Postavljanje opcija podrazumevanog oblikovanja za listove sa podacima

Važno : Ovaj članak je mašinskog prevede potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako želite sve listove sa podacima u Microsoft Access 2010 bazama podataka da biste automatski pojavljuju sa određenim opcija za oblikovanje, možete da promenite podrazumevane postavke oblikovanja u dijalogu "Opcije" lista sa podacima.

Napomena : Ako promenite podrazumevane postavke za otvorene listove sa podacima, zatvorite ih i ponovo otvorite da biste videli da li su promene primenjene.

 1. Izaberite karticu Datoteka i kliknite na dugme Opcije.

  Pojavljuje se dijalog Opcije programa Access.

 2. Izaberite stavku List sa podacima i izaberite opcije koje želite da promenite.

Više informacija o postavkama za kako podataka se skladište ili prikazuju potražite u članku Izbor postavki za način je prikazana i skladištenja podataka u bazi podataka.

Promena izgleda ćelija

Prikazivanje ili skrivanje koordinatnih linija

Uz podrazumevane postavke koordinatnih linija, svaka ćelija na listovima sa podacima pojaviće se sa horizontalnom i vertikalnom ivicom ili koordinatnom linijom. Međutim, da biste promenili opciju tako da koordinatne linije ne budu vidljive ili da budu vidljive samo horizontalne ili vertikalne ivice, sledite ove korake:

 • U okviru Podrazumevano prikazivanje koordinatnih linija opozovite izbor u polju za potvrdu Horizontalne da biste sakrili horizontalne koordinatne linije i opozovite izbor u polju za potvrdu Vertikalne da biste sakrili vertikalne koordinatne linije. Ako je opozvan izbor u oba polja za potvrdu, listovi sa podacima će se prikazati bez koordinatnih linija.

Napomena : Da biste promenili oblik koordinatnih linija za postojeću bazu podataka, otvorite tabelu u prikazu lista sa podacima i na kartici Početak, u grupi Oblikovanje teksta izaberite stavku Koordinatne linije.

Postavljanje podrazumevanih efekata ćelije

Efekat ćelije opisuje stil pojedinačnih ćelija. Podrazumevana postavka je Ravno, ali je možete promeniti u izgled sa vrednošću Uzdignuto ili Udubljeno:

Postavljanje podrazumevane širine kolone

Izaberite podrazumevanu širinu kolona u svim listovima sa podacima u Access bazi podataka. Meru otkucajte u inčima ili centimetrima u zavisnosti od mernog sistema navedenog u postavkama operativnog sistema Windows.

Podešavanje izgleda fonta

Pomoću postavki u ovom odeljku možete prilagoditi veličinu u tačkama, debljinu i stil teksta u listovima sa podacima.

 • Veličina: izaberite odgovarajuću veličinu u tačkama za tekst u listovima sa podacima.

 • Debljina: sa liste izaberite koliko će tekst biti tanak ili debeo. Na primer, prikaz fonta može biti tanak, veoma bled, bled, normalan, srednji, polupodebljan, podebljan ili debeo.

  Takođe možete podesiti da se tekst prikazuje kao Podvučen ako želite da kompletan tekst u svim listovima sa podacima automatski bude podvučen ili kao Kurziv.

  Napomena : Po pravilu, tekst napisan kurzivom teže se čita na ekranu računara.

Više informacija o postavljanju opcija za bazu podataka koja je trenutno koristite potražite u članku Podešavanje korisničkih opcija za trenutnu bazu podataka sa centralizovane lokacije.

Sledeći koraci

Da biste prilagodili način su objekti prikazani, potražite u sledećim člancima:

Vrh stranice

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, može da sadrži greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×