatke traži u fascikli Dokumenti i postavke\korisničko ime.

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. Izaberite stavku Više opcija i na kartici Opšte postavke kliknite na dugme Lokacije datoteka…

 3. Za svaki tip datoteke za koji želite da postavite podrazumevanu fasciklu kliknite na odgovarajuće dugme Potraži  Slika dugmeta   i zatim pronađite fasciklu u kojoj želite da čuvate taj tip datoteka. Možete imati odvojene fascikle za čuvanje sledećih tipova datoteka:

  • Moji oblici

  • Crteži

  • Predlošci

  • Šabloni

  • Pomoć

  • Programski dodaci

  • Pokretanje

 4. Kliknite dvaput na dugme U redu.

Napomena : Za svaki tip datoteka možete dodati više fascikli. Ako to uradite, prva fascikla je uvek podrazumevana radna fascikla. Ako prva fascikla nije dostupna (na primer, deljena mrežna fascikla koja je privremeno nedostupna), Visio koristi sledeću fasciklu na listi. Definicije izveštaja o svojstvima koje se čuvaju na ovim lokacijama dostupne su u dijalogu Izveštaji. Veze do više informacija o izveštajima o svojstvima možete pronaći u odeljku Takođe pogledajte.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×