Postavljanje kontrole samo za čitanje

Važno : Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Ako ne želite da korisnici menjaju sadržaj određene kontrole, možete je postaviti da bude samo za čitanje.

Napomena : Ova opcija je dostupna samo za okvire za tekst, okvire za obogaćeni tekst, liste sa znakovima za nabrajanje, numerisane liste i obične liste.

  1. Kliknite desnim tasterom miša na kontrolu koju želite da postavite samo za čitanje, a zatim u priručnom meniju izaberite stavku Svojstva kontrole .

  2. Izaberite karticu Prikaz.

  3. Potvrdite izbor Samo za čitanje.

    Napomena : Postavljanje kontrole samo za čitanje sprečava korisnike da upisuju sadržaj u tu kontrolu, ali ni na koji način ne utiče na njen izgled.

Savet : uslovno oblikovanje možete postaviti kontrolu da bude samo za čitanje ukoliko se u neku drugu kontrolu ne unese određena vrednost. Na primer, okvir za tekst za broj vozačke dozvole možete postaviti da bude samo za čitanje ukoliko korisnik ne unese odgovarajuću godinu rođenja u drugu kontrolu na obrascu.

Napomena : Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatike.

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×