Postavljanje osnovne adrese hiperveze za relativne hiperveze u dokumentu

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite ili adresu apsolutnih ili relativnih adresu kada kreirate hiperveze u programu Word. Apsolutnu adresu je punu adresu ili putanja ciljne Veb lokaciju ili datoteku, na primer https://www.mycompany.com/departments/rresearch/articles/2017/578045.docx.

Relativne adrese ciljne datoteke ili lokacije je relativna u odnosu na lokaciju na trenutnom dokumentu i obično mnogo manja od punu adresu. Na primer, ako je vaš dokument adresa https://www.mycompany.com/departments/research/articles/newwidgets.docx, podrazumevani osnovne adrese za hiperveze je https://www.mycompany.com/departments/research/articles/. Ako treba da kreirate hipervezu u drugi dokument u fascikli /articles, samo treba da unesete ime dokumenta u okvir Adresa na hipervezu. Međutim, ako ste da kreirate vezu do članka sa adresom https://www.mycompany.com/departments/development/articles/widgetparts.docx, bi da postavite development/articles/widgetparts.docx u okvir Adresa na hipervezu. (Možete koristiti ciljne članak punu adresu).

Ako želite da koristite različite osnovne adrese za hiperveze u dokumentu, možete da unesete ovu adresu u polju Baza hiperveze za dokument. Za primer na prethodni pasus, verovatno newwidgets.docx dokument ima nekoliko hiperveza ka člancima u https://www.othercompany.com/support. Iako može da unesete punu adresu za svaku od ovih hiperveze, bolje rešenje bi da postavite na hipervezu base kao https://www.othercompany.com/support/ kada kreirate hipervezu do članka na ovoj lokaciji, morate uneti samo u članku ime za adresu hiperveze umesto punu adresu.

Koristite ove korake da biste podesili novi hiperveze osnovne adrese za dokument.

  1. U meniju Datoteka izaberite stavku Informacije.

  2. Sa desne strane okna, u polju Baza hiperveze otkucajte adresu ili putanju koju želite da koristite.

  1. U meniju Datoteka izaberite stavku Informacije.

  2. Na desnoj strani okna, kliknite na strelicu Svojstva , a zatim izaberite Više svojstava.

  3. Izaberite karticu Rezime.

  4. U polju Baza hiperveze otkucajte adresu ili putanju koju želite da koristite.

  1. Kliknite na Dugme Microsoft Office Slika Office dugmeta , postavite pokazivač pripremai izaberite stavku Svojstva.

  2. Kliknite na strelicu Svojstva prikaza i opcije, izaberite stavku Više svojstava, a zatim karticu Rezime.

  3. U polju Baza hiperveze otkucajte adresu ili putanju koju želite da koristite.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×