Postavljanje opcija telefona

U ovoj temi

Moji brojevi telefona

Kontrola pristupa vašim brojevima telefona

Osnovi podaci o aktivnom imeniku i razlog zbog kojeg neke brojeve telefona nije moguće izmeniti niti je moguće opozvati njihovo objavljivanje

Integrisanje telefona

Moji brojevi telefona

Upotrebite opcije Moji brojevi telefona da biste uneli i objavili svoje brojeve telefona ili da biste opozvali njihovo objavljivanje. Vaši brojevi telefona su deo vaših informacija o prisutnosti, a koriste ih drugi korisnici programa Communicator da bi kontaktirali sa vama. Kad objavite brojeve telefona, možete i treba da kontrolišete pristup njima tako što ćete postaviti nivoe pristupa. Dodeljivanjem nivoa pristupa kontaktima možete, na primer, da učinite broj svog mobilnog ili kućnog telefona dostupnim najbližim saradnicima, ali tako da on ne bude dostupan svim korisnicima u preduzeću. Za uputstva pogledajte odeljak Kontrola pristupa vašim brojevima telefona u ovoj temi u nastavku

 • Telefon na poslu     Prikazuje broj vašeg telefona na poslu. Ukoliko je ovaj broj obezbeđen pomoću uslužnog imenika „Microsoft aktivni imenik“, nećete moći da ga uređujete, a dugme Telefon na poslu je onemogućeno. Broj vašeg telefona na poslu je dostupan svim korisnicima programa Communicator u vašem preduzeću. Da biste objavili ovaj broj telefona kao deo vašeg profila prisutnosti, potvrdite izbor Objavi ovaj broj telefona pored broja.

 • Mobilni telefon     Da biste dodali ili izmenili broj mobilnog telefona, kliknite na dugme Mobilni telefon. Da biste objavili ovaj broj telefona kao deo vašeg profila prisutnosti, potvrdite izbor Objavi ovaj broj telefona pored broja. Broj vašeg mobilnog telefona se prikazuje svim kontaktima kojima ste odobrili nivo pristupa Tim“ ili „Lično“.

 • Telefon kod kuće     Da biste dodali ili izmenili broj kućnog telefona, kliknite na dugme Telefon kod kuće. Da biste objavili ovaj broj telefona kao deo vašeg profila prisutnosti, potvrdite izbor Objavi ovaj broj telefona pored broja. Broj vašeg kućnog telefona se prikazuje svim kontaktima kojima ste odobrili nivo pristupa „Lično“.

 • Neki drugi telefon     Da biste dodali ili izmenili broj nekog drugog telefona, kliknite na dugme Neki drugi telefon. Ovaj broj telefona može da bude broj u privremenoj kancelariji ili alternativni broj mobilnog telefona. Da biste objavili ovaj broj telefona kao deo vašeg profila prisutnosti, potvrdite izbor Objavi ovaj broj telefona pored broja. Ovaj broj telefona se prikazuje svim kontaktima kojima ste dodelili nivo pristupa „Lično“.

Vrh stranice

Kontrola pristupa vašim brojevima telefona

Nakon što objavite broj telefona, posebno ako je to broj telefona kod kuće ili mobilnog telefona, treba da proverite da li su nivoi pristupa postavljeni tako da je:

 • Broj dostupan onim kontaktima za koje želite da imaju pristup broju.

 • Broj nije dostupan onim kontaktima za koje ne želite da imaju pristup broju.

Sledeća tabela prikazuje nivoe pristupa koji moraju da budu dodeljeni kontaktima kako bi oni imali pristup pridruženom broju telefona. Podrazumevano je da se kontaktima dodeljuje nivo pristupa „Preduzeće“ kad ih dodate u svoj spisak kontakata, što znači da će oni imati pristup samo vašem broju telefona na poslu.

Broj telefona

Blokiraj

Javno

Preduzeće

Tim

Lično

Telefon na poslu *

X

X

X

Mobilni telefon *

X

X

Telefon kod kuće *

X

Neki drugi telefon *

X

Napomena : * brojeve telefona definisane u aktivnom imeniku mogu da vide svi kontakti u vašem preduzeću sa nivoima pristupa „Preduzeće“, „Tim“ i „Lično“. Njih ne mogu da vide korisnici sa nivoima pristupa „Blokiraj“ i „Javno“. Brojeve telefona definisane u aktivnom imeniku nije moguće uređivati na kartici Telefoni.

Da biste dodelili nivo pristupa kontaktu

Izaberite jednu od sledećih opcija:

 • U spisku kontakata kliknite desnim tasterom miša na kontakt, postavite pokazivač na stavku Promeni nivo pristupa, a zatim izaberite nivo pristupa. Na primer, ako želite da neki kontakt ima pristup broju vašeg mobilnog telefona, uvrstite taj kontakt u nivo pristupa „Tim“ ili „Lično“.

 • U prozoru programa Communicator kliknite na dugme Promenite način pregledanja svojih kontakata, izaberite stavku Nivoi pristupa, a zatim prevucite kontakte u odgovarajući nivo pristupa.

 • Kad primite obaveštenje programa Communicator da vas je kontakt dodao u svoju listu kontakata, izaberite nivo pristupa u padajućoj listi Nivo pristupa ove osobe.

Vrh stranice

Osnovi podaci o aktivnom imeniku i razlog zbog kojeg neke brojeve telefona nije moguće izmeniti niti je moguće opozvati njihovo objavljivanje

Brojevi telefona koji su obezbeđeni za Communicator iz Microsoft aktivnog imenika pojaviće se na kartici Telefoni kao neaktivna polja koja nije moguće uređivati. Osim toga, nije moguće opozvati objavljivanje ovih brojeva. Ukoliko opozovete izbor Objavi za brojeve obezbeđene iz aktivnog imenika, njihovo objavljivanje neće biti opozvano.

Vrh stranice

Integrisanje telefona

 • Omogućite integrisanje sa vašim telefonskim sistemom     Potvrdite ovaj izbor da biste integrisali Communicator sa svojim stonim telefonom. Kad je integrisanje telefona omogućeno, možete da upotrebite Communicator da biste kontrolisali svoj fiksni telefon. Na primer, možete da upućujete telefonske pozive tako što ćete kliknuti na dugme telefona u spisku kontakata ili možete da prihvatite poziv tako što ćete kliknuti na iskačući prozor obaveštenja na ekranu računara. Imajte na umu da integrisanje telefona obično za vas postavlja administrator sistema. Ukoliko vas interesuje da li je integrisanje telefona dostupno u vašem preduzeću, obratite se administratoru sistema.

 • Više opcija     Izaberite stavku Više opcija da biste otvorili dijalog Konfigurisanje naprednog integrisanja telefona, gde možete ručno da konfigurišete URI identifikator daljinskog poziva (uniformni identifikator resursa) i URI identifikator telefona. Ovo konfigurisanje obično vrši administrator sistema.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×