Postavljanje ličnih opcija

Opcije pokrivene u ovoj temi

Moj nalog

Status

Menadžer ličnih informacija

Moj nalog

 • Ime za prijavljivanje     Upišite ime svog korisničkog naloga. Na primer: someone@example.com.

 • Više opcija     Kliknite na dugme Više opcija da biste konfigurisali svoju vezu sa Microsoft Office Communications serverom. Uobičajeno je da se postavke konfiguracije postavljaju automatski ili ih postavlja administrator sistema.

 • Automatski pokreni Communicator kad se prijavim u Windows     Izaberite ovu opciju da biste olakšali početak korišćenja i automatski se prijavili i pokrenuli Communicator svaki put kad se prijavite u Windows.

 • Automatski otvori listu kontakata kad se pokrene Communicator     Izaberite ovu opciju ako želite da se lista kontakata programa Communicator otvori svaki put kad pokrenete Communicator. Ukoliko ova opcija nije izabrana, ikona programa Communicator pojavljuje se u Windows oblasti za obaveštenja (sistemskoj paleti) kad se Communicator pokrene.

Vrh stranice

Status

 • Prikaži me kao neaktivnog kad je moj računar u stanju mirovanja u ovom periodu     Izaberite vremenski period stanja mirovanja u minutima za koji želite da prođe pre nego što se vaš status prisutnosti prikaže kao „Neaktivan“. Stanje mirovanja se evidentira kad vaš računar ne prima korisničke unose – ni sa tastature ni sa miša, niti preko glasovnih komandi. Maksimalni vremenski interval koji možete da unesete je 60 minuta. Da biste saznali dodatne informacije o statusu prisutnosti, pogledajte Vodič za prisutnost.

 • Prikaži me kao „Nisam tu“ kad je moj status „Neaktivan“ u ovom periodu     Izaberite vremenski period stanja mirovanja u minutima za koji želite da prođe pre nego što se vaš status prisutnosti prikaže kao „Nisam tu“. Stanje mirovanja se evidentira kad vaš računar ne prima korisničke unose – ni sa tastature ni sa miša, niti preko glasovnih komandi. Da biste saznali dodatne informacije o statusu prisutnosti, pogledajte Vodič za prisutnost.

Vrh stranice

Menadžer ličnih informacija

 • Microsoft Office Outlook     Kad izaberete ovu opciju, funkcija pretrage programa Communicator pored opšte liste adresa koristi listu kontakata programa Office Outlook kao izvor kontakata. Pored toga, kad izaberete da vam program Microsoft Office Outlook bude menadžer ličnih informacija, sve opcije u okviru „Menadžer ličnih informacija“ kako su opisane kasnije u okviru teme, su vam dostupne.

  • Prikaži moje informacije odsutnosti iz kancelarije u mojim nivoima pristupa „Lično“, „Tim“ i „Preduzeće“.     Izaberite ovu opciju ako želite da prikažete poruku o odsutnosti iz kancelarije programa Outlook u okviru Lična napomena u programu Communicator i ako želite da poruka o odsutnosti iz kancelarije bude dostupna drugim osobama. Poruku o odsutnosti iz kancelarije možete da postavite tako što ćete otvoriti Outlook, a zatim u meniju Alatke izabrati stavku Pomoćnik za odsustvovanje. Kad izaberete ovu opciju i precizirate poruku o odsutnosti iz kancelarije, tu poruku će moći da vide ostali kontakti u nivoima pristupa „Lično“, „Tim“ i „Preduzeće“. Da biste saznali dodatne informacije o nivoima pristupa, pogledajte Vodič za prisutnost.

  • Ažuriraj moju prisutnost na osnovu mog Outlook kalendara    Izaberite ovu opciju da biste ažurirali svoj status prisutnosti na osnovu Outlook planiranja. Na primer, ukoliko se izabere ova opcija, vaš status prisutnosti se automatski prikazuje kao „U poslu sam“ tokom planiranih termina za sastanke. Nakon što vreme planiranog sastanka istekne, vaš status prisutnosti se automatski ažurira odražavajući vaš novi status.

