Postavljanje margina za tekst unutar okvira za tekst i oblika

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći Engleska verzija ovog članka ovde .

Na PowerPoint slajdovima se tekst nalazi unutar okvira za tekst i oblika. Za tekst unutar okvira za tekst ili oblika možete da postavite levu, desnu, gornju i donju marginu.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na ivicu oblika ili okvira za tekst za margine koje želite da podesite, a zatim izaberite stavku Oblikovanje oblika.

  2. Na desnoj strani PowerPoint prozora, izaberite stavku Opcije teksta, a zatim stavku Okvir za tekst Okvir za tekst .

  3. Da biste podesili margine, koristite strelice nagore ili nadole ili otkucajte željene mere u okvirima. Videćete promenu margina u prezentaciji dok to radite. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Prelomi tekst u obliku kako bi se tekst pojavio u više redova.

    Prikazuje okno „Oblikovanje oblika > Opcije teksta“ u programu PowerPoint

Ako tražite informacije o tome kako da podesite margine stranice u programu PowerPoint, ova funkcija nije trenutno u ponudi. Međutim, postoji nekoliko stvari koje možete isprobati i koje će vam možda dati veću kontrolu nad veličinom i oblikom slajdova:

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. Jer u članku mašinskog prevesti mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×