   • Prikaži temu i lokaciju sastanka kontaktima u mom nivou pristupa „Tim“     Izaberite ovu opciju ako želite da kontakti (kojima ste dodelili nivo pristupa „Tim“) vide temu i lokaciju vaših Outlook sastanaka. Za više informacija o nivoima pristupa, pogledajte Vodič za prisutnost.

  • Sačuvaj moje razgovore preko hitnih poruka u Outlook fascikli „Istorija razgovora“     Izaberite ovu opciju ako želite da se razgovori preko hitnih poruka pojave u fascikli „Istorija razgovora“ u programu Outlook. Da biste saznali dodatne informacije o Outlook fascikli „Istorija razgovora“, pogledajte Korišćenje programa Communicator sa programima Office Outlook 2007 i Office OneNote 2007.

  • Sačuvaj evidencije mojih poziva u Outlook fascikli „Istorija razgovora“     Izaberite ovu opciju ako želite da zapišete svoje dolazne i odlazne pozive u Outlook fasciklu „Istorija razgovora“. Da biste saznali dodatne informacije o Outlook fascikli „Istorija razgovora“, pogledajte Korišćenje programa Communicator sa programima Office Outlook 2007 i Office OneNote 2007.

  • Šta je to razgovor ili poziv i kakvi su kriterijumi za njihovo pojavljivanje u Outlook fascikli „Istorija razgovora“?

   Šta je to razgovor?

   Svaki pokušaj da se uspostavi razgovor putem hitnih poruka smatra se razgovorom i uzrokuje skladištenje stavke u fasciklu programa Outlook „Istorija razgovora“. Na primer, ako pošaljete hitnu poruku nekome ko ne odgovara, stavka razgovora će ipak biti zapisana u fascikli „Istorija razgovora“.

   Šta je to poziv?

   Poziv je sesija koja uključuje bilo kakav zvuk. Pokušaji da se uputi poziv, audio ili video, kao i svaki pokušaj da se tokom sesije razmene hitnih poruka pređe u audio sesiju smatra se pozivom, čak i ukoliko ne bude odgovoreno na njega.

   Kad započinje razgovor ili poziv?

   Razgovor ili poziv počinju kad uradite nešto od sledećeg:

   • Pošaljete poziv za razmenu hitnih poruka drugom korisniku

   • Prihvatite poziv za razmenu hitnih poruka od drugog korisnika

   • Primite audio ili video poziv (bez obzira na to da li ga prihvatate)

   • Uputite audio ili video poziv

    Kada se razgovor ili poziv završavaju?

    Razgovor ili poziv se završavaju kad se desi nešto od sledećeg:

   • Zatvorili ste prozor za razgovor (koristeći Datoteka/Zatvori ili dugme Zatvori).

   • Vremensko ograničenje razgovora je isteklo nakon 10 minuta.

   • Audio ili video poziv je prekinut ili prosleđen.

   • Odjavili ste se iz programa Communicator ili se prekinula veza sa serverom.

 • Windows adresar     Izaberite ovu opciju ako želite da koristite Windows adresar kao izvor kontakata prilikom pretrage kontakata uz korišćenja funkcije pretrage programa Communicator. Ukoliko odaberete Windows adresar umesto programa Microsoft Office Outlook kao svoj menadžer ličnih informacija, funkcija pretrage programa Communicator koristi Windows adresar, a ne listu kontakata programa Microsoft Office kao alternativni izvor kontakata prilikom korišćenja Communicator pretrage. Izbor Windows adresara ne zamenjuje opštu listu adresa programa Communicator kao glavni izvor kontakata.

 • Nijedan     Izaberite ovu opciju ako želite da funkcija pretrage programa Communicator vrati kontakte samo iz opšte liste adresa. Kad je izabrana ova opcija, funkcija pretrage programa Communicator ne koristi ni Windows adresar ni Outlook listu kontakata kao alternativni izvor za funkciju pretrage.

Vrh stranice

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×